Προβλήματα στην πώληση της Νιουκάστλ λόγω… πειρατείας

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την ημέρα που κατατέθηκε η πρόταση για την αγορά των μετοχών της Νιουκάστλ, με τα εμπόδια να παραμένουν και μάλιστα να αυξάνονται.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου είναι αυτή που «φρενάρει» τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να οδηγήσει και στην ακύρωση της πώλησης.

Και αυτό γιατί τα 300 εκ. λίρες της πρότασης, χρηματοδοτούνται κατά 80% από το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο της Σαουδικής Αραβίας, του οποίου πρόεδρος είναι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος σύμφωνα με τον ΠΟΕ ευθύνεται για την… τηλεοπτική πειρατεία που γίνεται στην Σαουδική Αραβία, με ένα κανάλι που εκπέμπει από την συγκεκριμένη χώρα και το οποίο μεταδίδει παράνομα τα παιχνίδια της Premier League αλλά και άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τα δικαιώματα των οποίων έχει αγοράσει τηλεοπτικός σταθμός από το Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία αρνείται τις κατηγορίες, αλλά ο ΠΟΕ είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση της χώρας, διευκολύνει το… πειρατικό κανάλι. Οπότε το εμπόδιο είναι μεγάλο για την αγορά της Νιουκάστλ.