Γιάτσιος: «Αυτό που ξεκινήσαμε πέρυσι θα το συνεχίσουμε φέτος»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο νέος πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου, κ. Κώστας Γιάτσιος. Ο επικεφαλής του Δ.Σ. της βελεστινιώτικης ομάδας ανέλυσε το πλάνο της διοίκησης για τη νέα χρονιά, μία σεζόν διαφορετική από τις προηγούμενες λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Γιάτσιου όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από το goalpost.gr:

«Φέτος ήταν μια  ιδιαίτερη χρονιά. Για να το πιάσουμε από την αρχή αυτό ξεκίνησε από πέρυσι, που δεν μπορούσαμε να κάνουμε διοικητικό συμβούλιο, είχαμε μια διοικητική απραξία.  Καταλήξαμε τον Αύγουστο να συγκροτήσουμε ΔΣ μετά από τέσσερις συνελεύσεις, στην τελευταία μάλιστα ήταν και ο Δήμαρχος και παρακάλεσε να σχηματιστεί το ΔΣ. Μπήκαμε 14-15 παιδιά και προχωρήσαμε την ομάδα».

«Η ομάδα χτίστηκε πέρυσι από το μηδέν»

«Η ομάδα χτίστηκε πέρυσι από το μηδέν. Οι παλιοί παίκτες είχαν φύγει και προσπαθούσαμε τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη να βρούμε νέους. Ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις. Την ομάδα αυτή που χτίσαμε την ενισχύσαμε στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στην πορεία μας έτυχε ο κορωνοϊός και σταματήσαμε.  Είπαμε να συνεχίσουμε τα ίδια άτομα από διαφορετικές θέσεις και φέτος.

Ο στόχος μας ήταν να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα να πρωταγωνιστήσει. Ο Ρήγας είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί στην Α’ κατηγορία. Έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο με νέα παιδιά, όλων οι ηλικίες είναι κοντά 21-22 ετών κι από εκεί και πέρα μέσα στο γήπεδο αποδεικνύεται τι αξίζεις».

«Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει»

«Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού μας στεναχώρησε λίγο. Αλλά σεβαστήκαμε την απόφαση της ΕΠΟ, μάλιστα βγάλαμε και ανακοίνωση, γιατί προέχει η υγεία όλων μας. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Από εκεί και πέρα απογοητευτήκαμε γιατί το πλάνο το είχαμε στήσει στα μπαράζ. Ήταν νέα η ομάδα και έδενε σιγά σιγά και με καινούριους παίκτες τον Ιανουάριο. Ποντάραμε να είμαστε έτοιμοι στα μπαράζ. Είχαμε περάσει όλα τα ντέρμπι, κλείσαμε με το διπλό στον Σαρακηνό. Οπότε είχαμε ψυχολογία, γυρνούσαν και δύο πολύ καλοί παίκτες από τραυματισμό, είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Αποθεραπεύτηκαν  ο Τούλης και ο Αραμπατζής δύο πολύ καλοί παίκτες, οι οποίοι θα ενίσχυαν πολύ την ομάδα. Ήρθε αυτό με τον κορωνοϊό και τα άλλαξε όλα. Είναι αυτό που λένε «όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει». Έτσι έγινε και στην περίπτωση την δική μας».

Για την ανανέωση συνεργασίας με τον κ. Κώστα Σταματίου: «Για τον κύριο Σταματίου τα λόγια είναι περιττά. Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, με τεράστια εμπειρία στις επαγγελματικές κατηγορίες και για εμάς ήταν τιμή που πέρυσι πορευτήκαμε με τον Κώστα που και αυτός συνέβαλε στο χτίσιμο της ομάδας. Μαζί ξεκινήσαμε και την φετινή πορεία. Μαζί το ξεκινήσαμε μαζί θα το τελειώσουμε. Όπως είδατε μόλις βγήκε η Διοίκηση το πρώτο θέμα του ΔΣ ήταν να ανανεώσει ο Κώστας Σταματίου, κι αμέσως έγινε».

«Κατά 90% ο περσινός κορμός»

«Βασικό μας μέλημα κι αυτός είναι κι ο λόγος που είπαμε να ασχοληθούμε πάλι φέτος, είναι να κρατήσουμε τον περσινό κορμό. Και κατά 90% θα τον κρατήσουμε. Από εκεί και πέρα σε συνεργασία με τον κόουτς θα εντοπίσουμε πού έχουμε κενά και θα κοιτάξουμε να τα καλύψουμε. Η επιτροπή μεταγραφών μιλάει με πολλούς παίκτες. Αν μείνει ο κορμός, όπως φαίνεται, δύο ή τρεις θα είναι οι μεταγραφικοί στόχοι που θα ενισχύσουν την ομάδα».

«Κάθε χρόνο δίνουμε 350 τουλάχιστον εισιτήρια διαρκείας»

«Διανύουμε μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος. Είναι λίγο αβέβαιο το μέλλον ως προς τα έσοδα. Θα κοιτάξουμε να μην ανοιχτούμε γιατί δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν θέλουμε να εκτεθούμε. Η δύναμη του Ρήγα είναι ο κόσμος. Εμείς κάθε χρόνο δίνουμε 350 τουλάχιστον εισιτήρια διαρκείας. Αυτά είναι η δύναμή μας και ξεκινάμε πολύ δυναμικά. Υπάρχει ενδεχόμενο σε στάδια όπως αυτό του Βελεστίνου να επιτρέψουν είσοδο του 20%  της χωρητικότητας. Το στάδιο χωράει 3.500 κόσμο. Θα δούμε λοιπόν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Για τον ανταγωνισμό: «Κάθε χρόνο οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι πάνω κάτω γνωστές. Παράδειγμα θα είναι ο Αίας Σούρπης που έχει ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, έμπειρο, θα είναι ο Σαρακηνός και η Αγία Άννα απ’ ότι ακούμε θέλει κι αυτή να πρωταγωνιστήσει. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα είμαστε που θα πρωταγωνιστήσουμε. Θα είμαστε το γκρουπ των πρωτοπόρων. Εκτός αν πεταχτεί κι άλλη ομάδα».

Για τον βασικό χρηματοδότη: «Αυτή τη στιγμή όχι . Όλα τα  μέλη του συμβουλίου βάζουν αυτά που τους αναλογούν. Από εκεί και πέρα είμαστε σε αναζήτηση χορηγών. Κι όπως είπαμε ο προϋπολογισμός δεν θα είναι υψηλός φέτος λόγω της αβεβαιότητας της κατάστασης».

Για τον τίτλο του Προέδρου: «Ως Πρόεδρος εκτίθεσαι περισσότερο. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι είμαστε μια ομάδα δυνατή διοικητικά και έμπειρη. Κι ο αντιπρόεδρος ο Γιάννης Σιουμουρέκης, ο Γενικός Αρχηγός ο Χρήστος Τρίγκας, όλα τα παιδιά είναι έμπειρα κι είμαστε μια ομάδα μια γροθιά. Ο πρώην Πρόεδρος ο Γιάννης Μπαλαμώτης έμεινε μέσα στο Συμβούλιο, είμαστε μια γροθιά. Είπαμε ότι ξεκινήσαμε πέρυσι θα το συνεχίσουμε φέτος».

Για τα έργα στο γήπεδο: «Το στάδιο του Βελεστίνου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Προϋπολογισμός 600.000€. Θα γίνει ανακαίνιση που θα περιλαμβάνει χλοοτάπητα, ενίσχυση του φωτισμού για να μπορούν να διεξάγονται αγώνες και το βράδυ, κατασκευή δημοσιογραφικών θεωρείων, ανακατασκευή όλων των αποδυτηρίων, το ταρτάν και ανακατασκευή μπροστά στα προπύλαια του σταδίου να γίνουν λίγο πιο εντυπωσιακά».

Για τη στήριξη του Δήμου: «Ο  δήμος πάντα είναι κοντά στην ομάδα και βοηθάει αυτό που του επιτρέπεται. Πάντα υπάρχει θέληση για συνεργασία. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Και ο δήμος και η περιφέρεια μας βοηθάνε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις