Ομόφωνη απόφαση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ για επιστροφή κόσμου στα γήπεδα

Σε ομόφωνη απόφαση κατέληξαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ αναφορικά με την παρουσία θεατών στα γήπεδα. Συγκεκριμένα συμφώνησαν να ζητήσουν από την πολιτεία, τη διεξαγωγή των υπολοίπων αγώνων του πρωταθλήματος σε πλέι οφ και πλέι άουτ με κόσμο.

Έγιναν βέβαια δεκτές οι δύο προϋποθέσεις που έθεσε ο Μάκης Γκαγκάτσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ζήτησε η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες να γίνει με καθεστώς ισονομίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών στο Β’ γύρο των πλέι οφ, οι αγώνες εκείνοι που οι αντίστοιχοι του Α γύρου έγιναν επίσης χωρίς θεατές.

Για αυτήν την προϋπόθεση θα υπάρχει δυνατότητα “παράκαμψης” εφόσον συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες για παρουσία θεατών στον αγώνα του Β’ γύρου.

Η δεύτερη προϋπόθεση αφορά την παρουσία κόσμου σε ποσοστό 20% επί της χωρητικότητας κάθε γηπέδου. Λόγω της διαφοράς χωρητικότητας που υπάρχει μεταξύ των γηπέδων, τέθηκε πλαφόν 8.000 κόσμου σε κάθε γήπεδο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το μπαλάκι περνάει στη ΓΓΑ και τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές για να ανάψει οριστικά το “πράσινο” φως για την επιστροφή θεατών στα γήπεδα, αλλά και για να οριστεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα γίνει αυτό.

Τέλος, η Λίγκα όρισε τον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

“Σε συνέχεια προηγούμενης ομόφωνης απόφασής του, το Δ.Σ. της Super League επιβεβαίωσε ομόφωνα (με τη θετική ψήφο και των 14 ΠΑΕ – μελών του) τη βούλησή του περί διεξαγωγής των λοιπών αγώνων των ομάδων της Super League της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2019-20) με την παρουσία φιλάθλων.

Εισήγησή μας είναι να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Περαιτέρω απόφασή μας είναι όπως οι αγώνες του β΄ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α΄ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι ο αναβληθείς αγώνας ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24/6/2020 και ώρα 20:00.”.