Λασκαράκης: Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για την αναδιάρθρωση

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εκπομπή “Clasico” του “Βόλος 98,6” ο ταμίας της ΕΠΣΘ και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία και τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., στην επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, καθώς και αυτών της ΕΠΣΘ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για να ανέλθει δεύτερη ομάδα από την ΕΠΣΘ στη Γ’ Εθνική θα πρέπει να μη δηλώσει συμμετοχή ομάδα της Ένωσης που έχει αυτή τη στιγμή δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία. Επίσης, δήλωσε ικανοποιημένος που για πρώτη φορά η Ένωση θα έχει επτά εκπροσώπους σε Εθνικές κατηγορίας: Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς που ενώ ήταν εναντίον της ΕΠΟ, τώρα ζητά να μείνει η ίδια διοίκηση μέχρι το 2021: «Εξεπλάγην από την κίνηση του Ολυμπιακού, αλλά δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω το κίνητρο του καθενός. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μας κατακρίνουν συνέχεια, αβάσιμα κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ πάντως πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα στο 2020, αφού η τωρινή διοίκηση είναι συνέχεια αυτής που εκλέχθηκε το 2016».

Για την Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου με 55 θετικές ψήφους, έναντι οκτώ αρνητικών πέρασαν οι τροποποιήσεις του καταστατικού: Είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σύμφωνα με το οποίο ενεκρίθησαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει και κάποιους συσχετισμούς δυνάμεων, χωρίς να τους καταγράφει απολύτως. Η δυναμική της παρατάξεώς μας είναι μεγαλύτερη».

Για το θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Η επαύξηση ή μη του εκλογικού σώματος έχει γίνει θέμα συζήτησης, αλλά κατά την άποψή μου δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας έχει δικαίωμα να το επιλέγει η ίδια η Γενική Συνέλευσή της».

Για τα ονόματα που ακούγονται για υποψήφιοι πρόεδροι στην Ομοσπονδία: «Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα. Υπάρχουν συνάδελφοι που εκδηλώνουν εμμέσως το ενδιαφέρον τους, άλλοι έχουν αυτοπροταθεί, ενώ και για μένα είχαν ακουστεί διάφορα παλαιότερα. Είναι μία διαδικασία αναμενόμενη. Για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Γραμμένος, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών: «Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρός μας κ. Γραμμένος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ κ. Λεουτσάκο και εκπροσώπους των ομάδων, τέθηκε επί τάπητος η πρόταση για 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1, 16 στη Σούπερ λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο κ. Γραμμένος τους είπε να έλθουν σε επικοινωνία και με τον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ 1 και αυτό το αποδέχθηκαν. Χθες (σ.σ. προχθές) θα γινόταν αυτή η συνάντηση, αλλά αναβλήθηκε μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ 1. Η ΕΠΟ θα παρασταθεί, θα περιμένει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα από τους συνεταιρισμούς και στο τέλος θα αποφασίσει. Πάντως, ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 θα διαμορφωθεί αφού λάβουμε υπόψιν πολλά δεδομένα».

Για το αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Φούτμπολ Λιγκ η οποία διεκόπη οριστικά: «Προφανώς και θα επικυρωθεί η τωρινή βαθμολογία, αλλά γι’ αυτό είναι αρμόδιος ο συνεταιρισμός. Σε περίπτωση που δεν γίνει αναδιάρθρωση όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμη και το να υπάρξουν υποβιβασμοί από την συγκεκριμένη κατηγορία. Όμως θα αποφασίσει ο συνεταιρισμός και εμείς θα κληθούμε να εγκρίνουμε την τροποποίηση της προκήρυξής του».

Για τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα: «Τα κριτήρια θα είναι αυτά που ορίζουν η ΦΙΦΑ και ο νέος αθλητικός νόμος. Παραμένουν αυστηρά. Υπάρχουν βαθμολογικές ποινές, ποινές προστίμων και απαγόρευσης μεταγραφών για εκείνες τις ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι, γίνεται σε όλο τον κόσμο».

Για το αν θα γίνουν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος με φιλάθλους στις κερκίδες: «Η ερώτηση αυτή πρέπει να γίνει στον κ. Αυγενάκη και τον κ. Τσιόδρα. Υπάρχουν συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα που δεν ορίζουμε εμείς».

Για το τί ισχύει στην περίπτωση που κάποια από τις οκτώ πρώτες της Γ’ Εθνικής δεν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω κατηγορία: «Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το ενδεχόμενο αυτό. Η αρχική προκήρυξη έλεγε ότι θα ανέβουν τέσσερις ομάδες μέσω μπαράζ. Λόγω της διακοπής αποφασίσαμε ότι θα ανέβουν και οι οκτώ πρώτοι. Αν κάποια από αυτές τις ομάδες δηλώσει αδυναμία συμμετοχής τότε την απόφαση περί αντικατάστασής της ή όχι θα πάρει η Επιτροπή Διοργανώσεων και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ».

Για το αν ο ίδιος θεωρεί για τη Β’ Εθνική καλύτερη λύση αυτή των δύο ομίλων: «Για να τοποθετηθώ συγκεκριμένα θα πρέπει να έχω τις προτάσεις όλων. Αυτό είναι το πιο σωστό. Οι προτάσεις θα διαμορφωθούν από τους συνεταιρισμούς».

Για τη φημολογία ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι υπέρ των δύο ομίλων στην δεύτερη κατηγορία: «Και εγώ έχω διαβάσει αυτά τα σενάρια. Πιθανότητες για δύο ομίλους υπάρχουν, ασχέτως αν ισχύει η φημολογία για την επιθυμία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Εξελίξεις θα έχουμε μετά τις 19 του μήνα που θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1. Υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Κούγιας και Μπουτσικάρης».

Για το αν θα γίνει αναδιάρθρωση στις κατηγορίες της ΕΠΣΘ: «Σκεφτόμαστε να κάνουμε αναδιάρθρωση. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις δηλώσεις συμμετοχής. Τότε θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο και θα πάρουμε οριστικές αποφάσεις. Μάλιστα στην πρόσφατη Γ.Σ. -όπου εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός- ανακοίνωσα ότι οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν 15 ημέρες νωρίτερα. Θα αρχίσουν 15 Ιουλίου, ώστε στο τέλος του μήνα να έχουμε καθαρή εικόνα. Από εκεί και πέρα, ως διοίκηση έχουμε αποφασίσει και ένα πακέτο οικονομικών ελαφρύνσεων για τα σωματεία».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ανέβουν στη Γ’ Εθνική δευτεραθλητές των Ενώσεων, όπως ο Ρήγας Φεραίος: «Οι δευτεραθλητές έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, να ανέλθουν στη Γ’ Εθνική σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει ο δηλωθείς ως πρωταθλητής. Αν για παράδειγμα δεν δηλώσει συμμετοχή η Δήμητρα, τη θέση της μπορεί να πάρει ο Ρήγας.

Όμως το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που ομάδα που έπαιζε στη Γ’ Εθνική δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Για να μιλήσω για τη δική μας Ένωση, αν ο Θησέας ή ο ΓΣΑ ή ο Διαγόρας αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική, τότε μπορεί να γίνει αναπλήρωση από τον δεύτερο της ΕΠΣΘ ή και τον τρίτο. Η κάθε Ένωση δεν χάνει τον αριθμό των ομάδων της στη Γ’ Εθνική αν υπάρξει κάποια αδυναμία συμμετοχής από σύλλογό της».

Για το ότι η ΕΠΣΘ εκπροσωπείται από επτά ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες: «Φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία της Ενώσεώς μας που θα εκπροσωπηθεί από επτά ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες. Αυτό σημαίνει και ότι ένας αριθμός νέων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών θα απασχολούνται στις ομάδες «Κ» των συλλόγων αυτών. Μιλάμε για περίπου 100 παιδιά».

 Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις