Μαύρος: Δύσκολη απόφαση, αλλά η Νίκη είναι η αγάπη μου

Δεκαεννέα χρόνια μακριά από τον Βόλο βρέθηκε ο Ανδρέας Μαύρος, αλλά πλέον αποφάσισε να επαναπατριστεί. Αιτία γι’ αυτό αποτέλεσε η μεγάλη του αγάπη, η Νίκη Βόλου, την οποία θα υπηρετήσει ως προπονητής.
Πιο συγκεκριμένα ο ικανός τεχνικός συμφώνησε να αναλάβει πόστο στην τεχνική ηγεσία της Νίκης αποτελώντας δίδυμο με τον Γιώργο Κοσμάτο. Οι δύο άνδρες έχουν ξανασυνεργαστεί επιτυχώς στο παρελθόν, ενώ από την πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής προφανώς θεωρήθηκε πιο δίκαιο να παραμείνει ο κ. Κοσμάτος επιβραβεύοντας το έργο του που οδήγησε στην άνοδο στη Β’ Εθνική μπάσκετ.
Η Νίκη αποτελεί γνώριμο περιβάλλον για τον Ανδρέα Μαύρο, καθώς εκτός από καλαθοσφαιριστής είχε δουλέψει και ως προπονητής τόσο στους άνδρες στην Γ’ Εθνική, όσο και στην υποδομή με μεγαλύτερη στιγμή την πρόκριση και την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.
Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία» δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να αφήσω τη Σύρο μετά από 19 χρόνια. Ήμουν 15 χρόνια προπονητής στην ίδια ομάδα, έκανα πολλούς φίλους στο νησί. Ωστόσο όταν σε καλεί η μεγάλη σου αγάπη δεν μπορείς να αρνηθείς. Στη Νίκη μεγάλωσα και θέλω πολύ να τη βοηθήσω σε μια κρίσιμη καμπή».
Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Γιώργο Κοσμάτο εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα είναι άψογη: «Με τον Γιώργο γνωριζόμαστε από παιδιά. Μάλιστα ήμασταν συμπαίκτες στην ομάδα του Πολυκλαδικού που κατέκτησε τον Πανελλήνιο τίτλο το 1988. Η συνεργασία μαζί του θα είναι άριστη, το πιστεύω αυτό, γιατί είμαστε της ίδιας φιλοσοφίας».
Τέλος ερωτηθείς για τους στόχους της Νίκης υπογράμμισε: «Θα είναι δύσκολη χρονιά γιατί μετά τον κορωνοϊό ο προϋπολογισμός θα είναι χαμηλότερος. Επομένως βασικός μας στόχος είναι να μείνουμε στη Β’ Εθνική παίζοντας και καλό μπάσκετ».

Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις