Προτεραιότητα το θέμα του προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου

Στον Ολυμπιακό Βόλου περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης, να μάθουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί η ομάδα τη νέα χρονιά και να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Πάντως, αν κρίνουμε από ότι ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες, ο Ολυμπιακός θα παίξει τη νέα χρονιά στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, όπως κι αν αυτή λέγεται.
Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού άμεσα θα φροντίσουν να κλείσουν το θέμα του προπονητή, ο οποίος πιθανότατα θα έχει δουλέψει ξανά στους «ερυθρόλευκους». Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Περικλής Αμανατίδης και Γιώργος Βαζάκας. Ο πρώτος οδήγησε την ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ την περίοδο 2018-19 και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ως πρωταθλητής, ενώ είχε φέτος μια άκρως πετυχημένη χρονιά στα Τρίκαλα, με τον ΑΟΤ να ανακηρύσσεται πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ. Ο Περικλής Αμανατίδης δεν έχει συζητήσει με τον πρόεδρο των Τρικάλων, Ηλία Αϊβάζογλου, αν θα παραμείνει και του χρόνου στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας. Η διοίκηση του Ολυμπιακού παρακολουθεί τις εξελίξεις και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όταν ρωτήθηκε για τα ονόματα που ακούγονται για προπονητές στον Ολυμπιακό (σ.σ. Αμανατίδης, Βαζάκας) δεν διέψευσε τις επαφές με τους εν λόγω προπονητές.
Όσον αφορά τον Γιώργο Βαζάκα, έχει τρεις θητείες, ως προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου. Την περίοδο 1998-99 είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη Β’ Εθνική, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Εργάστηκε, επίσης, στους «ερυθρόλευκους» τις περιόδους 2012-13, και την επόμενη χρονιά (2013-14), με τον Ολυμπιακό να χάνει την απευθείας άνοδο στη Σούπερ Λιγκ στο παιχνίδι με την Καλλονή (2-2 στη Μυτιλήνη), ενώ στα μπαράζ ανόδου έφτασε μια «ανάσα» από τη μεγάλη κατηγορία, για να ηττηθεί από τον Παναιτωλικό στο Βόλο με 1-2, ακριβώς πριν επτά χρόνια. Χθες ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ασπρόπυργου, πως ο Γιώργος Βαζάκας αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.
Άμεσα θα προχωρήσει και το θέμα των ανανεώσεων με τους ποδοσφαιριστές που θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ και τη νέα χρονιά. Ως γνωστόν, οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν έρθει σε επαφή με 10 παίκτες του βασικού περσινού κορμού και οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει. Μένει να οριστικοποιηθεί η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Ολυμπιακός, για να υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις