Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση ο Ολυμπιακός και το έδειξε για μία ακόμη φορά στα πλέι οφ της Super League 1!

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από τις άνετες νίκες με ΠΑΟΚ και Άρη, κατάφερε εξίσου άνετα να επικρατήσει και του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη! Ένα ματς, όπως με τον Άρη, το οποίο φαινόταν ότι είχε τελειώσει από το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

2-0 από το πρώτο ημίχρονο ήταν και ο Ολυμπιακός αυτό που έκανε ήταν να κρατήσει το σκορ και παράλληλα δυνάμεις ενόψει ΠΑΟΚ. Έχει να αντιμετωπίσει ξανά τον ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη, στη ρεβάνς του 3-2 των ημιτελικών του Κυπέλλου, την προσεχή Τετάρτη.

Σαν έτοιμος από καιρό!

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβγαλε ένα πολύ καλό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας τον Παναθηναϊκό σε αρκετά σημεία του ματς, ό,τι ήθελε! Οι «πράσινοι» υπήρχαν στιγμές οι οποίες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων». Και αυτό ήταν πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους.

Με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται όποια ευκαιρία του έδωσε ο Παναθηναϊκός στο ματς!

Από πολύ νωρίς οι Πειραιώτες μπόρεσαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 5′ κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στο ματς.

Όταν ο Φορτούνης άνοιξε ωραία την μπάλα στα δεξιά για τον Ομάρ, ο οποίος έκανε τη σέντρα και η μπάλα κατέληξε στον Λοβέρα. Ο Αργεντινός γύρισε στον Γκιλιέρμε έξω από την περιοχή. Με τον συμπατριώτη του να κάνει αρχικά προσποίηση, να μπαίνει στην περιοχή και με το δεξί να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!

Ωραίο γκολ από τους «ερυθρόλευκους» και με ομαδική προσπάθεια.

Στο 18′ ο Παναθηναϊκός απείλησε σοβαρά την εστία των γηπεδούχων. Όταν ο Σα βγήκε έξω από την περιοχή, μετά από λάθος εκτίμηση. Ο Χατζηγιοβάνης έγινε κατόχος της μπάλας και έκανε το σουτ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, σε κενή εστία. Εκεί όμως είχε προλάβει να πάει ο Μπα, ο οποίος έδιωξε με το κεφάλι στη γραμμή!

Η στιγμή αυτή «τσίτωσε» τον Ολυμπιακό.

Και τρία λεπτά μετά, στο 21′, έγινε το 2-0 με επίσης ωραίο και ομαδικό τρόπο.

Ο Μπουχαλάκης έβγαλε στα δεξιά για τον Ομάρ, με τον Νορβηγό να γυρνάει την μπάλα στην περιοχή εκεί όπου ήταν ο Ελ Αραμπί και με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0! Ωραία εκτέλεση από τον Μαροκινό, ο οποίος έφτασε τα 19 γκολ στη Super League 1.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες ευκαιρίες με τους Ελ Αραμπί, Λοβέρα, να σημειώσουν περισσότερα γκολ στο ματς, αλλά έμεινε το 2-0…

Συντήρηση δυνάμεων, γκολ ο Καφού!

Το ματς για τον Ολυμπιακό πήγε όπως με τον Άρη πριν μία εβδομάδα στο Καραϊσκάκη. Τότε που κέρδιζε με 3-0 από το ημίχρονο και στο δεύτερο έριξε ρυθμό.

Από την άλλη όμως ο Άρης ήταν πιο επικίνδυνος πριν λίγες ημέρες, αφού ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αγχώσει ιδιαίτερα τους «ερυθρόλευκους». Έτσι η ομάδα του Πειραιά έκανε και συντήρηση δυνάμεων, από τη στιγμή που είχε το πάνω χέρι στο σκορ και στον αγωνιστικό χώρο.

Και ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του έδωσε χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες, χρησιμοποιώντας και τις πέντε αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει. Οι ευκαιρίες μειώθηκαν στο δεύτερο μέρος, τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά και πάλι είδαμε γκολ! Στις καθυστερήσεις του ματς, ο Καφού βρέθηκε σε θέση βολής έξω από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ για το 3-0!

Τελειώνοντας έτσι ο Ολυμπιακός άλλο ένα ματς με άνεση και συνεχίζοντας αήττητος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα να σημειωθεί πως σε περίπτωση νίκης του την άλλη εβδομάδα απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κατακτά το πρωτάθλημα και μαθηματικά!

ΓΚΟΛ: 5′ Γκιλιέρμε, 21′ Ελ Αραμπί

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48′ Γκιλιέρμε, 90′ Γκασπάρ – 35′ Χατζηθεοδωρίδης, 42′ Κουρμπέλης, 43′ Χατζηγιοβάνης, 75′ Ανουάρ, 82′ Ζαγαρίτης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι (74′ Γκασπάρ), Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (62′ Καφού), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (74′ Μασούρας), Καμαρά (85′ Μπρούνο), Ελ Αραμπί (62′ Χασάν).

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης (80′ λ.τρ. Ζαγαρίτης), Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ (46′ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Αγιούμπ (72′ Μπουζούκης), Ανουάρ (86′ Καμπετσής), Μακέντα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις