Φαβορί ο Βαζάκας για προπονητής στον Ολυμπιακό Βόλου

Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού Βόλου προχωρούν στο σχεδιασμό της ομάδας, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και προτεραιότητα δίνουν στο θέμα του προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ο Γιώργος Βαζάκας.
Ο έμπειρος προπονητής ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ασπρόπυργο και είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 60χρονος τεχνικός είναι ο πιο έμπειρος προπονητής στο χώρο της Β’ Εθνικής, έχοντας πλούσιο βιογραφικό στη διαδρομή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το 1994, όταν ανέλαβε προπονητής στον Ορέστη Ορεστιάδας, μέχρι και τον Ασπρόπυργο, στον οποίο κάθισε δύο χρόνια και πέρυσι είχε πανηγυρίσει την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ.
Ο Γιώργος Βαζάκας έχει να επιδείξει τέσσερις θητείες στον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα στην πρώτη (1998-99) είχε οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη Β’ Εθνική, μετά από πέντε χρονιά παρουσίας του Ολυμπιακού στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Την επόμενη χρονιά (1999-2000) ο έμπειρος τεχνικός παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Ήρθε και πάλι στον Ολυμπιακό σε μια δύσκολη περίοδο (2012-13), όταν η ομάδα έκανε προετοιμασία δίχως να γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί. Την προηγούμενη χρονιά ο Ολυμπιακός δεν αγωνίστηκε σε καμία κατηγορία, λόγω της απόφασης της ΕΠΟ να τον αποπέμψει από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Κάθισε σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στο ματς με την Καλλιθέα στο Βόλο (1-1). Επέστρεψε στον Ολυμπιακό την ίδια χρονιά, μετά την ήττα των «ερυθρόλευκων» από τον Εργοτέλη στη Κρήτη και διαδέχθηκε στον πάγκο τον Σάββα Παντελίδη, τον Μάιο του 2013. Κοουτσάρισε την ομάδα σε πέντε παιχνίδια στην κανονική περίοδο, με τον Ολυμπιακό να φτάνει μια «ανάσα» από την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τέσσερις σερί νίκες με Ηρακλή Ψαχνών (εντός), Απόλλωνα και Πιερικό (εκτός) και Ηρακλή Θ. στο Πανθεσσαλικό, για να χάσουν την απευθείας άνοδο στο τελευταίο ματς με την Καλλονή στη Μυτιλήνη (2-2), όταν και δέχθηκαν το μοιραίο γκολ της ισοφάρισης από τον Κώτσιο στο 84’. Ακολούθησαν τα πλέι οφ, όπου ο Ολυμπιακός έχασε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Βόλο, όταν και έχασε με 2-1 στις 19/6/2013.
Ο Γιώργος Βαζάκας συνέχισε και την επόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, η παραμονή του στον πάγκο ήταν σύντομη. Κάθισε μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, καθώς αποχώρησε στις 21/10/2013, μετά την ήττα από τα Χανιά με 2-1 στην Κρήτη.
Ύστερα από επτά περίπου χρόνια, ο Γιώργος Βαζάκας ετοιμάζεται να αναλάβει και πάλι την τεχνική ηγεσία της ομάδας
Εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένεται να υπάρξουν σύντομα και δεν αποκλείεται μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις