Πικρή ισοπαλία με Τύρναβο

Ακόμη μία ισοπαλία για τη Νίκη και ίσως η πιο πικρή στη μέχρι τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς το 0-0 με τον Τύρναβο, την αφήνει πολύ στο βαθμολογικό πίνακα και την υποχρεώνει να αναπροσαρμόσει τους στόχους της από νωρίς. Οι κυανόλευκοι θα χρειαστούν ένα θαύμα για να πιάσουν τον στόχο της πρώτης θέσης καθώς ο πρωτοπόρος Καραϊσκάκης έχει 20 βαθμούς , έχοντας κάνει το ρεπό του, έναντι 5 βαθμών της Νίκης. Βέβαια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και εφόσον το 5 γίνει 10 ή με το πιο αισιόδοξο σενάριο 16, τότε τα δεδομένα αλλάζουν και η Νίκη θα βρίσκεται και πάλι στο γκρουπ των πρωτοπόρων, αναζητώντας την υπέρβαση.

Με Μπιτσάκο και Κοτίτσα

Με τον Μπιτσάκο στη θέση του Βέργου και τον Κοτίτσα σ’ αυτή του Κεμάλι, σε σχέση με την εντεκάδα που επέλεξε στο Μαρτίνο, παρέταξε τη Νίκη ο Κώστας Βελιτζέλος. Την υπεράσπιση της εστίας ανέλαβε και πάλι ο Σταυράκης, το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Κοτίτσας, το αριστερό ο Παπαδόπουλος, Χολέβας και Ναουμίδης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μπιτσάκος και Ιβανίδης τοποθετήθηκαν στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, ο Μπαλαράμπε κάλυψε την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης, ο Ελευθεριάδης την δεξιά, ο Κανελλόπουλος σε ελεύθερο ρόλο μέσα και έξω από την αντίπαλη περιοχή και ο Κρεββατάς σε θέση φορ.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Τύρναβος προσπάθησε να πιέσει ψηλά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, τακτική που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου να βρουν διαδρόμους και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ:

4’ Ο Κανελλόπουλος σέντραρε από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κρεββατά, το σουτ του οποίου κόντραρε σε πόδια αμυντικών και απομακρύνθηκε

6’ Κεφαλιά του Κανελλόπουλου, μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Παπαγιάννης

13’ Σέντρα του Μπαλαράμπε από τα αριστερά, στην πορεία της μπάλας ο Ελευθεριάδης, άουτ η μπάλα

25’ Μακρινό, δυνατό σουτ του Ελευθεριάδη έδιωξε σε κόρνερ ο Παπαγιάννης. Το κόρνερ πέρασε ανεκμετάλλευτο

Η αντίδραση του Τύρναβου ήρθε στο 26’ όταν ο Τασιούλης ελίχθηκε εντός της περιοχής των γηπεδούχων και από θέση βολής σούταρε, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σταυράκη

Η Νίκη απάντησε τρία λεπτά αργότερα με τον Μπιτσάκο να βγάζει στον χώρο τον Μπαλαράμπε, ο επιθετικός της Νίκης προχώρησε έπιασε το δυνατό αριστερό σουτ, με τον Λίταινα να κάνει την προβολή και να σώζει την ομάδα του στέλντοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Οι προσωπικές μονομαχίες κυριάρχησαν στη συνέχεια του αγώνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης να κιτρινίζει δύο παίκτες του Τυρνάβου και έναν της Νίκης

30’ Κίτρινη στον Καρλιάμπα για κράτημα στον Κρεββατά

34’ Κίτρινη στον Μπαξεβάνο για επικίνδυνο παίξιμο

36’ Κίτρινη στον Μπαλαράμπε γιατί συνέχισε την φάση ενώ είχε σφυριχθεί σε θέση οφσάιντ

Δοκάρι για τον Τύρναβο

Στο 37’ ο Τύρναβος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Αϊβάζης έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα πόδια του Μπαλαράμπε καταλήγοντας στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σταυράκη

38’ Κίτρινη στον Μπαρούτα

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου η Νίκη έφτασε κοντά στο 1-0 όταν στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κοτίτσα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τυρνάβου, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο, με τη Νίκη να μπαίνει δυνατά και τον Τύρναβο να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, με στόχο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Παρά το γεγονός πως το γήπεδο έγειρε προς την πλευρά που αμύνονταν οι φιλοξενούμενοι, η πρώτη σημαντική στιγμή της επανάληψης ήταν για τον Τύρναβο όταν ο Τασιουλής δέχθηκε μαρκάρισμα του Χολέβα εντός περιοχής, με τους παίκτες του Μίλτου Ζιάκα να ζητάνε πέναλτι. Η Νίκη απάντησε τρία λεπτά αργότερα όταν ο Ναουμίδης από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της μίας ώρας (58’) οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να προηγηθούν χωρίς όμως ευτυχή κατάληξη. Ο Κανελλόπουλος έβγαλε γλυκιά, παράλληλη σέντρα, όμως ήταν λίγο πιο δυνατή απ’ όσο θα ήθελε με αποτέλεσμα ο αμαρκάριστος Μπαλαράμπε να μην προλάβει να κάνει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στην εστία των φιλοξενούμενων.

Η Νίκη συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής όμως η αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων δεν άφηνε διαδρόμους προς την εστία του Παπαγιάννη. Στο 73’, σε μία από τις λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ο Ελευθεριάδης γέμισε από στημένη φάση, ο Κανελλόπουλος επιχείρησε την γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ μακριά από την εστία του πορτιέρο του Τυρνάβου.

Σε μία από τις λίγες επισκέψεις των παικτών του Τυρνάβου στα καρέ της Νίκης καταγράφεται το σουτ του Χριστίδη στο 80’ με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι πίεζαν και περισσότερο και στο 81’ σε σέντρα του Μπαλαράμπε στο δεύτερο δοκάρι, ο Κανελλόπουλος έπιασε απ’ ευθείας το σουτ υποχρεώνοντας τον Παπαγιάννη σε δύσκολη απόκρουση.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας ο Τύρναβος απείλησε εις διπλούν

Στο 85’ ο Χρηστίδης πήγε για το εξεζητημένο όταν στο φάουλ Λούγκου, προσπάθησε με τακουνάκι να αιφνιδιάσει τον Σταυράκη, με τον πορτιέρο της Νίκης να μπλοκάρει ψηλά.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’, ο Τύρναβος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Χρηστίδη να γίνεται ο αποδέκτης της μπάλας μετά από αλλεπάλληλες κόντρες και από θέση μέσα δεξιά να πλασάρει, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από δεξί δοκάρι του Σταυράκη.

Τεράστια ευκαιρία για τη Νίκη στο 90’

Με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο Παπαγιάννης έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση όταν σε κόρνερ για τη Νίκη, ο Κρεββατάς με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων

Προσωρινή διακοπή μετά την ακύρωση του γκολ για τη Νίκη

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων καταγράφηκε η φάση του αγώνα όταν στην εκτέλεση φάουλ του Κόλα η μπάλα έφτασε στον Ναουμίδη, ο οποίος σούταρε με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στη φάση και πριν η μπάλα καταλήξει στην εστία του Παπαγιάννη, ο Παπαδόπουλος φαίνεται να κάνει την προβολή χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν ακούμπησε την μπάλα. Όπως και να έγινε όμως, ο επόπτης έμεινε στη θέση του με σηκωμένη τη σημαία, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από παίκτες και οπαδούς. Το γκολ ακυρώθηκε με τον άρχοντα του αγώνα μετά από τρία λεπτά να σφυρίζει τη λήξη του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Σταυράκης, Κοτίτσας, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Ιβανίδης, Ελευθεριάδης (76’ Κόλα), Μπιτσάκος (60’ Βέργος), Μπαλαράμπε (86’ Μέτσε), Κανελλόπουλος, Κρεββατάς.

Τύρναβος (Μ. Ζιάκας): Παπαγιάννης, Αϊβάζης, Μπαρούτας, Καρατάσιος, Καρλιάμπας, Μπαξεβάνος (79’ Μανιώτης), Τασιούλης, Λούγκος, Τσιρλίδης, Λίταινας, Χρηστίδης

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις