Πέθανε μετά τη γέννα η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην σκοποβολή

Θλίψη στον χώρο του αθλητισμού για τον «χαμό» της 31χρονης Σέρβας σκοποβόλου – Είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για διακοπές

Θλίψη στην οικογένεια της σκοποβολής και στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση του θανάτου της Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία, μιας από τις εξέχουσες παρουσίες στο αγώνισμά της και μεγάλη αντίπαλος της δικής μας πρωταθλήτριας, Άννας Κορακάκη στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η 31χρονη, γεννημένη στο Μπορ της ανατολικής Σερβίας, έφερε πριν από περίπου 3 εβδομάδες στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ωστόσο την Κυριακή έφυγε από τη ζωή, λόγω επιπλοκών που παρουσίασε κατά τη διάρκεια του τοκετού, οι οποίες επιβάρυναν την υγεία της και δεν κατάφερε να επανέλθει.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η άτυχη Βελίτσκοβιτς, έπασχε από προεκλαμψία, μια σοβαρή επιπλοκή που εμφανίζεται στη διάρκεια της κύησης (πάθηση η οποιά προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση και η οποία με τη σειρά της μπορεί να προκαλέσει, σοβαρές βλάβες σε πολλά ζωτικά όργανα). Η ίδια δεν είχε διαπιστώσει τη συγκεκριμένη πάθηση, η οποία διαγνώστηκε, τελικά, από τους γιατρούς μετά τη γέννα.

Η Βελίτσκοβιτς παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές μετά τον τοκετό, ενώ είκναι χαρακτηριστικό πως την τελευταία εβδομάδα έπεσε σε κώμα, με τον εγκέφαλό της να σταμαστά να λειτουργεί.

Η 31χρονη εξέπνευσε την Κυριακή, αφήνοντας πίσω – υγιή – τον νεογέννητο γιό της, που δεν πρόλαβε να δει, και τον σύζυγό της.

Στην τελευταία της συνέντευξη, που είχε δώσει σε τοπικό κανάλι της Σερβίας, η Βελίτσκοβιτς είχε εκδηλώσει την ανυπομονησία της για τον ερχομό του γιού της και είχε μιλήσει για τα μελλοντικά αγωνιστικά της σχέδια.

Ήταν αφοσιωμένη στο αγώνισμά της και το απέδειξε περίτρανα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Φεβρουαρίου στην Πολωνία, όταν εμφανίστηκε με φουσκωμένη κοιλιά και κατάφερε, μάλιστα, να κερδίσει δυο χρυσά μετάλλια.

Με θλίψη και αγάπη, η Αννα Κορακάκη σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απώλεια της φίλης και συναθλήτριάς της. «Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που η καρδιά πονάει και το μυαλό δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα τα “γιατί”. Οι λέξεις είναι τόσο μικρές και τα συναισθήματα είναι τεράστια… Μπομπάνα, έφυγες τόσο νωρίς. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά της και τη σερβική ομάδα σκοποβολής. Σε αυτές τις στιγμές θλίψης οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους. Αγαπητή μας Μπομπάνα, θα μας λείψεις τόσο πολύ. Αναπαύσου εν ειρήνη» έγραψε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις