Μένει στην Euroleague λόγω ρήτρας ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Euroleague με κάθε τρόπο. Οι «πράσινοι» έχουν πολλά παράπονα από την λίγκα, σε ό,τι αφορά τη δομή της, τα έσοδά της και όχι μόνο.

Έτσι, το «τριφύλλι» επανέλαβε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Δευτέρας (22/6) τη θέλησή του να αποχωρήσει οριστικά από τη διοργάνωση.

Σε εκείνο το σημείο οι υπόλοιπες ομάδες πήραν τον λόγο με τη «φωνή» της Μακάμπι να είναι η πιο χαρακτηριστική και να επαναλαμβάνει πως η θέση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης είναι μεταξύ των κορυφαίων. Στην ουσία, οι ομάδες είπαν αυτά που είχαν τονίσει και στην επίσημη ανακοίνωσή τους προ ημερών.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν οι «πράσινοι» κάνουν το βήμα της αποχώρησης θα πρέπει να δώσουν 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα. Παράλληλα, η Euroleague τόνισε πως σε περίπτωση που φύγει το «τριφύλλι», τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ ακόμα.

Με άλλα λόγια, εφόσον δεν βρέθηκε «χρυσή τομή» για ένα… βελούδινο διαζύγιο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να φύγουν από την λίγκα. Βέβαια, όπως είχαμε τονίσει εκ ολίγες φορές, οι «πράσινοι» δεν είναι διατεθειμένοι να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και να πληρώσουν τόσα χρήματα για να αγοράσουν την… ελευθερία τους.

Επομένως, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην Euroleague, καθώς δεν μπόρεσε να αποχωρήσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, νιώθοντας παράλληλα «αιχμάλωτος» της λίγκας.

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις