Ανώτερος ο Ρήγας, 2-0 τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

Πολύ ποιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (σ.σ. 2 -0), επικράτησε ο Ρήγας Φεραίος του Αχ. Νεοκαισάρειας στο Βελεστίνο με μια γεμάτη εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές του Λάκη Μπακάλη. Σκόρερ οι Γουτούλης (20′) και Κορέττα (40′) για το τελικό αποτέλεσμα. Με 10 ποδοσφαιριστές τελείωσαν οι γηπεδούχοι καθώς στο 60′ της αναμέτρησης, ο διαιτητής Μιλιάδης απέβαλε με 2η κίτρινη τον Γουτούλη.

Το φιλμ του αγώνα

Από το 1ο λεπτό της αναμέτρησης η ομάδα του Λ. Μπακάλη ήταν σαφώς ανώτερη του αντιπάλου της, περιόρισε την ομάδα του Κ. Θεοδωσιάδη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και απλά να βγάζει τις ευκαιρίες με το σταγονόμετρο. Ο Ρήγας είχε αρχή και τέλος σε όλες τις γραμμές του και πάνω από όλα γνώρισε τη ζητούσε εντός των τεσσάρων γραμμών.
1-0 με γκολάρα του Γουτούλη από τα 35 μέτρα.

Ο Ρήγας γυρόφερνε τη μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή του Βασιλειάδη, όμως η τελική προσπάθεια είτε θα ανακόπτονταν από Β’ βοηθό Φράγιο, είτε από τον Βασιλειάδη και τους αμυντικούς του που με αυτοθυσία έπεφταν πάνω στην πορεία της μπάλας για να την απομακρύνουν. Τελικώς στο 20′ της αναμέτρησης, ο Γουτούλης δοκίμασε τα πόδια του από τα 35 μέτρα, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια αντίδρασης στον κίπερ των φιλοξενουμένων στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και έπειτα να αναπαυτεί στα δίχτυα της εστίας του κάνοντας έτσι το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
2-0 με Κορέττα πριν την ανάπαυλα.

Ενώ όλα έδειχναν πως οι ποδοσφαιριστές του Λ. Μπακάλη θα πήγαιναν με αυτό το ρευστό 1-0 στα αποδυτήρια, λίγο μετά την συμπλήρωση 40 λεπτών στο παιχνίδι, ο Γκίκα επωφελούμενος της ταχύτητας του, έφυγε στην πλάτη των φιλοξενουμένων και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αμαρκάριστο Κορέττα που δεν δυσκολεύτηκε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του κάνοντας έτσι το 2-0 με πλασέ προ κενής εστίας.

Καλύτερος και πάλι στην επανάληψη , άδικη αποβολή για τον Γουτούλη.

Στο δεύτερο μέρος, πάλι οι Βελεστινιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι, δημιουργούσαν ρήγματα από τα “φτερά” όμως δεν μπόρεσαν να βάλουν κάποιο άλλο τέρμα. Στο καλεντάρι της αναμέτρησης πάντως, καταγράφτηκαν 3 σημαντικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, με τους Γκίκα και Γεωργατζή σε διπλή ευκαιρία να μη μπορούν να νικήσουν τον Βασιλειάδη στο 66′ όπως επίσης την ίδια κατάληξη είχαν και τα 2 σουτ που επιχείρησε ο Τσίπη σε 75΄και 87′ αντίστοιχα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως στο 60′ ο σκόρερ του 1ου τέρματος Γουτούλης, πήρε εσπευσμένα την άγουσα για τα αποδυτήρια καθώς ο διαιτητής Μιλιάδης των απέβαλε με 2η κίτρινη για χτύπημα στο πρόσωπο-αντιπάλου που πάντως ήταν τραβηγμένη από τα μαλλιά.

Το ταμείο

Η ομάδα του Λ. Μπακάλη έφτασε στους 12 βαθμούς, με την πρώτη εντός εδρας νίκη στη φετινή σεζον και ταξιδεύει την άλλη αγωνιστική στην έδρα της νεοφώτιστης αλλά πολύ δυνατής Πίδνα Κίτρους με εξαιρετική ψυχολογία μετά την δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα.

Συνθέσεις:

Ρήγας Φεραίος (Λ. Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γκάγκας, Γεωργατζής(85′ Γούτσιος), Χατζής, Γουτούλης, Κορέττα (73′ Τσίπη), Ζενούνι, Γκίκα(88′ Πάσχος).

Αχ. Νεοκαισάρειας (Θεοδωσιάδης): Βασιλειάδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Παναγιωτίδης, Τασίδης, Καρατζάογλου, Ζαχαράκης, Ποτουρίδης (55′ Τσαγκαράκης), Κοτσαρίδης (55′ Παναγιωτίδης), Νάκας, Κατσιαμήτας.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις