Τα πάνω-κάτω… και ήττα 3-1 στη Λάρισα για τον Βόλο

Ο Βόλος έβαλε δύσκολα στην ΑΕΛ, αλλά η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου πήρε τη νίκη χάρη στον Γκάμπριελ Τόρζε, την πρώτη της στα πλέι άουτ.

Ο Ρουμάνος στράικερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ανατροπή του σκορ, με τον Μπούστος στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, δυνατές μονομαχίες, πολλές ευκαιρίες, τρεις κόκκινες κάρτες και τέσσερα γκολ, τα δύο εκ των οποίων ήταν καταπληκτικά.

Βαθμολογικά, η ΑΕΛ έφτασε τους 33 πόντους, ενώ ο Βόλος έμεινε στους 30.

Δύο κόκκινες, δύο γκολ και ματσάρα

Εντυπωσιακός ο Βόλος στο ξεκίνημα του αγώνα, με την ΑΕΛ να τα έχει χαμένα. Οι νεοφώτιστοι ήταν καταιγιστικοί και έχασαν σωρεία ευκαιριών.

Στο 8′ μάλιστα, ο Φεράρι μπήκε στην περιοχή, ο Μάρκοβιτς τον ανέτερεψε και ο διαιτητής υπέδειξε σωστά το πέναλτι.

Ο Κρίστινσον, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Μάντζη και στη συνέχεια ο Ζοάο σε άδεια εστία πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 13′ ο Τσαούσης από τα αριστερά βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν κακή.

Ωστόσο, δύο λεπτά μετά η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς, όταν έπειτα από άψογη συνεργασία, ο Γκουαροτσένα βρέθηκε πλάγια δεξιά, έσπασε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι και ο Τσοκάνης με προβολή σε κενό τέρμα άνοιξε το σκορ.

Στο 26′, ο Ζοάο επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα κάπου βρήκε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιόλογο τρόπο στην αντίπαλη εστία, αλλά στην μοναδική τους προσπάθεια έφεραν το ματς στα ίσα.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και από εκτέλεση φάουλ του Τόρζε, ο Οικονόμου (είχε κίτρινη κάρτα) πήδηξε για κεφαλιά με υψωμένο το χέρι, βρήκε τη μπάλα και ο διαιτητής έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι.

Ο αμυντικός του Βόλου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Τόρζε δεν αστόχησε από τα 11 βήματα.

Ένταση και στην επανάληψη

Η ΑΕΛ ήταν πιο παθιασμένη στο δεύτερο μέρος και είχε δύο καλές προσπάθειες με τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στο 52′ ο Μελίσσας απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Σετσέροβιτς.

Ο ρυθμός έπεσε, αλλά στο 67′ ο Λύρατζης είδε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Ασούμπρε και άφησε τους φιλοξενούμενους με 9 παίκτες.

Και κάπου εκεί η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου αύξησε την πίεσή της, χωρίς ωστόσο να απειλήσει σοβαρά την εστία του Μελίσσα.

Αλλά ο Τόρζε στο 83’… θυμήθηκε τα παλιά και με μία υπέροχη προσπάθεια και άψογο τελείωμα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ, πετυχαίνοντας την ανατροπή του σκορ.

Στις καθυστερήσεις, ο Ασούμπρε πίεσε την άμυνα του Βόλου, ο Μπούστος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μελίσσα και με ωραίο πλασέ «κλείδωσε» το τρίποντο.

ΑΕΛ – Βόλος: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 15′ Τσοκάνης, 45′ +5′, 83′ Τόρζε, 93′ Μπούστος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πολύ καλή η διαιτησία του Κουτσιαύτη. Ο Αρτινός ρέφερι πήρε σωστές αποφάσεις και δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Σωστές οι αποφάσεις του στις τρεις κόκκινες κάρτες, αλλά στα δύο πέναλτι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 38′ Φεράρι, 77′ Μπούστος, 78′ Μουνίθ, 90′ Τόρζε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 44′ Γκαζάλ, 45’+ 4′ Οικονόμου, 67′ Λύρατζης

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μουζέκ (76′ Στελιάνο), Μάρκοβιτς (52′ Ζίζιτς), Μιχαήλ, Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς (64′ Ηλιάδης), Σετσέροβιτς (76′ Μπούστος), Βινίσιους, Γκαζάλ, Τόρζε, Παπάζογλου (64′ Ασούμπρε).

Βόλος (Στέφανος Ξηροφώτος): Μελίσσας, Φεράρι, Οικονόμου, Διαμάντης, Λύρατζης, Μαξ, Τσοκάνης (54′ Μπαλογιάννης), Ζοάο (87′ Κυζιρίδης), Γκουαροτσένα (87′ Τόρες), Τσαούσης (46′ Δημόπουλος), Μάντζης (54′ Μουνίθ).

Super League 1 – Πλέι άουτ/ 3η αγωνιστική

Κυριακή 21/6

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1

Ξάνθη – Παναιτωλικός 1-1

Δευτέρα 22/6

ΑΕΛ – Βόλος Ν.Π.Σ 3-1

ΠΑΣ Λαμία – Πανιώνιος 20:00 (ΕΡΤ Sports HD)

Βαθμολογία πλέι άουτ

7. Αστέρας Τρίπολης 35 β. (29αγ.)

8. Ατρόμητος 34 β. (28 αγ.)

9. ΑΕΛ 33 β. (29 αγ.)

10. Λαμία 31 β. (28 αγ.)

11. Βόλος 30 β. (29 αγ.)

12. Παναιτωλικός 21 β. (29αγ.)

13. Ξάνθη 19 β. (28 αγ.)

14. Πανιώνιος 15 β. (28 αγ.)

* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

* Η Ξάνθη έχει ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις