Στύλας: Μπροστά μας η Σούπερ Λιγκ

Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν από τη συνέντευξη του Ρήγα Στύλα στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM. Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου ξεκαθάρισε πως θα είναι και τη νέα σεζόν στην ομάδα, αποκάλυψε πως ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει και σ’ αυτόν συμμετέχει ενεργά ο κ. Βεργέτης. Επίσης, ο κ. Στύλας τόνισε πως στόχος της ομάδας, εφόσον γίνει η αναδιάρθρωση, είναι η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ και για τον λόγο αυτό θα γίνουν πολύ προσεκτικές κινήσεις στις επιλογές ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν το ρόστερ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ρήγα Στύλα στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM, όπως απομαγνητοφωνήθηκε από το goalpost.gr:

«Συνεχίζω στη Νίκη»

Για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως υπάρχει πρόταση συνεργασίας από ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2: «Θεωρώ πως κάτι καλό θα έκανα για να υπάρχουν τέτοια δημοσιεύματα. Ειλικρινά, σας λέω πως δεν είχα εικόνα γι’ αυτό. Δεν ασχολήθηκα με το δημοσίευμα. Εγώ είμαι σε μία ομάδα και θα συνεχίσω σ’ αυτή την ομάδα. Η διοίκηση είναι άψογη απέναντι σ’ εμένα και στην ομάδα σε όλες τις υποχρεώσεις της»

Για τον σχεδιασμό της Νίκης που έχει ήδη ξεκινήσει: «Πέρυσι προσπαθήσαμε να χτίσουμε μία ομάδα σε λίγο χρόνο. Φέτος έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο και μπορούμε να επιλέξουμε ποδοσφαιριστές έχοντας πάρα πολλές επιλογές»

«Μπροστά μας έχουμε τη Σούπερ Λιγκ»

«Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή χρονιά στη Νίκη Βόλου, όμως ο προπονητής, ο τεχνικός διευθυντής και η διοίκηση μπορεί να έχει βρει που είναι δέκα φορές καλύτερος. Από τη στιγμή που θα πάρει σάρκα και οστά η αναδιάρθρωση, μπροστά μας θα έχουμε μόνο την Σούπερ Λιγκ. Αλλάζει το επίπεδο των ποδοσφαιριστών που αναζητήσεις και θα στηριχθείς».

«Παίκτες με εμπειρία Σούπερ Λιγκ»

«Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός μίας ομάδας που στοχεύει στην άνοδο, ασχέτως τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια, θα πρέπει να περιλαμβάνει και ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο της κατηγορίας που θα συμμετάσχεις. Έτσι μειώνεις το ρίσκο και αυξάνεις τις πιθανότητες να κατακτήσεις τον στόχο της ανόδου. Άρα κάποιες μεταγραφές που θα κάνεις θα πρέπει να έχουν την εμπειρία της Α’ Εθνικής. Για να μην υπάρξει παρερμηνεία δεν λέω ότι πρέπει να έχεις έντεκα ποδοσφαιριστές πρωτοκλασάτους από ανώτερη κατηγορία, αλλά σε ορισμένες θέσεις και πιο συγκεκριμένα σε 3-4 θέσεις θα πρέπει να έχεις παίκτες από υψηλότερο επίπεδο. Τέτοιοι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν μία ομάδα όταν η συνολική απόδοση σε κάποιον αγώνα δεν είναι αυτή που πρέπει να μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στην πλάτη τους. Εννοείται πως η ομάδα θα είναι πλαισιωμένη από ταλαντούχους και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές. Η φετινή φιλοσοφία για τους παίκτες που θα βρίσκονται στο ρόστερ, είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι εργάτες. Δεν θα έχουμε παίκτες που λόγω βιογραφικού θα είναι πάνω απ’ όλους».

«Σχεδιάζουμε την ομάδα με τον Βεργέτη και τη διοίκηση»

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας που έχει ξεκινήσει και αν συμμετέχει σ’ αυτόν ο κ. Βεργέτης: «Φυσικά ο σχεδιασμός γίνεται σε συνεννόηση με τον κ. Βεργέτη, ο οποίος στις 29 Ιουνίου θα είναι στον Βόλο, θα γίνει το πρώτο συμβούλιο για να συζητηθεί εκτενώς ο φετινός σχεδιασμός. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν συζητούσαμε για την επόμενη μέρα. Με τον κ. Βεργέτη είχαμε καθημερινή επαφή. Παρά το γεγονός πως έχει προχωρήσει ο σχεδιασμός, δεν θα βιαστούμε όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ. Δεν είμαι ο αρμόδιος για τις επίσημες ανακοινώσεις».

«Έχουμε τον χρόνο να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές»

Για τους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους: «Έχουμε συζητήσει με τους παίκτες, είμαστε σε διαπραγματεύσεις με κάποιους απ’ αυτούς, δεν θα πιεστούμε για κανέναν λόγο. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές».

«Μακάρι να παίζαμε στο Πανθεσσαλικό»

Για το αν έχει συζητηθεί το θέμα του γηπέδου κι αν η Νίκη σκέφτεται να αλλάξει έδρα: «Επειδή ακόμη δε γνωρίζουμε τι θα ισχύσει τη νέα σεζόν αλλά επειδή υπάρχει το σενάριο να επιτραπεί η είσοδος των φιλάθλων αρκεί να κάθονται σε απόσταση, ομάδες που έχουν κόσμο θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν γήπεδα με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσουμε. Περιμένουμε ακόμη την πιστοποίηση του «Π. Μαγουλάς» και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε το Πανθεσσαλικό».

«Στην Πορταριά η προετοιμασία της Νίκης»

Για το μέρος που θα γίνει η προετοιμασία: «Η προετοιμασία θα γίνει στην Πορταριά. Εμείς το βλέπουμε και από την άποψη ότι θέλουμε να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες της περιοχής. Άλλωστε στο Πήλιο έρχονται ομάδες της Σούπερ Λιγκ για προετοιμασία»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις