Βεργέτης: “Υπάρχει η διάθεση να αναδείξουμε νέα παιδιά, όμως υπάρχει και η εμπιστοσύνη από τη διοίκηση;”

Μια ενδιαφέρουσα άποψη κατέθεσε μέσω του Metropolis 95,5 ο γνωστός προπονητής Στάικος Βεργέτης, κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Χρήστου Τζόλη, αλλά και άλλων ταλέντων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ούτε λίγο ουτε πολύ αυτό που ανέφερε είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει καλούς εξτρέμ εξαιτίας της τάσης των Ελλήνων προπονητών να τους λένε να δώσουν πάσα και όχι να παίξουν στο «ένας εναντίον ενός».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της Νίκη Βόλου στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Για τους εξτρέμ: «Ολοι οι προπονητές φωνάζουν δώσε πάσα. Έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φτάσαμε να μην έχουμε εξτρέμ, wingers. Αυτό μου αρέσει στον Τζόλη είναι ότι πάει στο ένας εναντίον ενός. Δεν έχουμε εξτρέμ. Τους φοβίζουμε να μην ντριπλάρουν. Και η ντρίπλα είναι παιχνίδια του ποδοσφαίρου. Στην επιθετική γραμμή πρέπει να ντριπλάρουν. Οι εντολές είναι συνέχεια να δίνουν πάσες. Πρέπει ο παίκτης να ξέρει μέχρι πού μπορεί να κάνει την ντρίπλα ή την ατομική ενέργεια. Πρέπει να ξέρουν πότε να διακρίνουν πότε να δίνουν πάσα και πότε να κάνουν ατομική ενέργεια».

Στη συνέχεια μίλησε για την εμπιστοσύνη στους προπονητές: «Αν ξέρω ότι θα φύγω από τον Αρη π.χ., πόσο τολμηρός θα είμαι να βάλω τους νεαρούς; Αλυσίδα πάει. Εγώ θα πέταγα μέσα κάθε παιδί για να έχω άποψη για το αν μπορεί να ανταποκριθεί. Υπάρχει η διάθεση να αναδείξουμε νέα παιδιά, όμως υπάρχει και η εμπιστοσύνη από τη διοίκηση; Ή με 2-3 στραβά αποτελέσματα θα διώξουν τον προπονητή; Αυτό είναι το πρόβλημα».

πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις