Σίμος: Ποδοσφαιρικό σχολείο για μένα η Νίκη

Ο προπονητής της φετινής Κ-17 της Νίκης Βόλου και συνεργάτης του Στάικου Βεργέτη στην “πρώτη” ομάδα, Τέλης Σιμος, κάνει τον δικό του απολογισμό, για τη χρονιά που πέρασε, μιλώντας στο nikifc.gr.

Αναλυτικά:

“Η Νίκη Βόλου ήταν ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό “σχολείο”, για μένα, φέτος. Όσον αφορά την Κ-17, για πρώτη φορά στην καριέρα μου, ανέλαβα ως πρώτος προπονητής μία αγωνιστική ομάδα. Συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο, δυστυχώς, δεν ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα παιδιά. Διεξήχθη ένα πρωτάθλημα, απλά για να γίνει, η οργάνωση θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Αυτό ήταν το παράπονο και το δικό μου, και των παιδιών για φέτος. Πραγματοποιήθηκε ένα πρωτάθλημα με 7-10 αγωνιστικές, δε θα μπορούσε κανένα παιδί που αξίζει, να δείξει πράγματα σε ένα τόσο μικρό πρωτάθλημα. Για εμάς, ειδικά, ήταν πολύ δύσκολο, η ομάδα μας στελεχώθηκε πολύ αργά, λόγω της χρονικής πίεσης που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι, από πολύ νεαρά παιδιά και το Δεκέμβριο ήρθαν κάποια πιο έμπειρα και βοήθησαν περισσότερο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου μαζί τους, το διάστημα που δουλέψαμε μαζί.

Αυτό που παρατήρησα, στα μέσα της θητείας μου στη Νίκη, είναι ότι εκεί που ψάχναμε όλο τον χρόνο παιδιά να έρθουν στην ομάδα, ξαφνικά ήρθαν αρκετά μόνα τους να χτυπήσουν την πόρτα μας. Αυτό πιστεύω συνέβη, εξαιτίας της αναβάθμισης του “Παντελής Μαγουλάς” και της έλευσης του Στάικου Βεργέτη στην πρώτη ομάδα. Όταν ένα παιδί γνωρίζει πως ο προπονητής της πρώτης ομάδας αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους παρακολουθεί συχνά, θέλει να έρθει στην ομάδα και να διεκδικήσει την ευκαιρία του. Ήταν “κράχτης” για πολλά νέα παιδιά το όνομά του.

Κατά γενική ομολογία, η συνεργασία μου με τον Στάικο ήταν άκρως διδακτική, ήταν ένας δάσκαλος για μένα. Επίσης, ακολουθούμε την ίδια νοοτροπία, οι σκέψεις του για το ποδόσφαιρο, γενικά, ταυτίζονται με τις δικές μου. Φερ’ ειπείν, θα θέλαμε και οι δύο, σε συζητήσεις που είχαμε μέσα στη χρονιά, να δούμε παιδιά από τις ακαδημίες μας, στο μέλλον, να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Παιδιά ντόπια, που αγαπούν την ομάδα, που θα φέρουν την οικογένειά τους στο γήπεδο.

Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά τη νέα χρονιά, έχω ήδη επαφές με τους ιθύνοντες της ομάδας και θα ήθελα πολύ να συνεχίσω σε αυτήν, στο ίδιο πόστο, τόσο στην Κ-17, όσο και στην πρώτη ομάδα. Φυσικά, με ενδιαφέρει και η δουλειά στις Ακαδημίες. Επαναλαμβάνω, Νίκη Βόλου και Στάικος Βεργέτης είναι “πανεπιστήμιο” για μένα.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, βλέποντας τους ανθρώπους που στελεχώνουν διοικητικά την ομάδα. Βλέπω τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου, τον Βασίλη Βενέτη, άνθρωποι σοβαροί που ήρθαν εδώ, για να κάνουν μία σοβαρή δουλειά, η οποία θα “μείνει” στην ομάδα. Δεν είναι παράγοντες που πλαισίωσαν την ομάδα, για να την παρατήσουν ξαφνικά, μία μέρα. Όλοι να τους έχουμε εμπιστοσύνη και συσπειρωμένοι να προχωρήσουμε μπροστά”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις