Νίκη γοήτρου με Λαμία θέλει σήμερα ο Βόλος (pregame)

Η προσπάθεια του Βόλου στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ συνεχίζεται σήμερα με την αναμέτρηση κόντρα στη Λαμία, η οποία θα διεξαχθεί στις 19.30 στο Πανθεσσαλικό στάδιο (Novasports 1).
Οι «κυανέρυθροι» στοχεύουν στη δεύτερη νίκη τους στο μίνι πρωτάθλημα, μετά το 1-0 επί της Ξάνθης (2η αγωνιστική), ενώ μετρούν και δύο ήττες, από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη με 1-0 στην πρεμιέρα και από την ΑΕΛ με 3-1 την περασμένη Δευτέρα στη Λάρισα.
Σήμερα στο Πανθεσσαλικό θα αναμετρηθούν δύο ομάδες απαλλαγμένες από το άγχος, καθώς τόσο ο Βόλος, όσο και η Λαμία έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία και θα επιδιώξουν να προσφέρουν όμορφο θέαμα.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος δούλεψε με τους παίκτες του όλη την εβδομάδα, πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο σημερινό παιχνίδι. Η φιλοσοφία δεν αλλάζει, καθώς ο Βόλος θα φροντίσει να πιέσει σε όλους τους χώρους, να κερδίσει τις «μάχες» στη μεσαία γραμμή, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να γίνεται απειλητικός για το τέρμα του Γκαραβέλη και παράλληλα η ομάδα να φτάσει στο γκολ.
Όσον αφορά την μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, εκ των πραγμάτων θα υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Βόλος. Δύο παίκτες είναι τιμωρημένοι και συγκεκριμένα οι Βαγγέλης Οικονόμου και Λευτέρης Λύρατζης. Οι δυο τους αποβλήθηκαν στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΛ και εκτίουν ποινή μιας αγωνιστικής. Κι αν στη θέση του Οικονόμου υπάρχει αντικαταστάτης (ο Στέργιος Δημόπουλος), το πρόβλημα για το ποιος θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας είναι μεγάλο. Κι αυτό, καθώς τραυματίας είναι ο βασικός δεξιός οπισθοφύλακας Αντώνης Ντεντάκης και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή (δεν είχε αγωνιστεί και κόντρα στη Λάρισα) και τιμωρημένος ο Λύρατζης, όπως προαναφέραμε.
Στην αποστολή μετά από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο επέστρεψε ο τερματοφύλακας Θανάσης Γκαραβέλης, ενώ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, συμπεριλήφθηκε και ο Έρικ Γέντρισεκ. Ο νεαρός Γιώργος Μπάλλας, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους» είναι μεταξύ των παικτών που θα έχει στη διάθεσή της σήμερα η τεχνική ηγεσία.
Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Γκαραβέλης, Καραγκιόζης, Τσαούσης, Διαμαντής, Μήτογλου, Φεράρι, Δημόπουλος, Μαξ, Τσοκάνης, Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Ζοάο, Κυζιρίδης, Μπάλλας, Μάντζης, Γέντρισεκ, Κορέλας, Κάσες και Μπαλογιάννης.

«Σφυρίζει» ο Κατσικογιάννης
Ο Ηπειρώτης Αλέξανδρος Κατσικογιάννης ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του θα είναι οι Νίκος Πάγκαλος (Λασιθίου) και Κώστας Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), με 4ο διαιτητή τον Γιώργο Βρέσκα (Πιερίας). Διαιτητής VAR θα είναι ο Θανάσης Σέζος (Κιλκίς), βοηθός VAR ο Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), ενώ χρέη παρατηρητή θα εκτελεί ο Νίκος Φαντόπουλος που ανήκει στην ΕΠΣ Πειραιά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις