Αϊβάζογλου για όλους και για όλα

Για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΑΟ Τρίκαλα, μίλησε στο κανάλι TV100 ο πρόεδρος της ομάδας, Ηλίας Αϊβάζογλου. Αναφέρθηκε στους οργανωμένους φιλάθλους, στον Σίτσα, στο αν πουλάει την ομάδα, για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας, για το μπάτζετ της ομάδας για τη νέα χρονιά, για το θέμα του προπονητή.

-Για το κλίμα των τελευταίων ημερών γύρω από την ομάδα:

“Ρωτήστε αυτούς που δημιουργούν αυτό το κλίμα. Από κει και πέρα μία επιτυχημένη σεζόν έλαβε τέλος. Δυστυχώς το πρωτάθλημα δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί για να το γιορτάσουμε καλύτερα. Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακόμη αν μιλάμε για άνοδο ή την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ένα πρωτάθλημα που δε θα υπάρχει. Άρα και τα δικά μου συναισθήματα είναι μπερδεμένα. Αν αυτό που φημολογείται που θέλουν οι μεγάλοι να περάσουν μία αναδιάρθρωση με βόρειο και νότιο όμιλο θα είναι μία πικρία για τον Α.Ο Τρίκαλα κυρίως για εμάς που δώσαμε ψυχή, σώμα τσέπη τα πάντα σε όλη τη χρονιά να μην βρίσκεται και την επόμενη χρονιά ο Α.Ο Τρίκαλα στην 3η κατηγορία. Αν περάσει μία τέτοια αναδιάρθρωση-παρωδία θα μπούμε σε ένα τσουβάλι όλοι. Δηλαδή ομάδες Β’,Γ’ και Δ’ Εθνικής θα γίνουν μία κατηγορία. Άρα καταλαβαίνεται τι συναισθήματα με διακατέχουν όταν ο Α.Ο Τρίκαλα με αυτό το μπάτζετ, με αυτή τη δυναμική, με αυτό το ανθρώπινο τιμ κατάφερε με ευκολία να κατακτήσει την 1η θέση να πρέπει να αγωνίζεται του χρόνου με ομάδες που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζαν στην 4η Εθνική.

-Για το αν θεωρεί ότι θα περάσει η αναδιάρθρωση των δύο ομίλων:

“Αν θέλετε πληροφορίες εκ των έσω είναι επιθυμία των δύο εκ των τριών μεγάλων της Ελλάδος να προχωρήσει το πλάνο με βόρειο και νότιο όμιλο. Να φανταστείτε ότι στο Δ.Σ της Λίγκας μας το πλάνο με βόρειο και νότιο όμιλο απορρίφθηκε. Δηλαδή δεν ήταν καν πρόταση και δεν πέρασε ποτέ. Καταλαβαίνετε ότι δεν το περίμενε κανείς. Δεν μπορούμε να προκαταλαμβάνουμε ψηφοφορίες μέσα στην ΕΠΟ, αλλά όσα γνωρίζουμε εκ των έσω μαθαίνουμε ότι δύο από τους τρεις μεγάλους το προωθούν αυτό το σχέδιο. 16 και όχι 18 ομάδες στη Σούπερλιγκ1.

-Για τη λύση της συνεργασίας με τον Περικλή Αμανατίδη:

“Όποιος δε διαμορφώσει την ομάδα του και τα οικονομικά μπάτζετ του στα δεδομένα της νέας χρονιάς να ξέρετε δεν έχει μέλλον. Δε χρειάζεται να κάνουμε τους καμπόσους σε κανέναν και να αποδείξουμε στους ελάχιστους που δυστυχώς βγαίνουν και σχολιάζουν αρνητικά διοίκηση, τιμ ομάδα και τεχνικό τιμ. Το αποδείξαμε ποιοι είμαστε δύο χρονιές. Μία χρονιά κρατήσαμε έναν ΑΟΤ ζωντανό από μία διοίκηση απατεώνων που υπήρχε πριν. Η διοίκηση Μπαταγιάννη είναι γνωστό ότι έχει υπεξαιρέσει τεράστια ποσά και έχει χρεώσει την ομάδα για διάφορες λαμογιές. Σώσαμε την ομάδα τη μία χρονιά από αυτό και αν δεν υπήρχε αναδιάρθρωση θα παίζαμε στη SL2. Την επόμενη χρονιά αποδείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε και το κάναμε ενώ το δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, δεν κρυφτήκαμε πουθενά. Ούτε αφήσαμε υπονοούμενα ότι δε θα πάμε για πρωταθλητισμό. Σε ποιον να αποδείξω και τι; Στους 5-10 που κάνουν διάφορα σχόλια στο Facebook. Ελευθερία δημοκρατία έχουμε αλλά δε θα βγω να αποδείξω στον καθένα ότι δεν είμαι ελέφαντας.”

-Για το αν κάποια υβριστικά σχόλια προς το πρόσωπό του είναι υποκινούμενα:

“Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Α.Ο Τρίκαλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το μόνιμο πρόβλημα που η ομάδα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Αν κάνουμε διαρκώς το λάθος να τους αναδεικνύουμε δυστυχώς τους δίνουμε αξία και δύναμη να συνεχίζουν να εκβιάζουν. Εσείς πιστεύετε ότι αν υπήρχε περίπτωση να κλείσουμε τον κ. Αμανατίδη δε θα το κάναμε; Εγώ θέλω το κακό της ομάδας; Εμένα με ενδιαφέρει η ομάδα να υπάρχει και αύριο και μεθαύριο και παραμεθαύριο. Αυτά τα εκρηκτικά πάμε για πρωτάθλημα και στο μέσο της χρονιάς μένουμε από καύσιμα , ειδικά ο ΑΟΤ τα ξαναέζησε, δε θα τα δείτε από εμένα. Εγώ είμαι ένας Θεσσαλονικιός που ήρθε στην πόλη των Τρικάλων και πήρε τον Α.Ο Τρικαλα. Αν αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι δεν είμαι αρκετός έχουν ένα μήνα να φέρουν έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, να παραδώσω τη σκυτάλη και να αποδείξουν ότι εγώ ήμουν λίγος και επόμενος πολύς.”

-Για το αν προτίθεται να παραμείνει στην ομάδα και αν σκέφτεται να πουλήσει την ομάδα:

“Ο ΑΟ Τρίκαλα είναι μία ακόμη επιχείρηση από αυτές που έχω. Σε καμία περίπτωση δε σκέφτομαι να αποχωρήσω από μία από τις επιχειρήσεις μου. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δεχτώ οποιαδήποτε πρόταση. Αλλά εγώ πωλητήριο δεν έχω βάλει στην ομάδα όπως βλακωδώς ακούω και διαβάζω σε κάποια ψευτοσάιτ της περιοχής. Όταν θα βάλω πωλητήριο θα το βάλω και θα το γνωρίζετε όλοι έντιμα ότι πουλάω. Άλλωστε είναι περιουσία μου, μετοχές και έχω κάθε δικαίωμα να πουλήσω κάτι που μου ανήκει. Αυτό δεν απαγορεύει κάθε επιχειρηματία και στέλεχος να μου κάνει όποια πρόταση θέλει. Μέχρι σήμερα πάντως ούτε πρόθεσή μου είναι να πουλήσω ούτε να αποχωρήσω, ούτε να βάλω πωλητήριο. Αν κάποιος θέλει να με πλησιάσει εννοείται θα του ανοίξω την πόρτα να κάνουμε συζήτηση και μετά βλέπουμε. Πάντως είμαστε πολύ μακριά από ένα τέτοιο σενάριο.”

-Για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, το πλάνο για το έμψυχο δυναμικό και το νέο προπονητή:

“Εγώ θεωρώ ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει και τη νέα χρονιά. Το να λέμε για πρωταθλητισμό back to back πρέπει να ονειροπολούμε. Δε σημαίνει ότι δε θα το προσπαθήσουμε. Όμως εγώ θεωρώ ότι θα πρωταγωνιστήσουμε, αλλά σε ποια κατηγορία, με ποιους αντιπάλους; Είναι πολύ νωρίς να χτίσουμε ομάδα χωρίς να γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις ότι του χρόνου θα παίζεις με αντίπαλους την Κοζάνη, τον Αλμωπό, την Κέρκυρα, την Καλαμαριά και μεγάλη σημασία να ξέρεις ότι θα παίζεις αντίπαλος με το Λεβαδειακό, τα Χανιά, την Παναχαική, που θέλουν διαφορετικό χτίσιμο και μπάτζετ για να τις αντιμετωπίσεις. ‘Αρα όποιος βγαίνει και σχολιάζει αυτή τη στιγμή είναι επιεικώς επιπόλαιος για να μη χρησιμοποιήσω άλλη φράση. Δεν ξέρουμε πως θα ειναι το επόμενο πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε κορμό από πέρυσι. ‘Εχουμε παίκτες με συμβόλαιο διετίας και τριετίας. ‘Αρα ήδη έχουμε παίκτες οι οποίοι έχουν δέσει μαζί. Παίκτες που θα κάνουμε επαφές για να ανανεώσουν. Δεν μπορούμε όμως να ανανεώσουμε το 100% του έμψυχου δυναμικού, όταν δεν ξέρουμε ακριβώς ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι. ‘Οσον αφορά τον κ. Αμανατίδη, να είστε σίγουρος ότι αν υπήρχε περίπτωση να τα βρούμε και η όλη μας διαφωνία είναι οικονομική και μόνο. Και αυτός ήθελε να είναι στην ομάδα των Τρικάλων και εγώ ως πρόεδρος θα τον ήθελα προπονητή, όμως είναι πολύ νωρίς να ανεβάσουμε το προπονητικό μπάτζετ αν δεν ξέρεις αντιπάλους. Δεν μπορεί να έχεις μία φεράρι όπως είναι ο Αμανατίδης σε χωμάτινο γήπεδο.

Για την περίπτωση του προπονητή:

«Είμαστε σε συζητήσεις με δύο προπονητές. Αμφότεροι τις προηγούμενες χρονιές ήταν πρωταθλητές. Τι σας φταίει ο κύριος Χαραλαμπίδης; Ποιο είναι το βιογραφικό του την προηγούμενη χρονιά; Πήρε τον Ιωνικό έβγαζε δεν έβγαζε χρονιά και τον ανέβασε κατηγορία. Λίγο πριν πήρε τον Καραισκάκη με μειωμένο μπάτζετ και τον ανέβασε κατηγορία. Δηλαδή που υστερεί αυτός ο προπονητής για την ομάδα των Τρικάλων; Ο άλλος προπονητής που δε θέλω να αποκαλύψω γιατί θα κάνουν ζημιά στις διαπραγματεύσεις είναι πρωταθλητής με την πραγματική έννοια. Άρα μιλάμε με δύο πρωταθλητές συν ο κ. Αμανατίδης που είναι ο τρίτος πρωταθλητής. Για πέστε μου η διοίκηση που έκανε λάθος; Εμείς οι σοβαροί ας ασχοληθούμε με τις κάλτσες του Χαραλαμπίδη».

-Για την ανακοίνωση των Σακαφλιάδων:

“Δε θέλω να μπω στη διαδικασία και στην κόντρα μεταξύ Σακαφλιάδων και Σίτσα. Εγώ θεωρώ ότι δεν έπρεπε καν να πάρει έκταση αυτό το θέμα. Είναι τόσο μικρό, τόσο ασήμαντο που έπρεπε εάν υπάρχει λάθος από κάποια πλευρά να καταλαγιάσει για το καλό του ΑΟΤ. Τέτοια μικρά θέματα πρέπει να περνάνε μόνα τους. Ούτε ο Σίτσας είναι σήμερα στην ομάδα, αλλά ούτε και οι Σακαφλιάδες είναι πάντα στο απυρόβλητο. Δεν μπορούμε όλα να τα έχουμε τέλεια. Δε θυμούνται τις δηλώσεις μου στην αρχή της χρονιάς. Όταν πήρε απόφαση η Λίγκα να έχουμε φέτος ομάδα Κ17 και όχι Κ18 όπως λάθος αναφέρεται εγώ είπα ότι είναι μια αποτυχημένη Κ, που δεν αξίζει να χτίσουμε. Γιατί θα είμαστε στη SL2 τον επόμενο χρόνο και όποιοι ανέβουν δε θα έχουν Κ17 του χρόνου αλλά Κ19 και αυτό το είπα και σε όλες τις ανταγωνιστικές ομάδες. ‘Άρα σε ποια Κ να επενδύσεις σε αυτή που δε θα υπάρχει του χρόνου; Από κει και πέρα αν έγιναν μικρολάθη είναι αναμενόμενο. Δεν επενδύσαμε στην Κ. Όποιος πιστεύει ότι επενδύσαμε κάνει λάθος. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα βγάλουμε ανταγωνιστική ομάδα και θα πάμε για πρωτάθλημα. Δηλαδή σήμερα τι ερχόμαστε να προσάψουμε ότι δώσαμε υποσχέσεις και δεν τις κρατήσαμε. Δεν έγινε ποτέ. Μία υπόσχεση δώσαμε ότι θα πρωταγωνιστήσουμε στη FL. Το κάναμε και με μεγάλη διαφορά.”

Για την απόφαση της ΕΕΑ…
“Δικαστής δεν είμαι άρα θα κάνω μία κρίση. Θεωρώ ότι ήταν μία καταγγελία-παρωδία. ‘Ενας υπερπλήρης φάκελος για τη μεταβίβαση των μετοχών στην ΕΕΑ. Αποδείχτηκε και στην εκδίκαση. Θεωρώ ότι ήταν καθαρά θέμα εντυπώσεων. Ας μην προκαταβάλουμε τις αποφάσεις. Έπρεπε να βγει ήδη, άρα από μέρα σε μέρα την περιμένουμε. Για να απαντήσω στον κ. Παναγόπουλο που ζήτησε να λάβει γνώση του φακέλου, λόγω του φόρτου εργασίας της επιτροπής. Δε θα ανησυχούσα προσωπικά καθόλου.”

Οι πορείες είναι τζόγος
“Δυστυχώς είναι παράπονο, πορεύομαι μόνος. Αλλά θα πορευτώ έτσι ώστε η ομάδα να κατέβει και να είναι ανταγωνιστική στο επόμενο πρωτάθλημα. Από τη μορφή που θα έχει να επενδύσουμε και το ανάλογο ποσό. Οι πορείες σε ένα πρωτάθλημα είναι ρίσκο, είναι τζόγος. Αν πας και ρίξεις όλα σου τα λεφτά σε μία χρονιά και οι συνθήκες τα φέρουν έτσι ώστε να χάσεις την υποτιθέμενη άνοδο για 1-2 βαθμούς είναι καταστροφικό. Πώς θα κατέβεις την επόμενη χρονιά. Ή θα πρέπει τότε να διαλυθείς. Ας έχουμε μία ομάδα υγιή, ακόμη και για να προσελκύσει ενδιαφερόμενους επενδυτές. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί και σε θέση βολής για να διεκδικήσουμε το παραπάνω.”

goaltrikala.gr