Έβγαλε ψυχή, με ανατροπή ο Ολυμπιακός, 2-1 τον Παναιγιάλειο

Σ’ ένα παιχνίδι που προσέφερε πολλές συγκινήσεις, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τον Παναιγιάλειο, με ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος με 0-1. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη των «ερυθρολεύκων» στο φετινό πρωτάθλημα (και οι τρεις εντός έδρας), που φέρνει τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς, τέσσερις πίσω…

…από την δεύτερη προνομιούχο θέση.
Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο πρώτο μέρος, ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη και πήρε μια σπουδαία νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 43′ ο Πέριτς, για να ισοφαρίσει στο 72′ με πέναλτι ο Διαμαντόπουλος, ενώ τη νίκη έδωσε ο Ηλίας Τσιλιγκίρης με εκπληκτικό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Στρατηλάτης, ενώ η τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Ζέρη, Αρβανίτη, Καραμανλή και Χιντζίδη. Οι Τσιάρας και Πολύζος έπαιξαν στον άξονα, οι Μοράν και Νικολιάς ήταν οι δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί, ενώ οι Γουόρντεν και Διαμαντόπουλος αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Ανύπαρκτος επιθετικά ο Ολυμπιακός
Μέτρια ως κακή ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον οργανωτικό τομέα. Η μέσοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί δεν είχαν ούτε μία καλή επιθετική προσπάθεια, ενώ το επιθετικό δίδυμο των Διαμαντόπουλου-Γουόρντεν ήταν ακίνδυνο επιθετικά.
Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε να επιδείξει ούτε μια ευκαιρία για γκολ, απέναντι σ’ έναν Παναιγιάλειο που ήταν πιο επικίνδυνος, έχασε πέναλτι, του ακυρώθηκε γκολ, ενώ σκόραρε λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου.
Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική, με τον Πέριτς να παίρνει την ταυτότητα των αμυντικών των «ερυθρολεύκων».
Στο 11′ ο Πέριτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο διαιτητής θεώρησε πως η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αρβανίτη και καταλόγισε πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε ο Πέριτς με τον Στρατηλάτη να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να αποκρούει τη μπάλα.
Γενικά ο διαιτητής Τζοβάρας εκνεύρισε με τα σφυρίγματά του τους παίκτες του Ολυμπιακού και σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις του ήταν ευνοϊκές για τους φιλοξενούμενους.
Οι φιλοξενούμενοι στο 26′ απείλησαν εκ νέου την άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Στρατηλάτη να προλαβαίνει και να διώχνει με τα πόδια τη μπάλα προ του Πέριτς .
Στο 32′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ που σημείωσε ο Πέριτς με πλασέ μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φτάνει στον επιθετικό του Παναιγιάλειου μετά από κεφαλιά του Γουόρντεν.
Ο Παναιγιάλειος συνέχισε να είναι καλύτερος και στο 40′ σουτ του Ομάρ έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι του Στρατηλάτη.
Ο Ολυμπιακός επιθετικά ήταν ανύπαρκτος και στο 43′ ήρθε και το γκολ για τον Παναιγιάλειο. Με αρκετή δόση τύχης. Η μπάλα έφτασε από λάθος στον Πέριτς, ο Αρβανίτης τον κάλυψε, ο Σέρβος τον χόρεψε και μόλις πήγε να πλασάρει η μπάλα κόντραρε στον Καραμανλή και πήρε περίεργη τροχιά, κρεμώντας τον Στρατηλάτη.

Ανατροπή με Διαμαντόπουλο και Τσιλιγκίρη
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή, με τον Νάστο να παίρνει τη θέση του Πολύζου, ενώ επτά λεπτά αργότερα, στο 52′, στη θέση του Καραμανλή πέρασε ο Σκοπελίτης (ο Νάστος γύρισε στόπερ).
Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει την άμυνα του Παναιγιάλειου και να προσπαθεί να παίξει πιο επιθετικά. Στο 58′ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ με τον Πίτκα να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε πολύ σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Νάστος πάσαρε στον Μοράν, αυτός άλλαξε τη μπάλα με τον Διαμαντόπουλο, ο Ισπανός σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Πίτκα.
Στο 67′ οι φιλοξενούμενοι με τον Ζουνίνιο είχαν ένα σουτ που μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.
Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 71′ όταν ο Ιωάννου ανέτρεψε τον Γουόρντεν μέσα στη μικρή περιοχή, με τον αμυντικό του Παναιγιάλειου να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος, για να γράψει το 1-1.
Μάλιστα, στο 74′ ο Γουόρντεν σε ανεπανάληπτο τετ α τετ πλάσαρε τον Πίτκα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.
Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια άσκησε πίεση στα καρέ του Παναιγιάλειου και κατάφερε στο 84′ μ’ ένα πολύ όμορφο γκολ του Ηλία Τσιλιγκίρη, τη «χρυσή» αλλαγή του Σούλη Παπαδόπουλου, να γράφει το 2-1. Ο Νικολιάς έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή, στρώθηκε στον Τσιλιγκίρη, αυτός υπέροχα έστρωσε με το στήθος και έπιασε από την καρδιά της περιοχής μονοκόμματο δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Πίτκα

Σκόρερ: 72′ πεν. Διαμαντόπουλος, 84′ Τσιλιγκίρης-43′ Πέριτς
Κόκκινη: 71′ Ιωάννου
Κίτρινες: Διαμαντόπουλος, Ζέρης, Τσιλιγκίρης, Νικολιάς, Σκοπελίτης, Χιντζίδης-Σπίνουλας, Πέριτς, Ομάρ
Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Βοηθοί: Χαδήμογλου, Αϊνάλη (Μακεδονίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Στρατηλάτης, Ζέρης (67′ Τσιλιγκίρης), Χιντζίδης, Αρβανίτης, Καραμανλής (52′ Σκοπελίτης), Τσιάρας, Πολύζος (46′ Νάστος), Μοράν, Νικολιάς, Γουόρντεν, Διαμαντόπουλος.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ: Πίτκας, Πέριτς, Γκοτσούλιας, Ιωάννου, Φωτιάς (88′ Πέρεθ), Ομάρ, Κρισμάρεβιτς, Μίλιτς, Σπίνουλας, Ζουνίνιο (74′ Σταμόγιανος), Σκαρτσίλας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις