«Μάχη» για το… σεντόνι στην Τούμπα

Στην Τούμπα θα είναι στραμμένα απόψε τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων στην Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στις 21.00, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, με τις δύο ομάδες να δίνουν μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της επόμενης σεζόν.

Αυτή τη στιγμή η διαφορά μεταξύ των δύο «Δικεφάλων» είναι στους 3 βαθμούς και αν οι Θεσσαλονικείς καταφέρουν να πάρουν το «τρίποντο», τότε θα αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα για τα… αστέρια.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2017-18, που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, αλλά από τότε είναι αήττητος σε έξι επίσημα, με δύο νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, δύο νίκες εντός στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά και πέντε στο πρωτάθλημα αμέσως πριν.

Μισή ώρα αργότερα, στις 21:30, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη. Την Τετάρτη νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και την Κυριακή νίκησε την ΑΕΚ και πήρε και μαθηματικά (με τα ισχύοντα δεδομένα) το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοράρει και στα 26 τελευταία παιχνίδια της έδρας του. Έχει κερδίσει τα οκτώ τελευταία μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας 24 γκολ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε δύο φορές τους Κρητικούς φέτος, φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες, μετά τη νίκη του ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2018 με 1-0 στο Ηράκλειο. Είναι και η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από ομάδα της περιφέρειας.

Την πρώτη του νίκη και το δεύτερο γκολ θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας στα μισά των πλέι οφ, καθώς υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ στις 19.15. Για την ομάδα της της Θεσσαλονίκης είναι ένα παιχνίδι, που εφόσον το κερδίσει, μπορεί να ελπίζει ότι θα φτάσει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις