Ξέσπασμα Αλαφούζου κατά Ολυμπιακού: «Ξεφτίλιζε, έδερνε, απειλούσε – Ήταν συμμορία!»

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού επιβεβαίωσε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι πλέον τους χωρίζει… άβυσσος με τον αιώνιο αντίπαλο, καθώς τον υπέδειξε ως ένοχο για όσα συνέβαιναν επί χρόνια στην χώρα μας.

Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού «άστραψε και βρόντηξε», λέγοντας πως από τον Ολυμπιακό έδειραν τρεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, ενώ πάγια τακτικά των Πειραιωτών ήταν το να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του κάθε Κυριακή. Πρόσθεσε, δε, πως «Εις βάρος του Παναθηναϊκού γίνονταν απίθανα πράγματα» και ότι «Υπήρχαν παιχνίδια που δεν είχαμε ούτε ένα φάουλ υπέρ μας για 30 λεπτά».

Αναλυτικά η κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου: 

«Δεν θυμάμαι ολα που κατέθεσα στον Ανδρεάδη, θυμάμαι την ουσία των περιστατικών. Κατά την εκτίμηση μου υπήρχε συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό, από το 2012 μέχρι πριν από 1-2 χρονια, σε σημείο ακραίο. Είχαν κεντρική κατεύθυνση. 

Σφύριζαν υπέρ του Ολυμπιακού ανύπαρκτα πράγματα, όχι μόνο διαιτητική, πολλές εύνοιες, ακόμα περισσότερο κατά των ομάδων που δεν ήταν στο άρμα.

Εις βάρος του Παναθηναϊκού σε σημείο ακρότατο. Υπήρχε επιρροή στον διορισμό της ΚΕΔ, υπάρχουν οι κασέτες της ΕΥΠ όπου καταγραφονται πράγματα. Ο Μαρινάκης   είχε επιρροή στον Σαρρή.

Θυμάμαι ένα περιστατικό όπου ο Μαρινάκης πήρε τηλέφωνο τον Κουρίδη της ΕΠΟ για ένα παιχνίδι του Εθνικού Γαζώρου, για να αλλάξει η απόφαση. Τα έχω ακούσει αυτά και μετά ο Βρέντζος έλεγε ότι κατάφερε να εξυπηρετήσει τον Τύρναβο νομίζω.

Εδώ έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος (εννοεί της απόφασης της Εφέσεων). Δεν έχω μνήμη να θυμάμαι με ποιους μιλούσε ο Μαρινάκης τότε στην ΕΠΟ. Ηρθε η ΟΥΕΦΑ και άλλαξε την ΕΠΟ πριν από 2 χρόνια, δεν είναι τυχαίο αυτό.

Δεν ξέρω συγκεκριμένα κάτι, ξέρω τα αποτελέσματα της Επιτροπής. Είναι συμπεράσματα με βάση την πραγματικότητα της καθημερινότητας του ποδοσφαίρου. Ισχύει ότι όποιος ελέγχει την ΕΠΟ ελέγχει και την διαιτησία. Φαντάζομαι ναι. Φέτος δεν ισχύει αυτό, αυτό οφείλεται στην ΟΥΕΦΑ, δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά, ήρθαν οι ξένοι.

Θυμάμαι παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε ένα φάουλ υπέρ του και 30 κατά. Αν δεν έκαναν τα χατήρια του Ολυμπιακού, κάθε Κυριακή ήθελε να ξεφτιλίζει τους αντιπάλους του ο Ολυμπιακούς, το έχω μάθει από δημοσιογραφικές πηγές. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί υπάρχει και βία. Εχουν δείρει 3 δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ από τον Ολυμπιακό.

Έβλεπε το αποτέλεσμα, υπήρχε απόλυτη αδιαφάνεια, δεν ξέρω ονόματα, η βαθμολογία των διαιτητών ήταν απαράδεκτη και προκλητική για κάποιο σκοπό, από εκεί και πέρα ποιος την έκανε.

Δεν ξέραμε τις τιμωρίες, τα βλέπαμε από τους αγώνες που έπαιζαν. Παρατηρητές δεν θυμάμαι κάτι. Μας απασχολούσαν οι διαιτητές. Ξέραμε ότι δεν τους τιμωρούσαν οι παρατηρητές. Δεν θυμάμαι κανεναν παρατηρητή, καποιους διαιτητές συγκεκριμένα. 

Ας πούμε ένα παιχνίδι του ΠΑΟ με την Ξάνθη με τον Σπάθα. Στημένη συμπεριφορά με τον τρόπο που σφύριξε εις βάρος του ΠΑΟ. Υπήρχε σκοπιμότητα. Απολύτως. Ήταν ακραίες διαιτησίες, διατεταγμένες αποστολές για να εξοντώσουν ομάδες.

Τα πάντα ήταν ελεγχόμενα και αδιαφανή. Το Τρίπολη – Ολυμπιακός με τον Σπάθα δεν θυμάμαι, θυμάμαι μόνο τον τελικό του Κυπέλλου. Τον Σπάθα θα τον θυμάμαι για πάντα για την άθλια, ακρότατη, στοχευμένη διαιτησία με την Ξάνθη. Είχε πρόθεση να δώσει συγκεκριμενες αποφάσεις, δεν έκανε σφάλμα, έκανε το σωστό για να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν έχω στοιχείο, αλλά ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε.

Οι εισηγήσεις που πήρε ο Ντάλας ήταν τέτοιες για να τον ορισει. Προφανώς ήταν άσχετος ο Ντάλας. Αυτοί που διαιτητεύαν υπέρ του Ολυμπιακού ήταν διεθνείς και αυτοί που σφύριζαν κατά δεν γινόντουσαν ποτέ διεθνείς. Κλασσική περίπτωση πίεσης.

Τώρα ο Σπάθας δεν παίζει πουθενά, αυτοί που ήρθανε από ΟΥΕΦΑ και είναι ανεπηρέαστοι, τον κόψανε. Δεν ξέρω για παρατηρητές, τι έκαναν στα υπόγεια της ΕΠΟ δεν με απασχολούσε. Ο Σπάθας με είχε βγάλει από τα ρούχα μου, ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση για τα πάντα στην ΕΠΟ, η κατάσταση ήταν τραγική, δεν πιστεύω ότι θα γίνει τίποτα.

Δεν συζητάμε για μεμονωμένα λάθη, μιλάμε για μια συμμορία… Ενα λάθος μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε και να είναι ακρότατος. Συστηματικές ενέργειες όμως, κάθε Κυριακή, δεν είναι τυχαία λάθη. Η τιμωρία του Σπάθα τότε ήταν αστεία. Είχε κάνει τόσες πολλές απάτες που ήταν τραγικό, έπρεπε να πάει φυλακή. Δεν θυμάμαι άλλα παιχνίδια, έχουμε αδικηθεί τόσες φορές… Είχα κάνει όμως, ένα υπόμνημα. Θυμάμαι κάποιος αγώνας Βέροια – Ολυμπιακός ότι ήρθαν 4-5 παίκτες και είπαν ότι στήθηκε».

Για τους διαιτητές: «Δεν με απασχολούσαν οι παρατηρητές. Δεν έχω ασχοληθει με διαιτησία, για τον Ιωάννίδη αν ήταν πρόεδρος της ΠΕΦΟ Σπετσών, δεν το θυμάμαι. Εχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, έφτασα στο σημείο να θέλω να αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Εγώ έβλεπα μια συνέχεια ενεργειών, ανεξήγητες. Δε θυμάμαι τίποτα για το Βέροια – ΟΦΗ του 2014.

Η επιρροή στην ΕΠΟ γινόταν και ίσως γίνεται μέσω των ΕΠΣ. Συνίθιζαν διάφοροι παράγοντες να εξαγοράζουν προέδρους των ΕΠΣ για να βγάλουν πρόεδρο στην ΕΠΟ. Γινόταν και πριν το 2012. Ο ΠΑΟ κι ενώ είχε μια ευκαιρία να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΤΙΑ, δεν το έκανε. Και ακολούθησε τα χνάρια του Κόκκαλη που κατέστρεψε το ποδόσφαιρο»

Το οτιδήποτε μπορεί να του φαίνεται περίεργο δεν είναι αξιόποινο«Εχω καταθέσει υπομνήματα παντου και δεν έγινε τίποτα. Και με εντυπωσιάζει και αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, δεν περίμενα να φτάσει εδώ…».

Για τον Σπάθα: «Το πρόβλημά μου δεν είναι το στοίχημα που έπαιζε ο Σπάθας αλλά οι ακρότατες διαιτησίες σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τότε ήρθαν οι ξένοι. Το 2018 και τον αλλάξανε. Για το στοίχημα με ρωτάτε; Όχι. Ήταν σύνολο πράξεων».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις