Παπακωνσταντίνου-Βενέτης: “Ομάδα με υψηλούς στόχους και σύγχρονες εγκαταστάσεις”

Στο Blue Heart FM φιλοξενήθηκαν οι δύο ισχυροί άνδρες της διοίκησης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Αλέξης Παπακωνσταντίνου και Βασίλης Βενέτης. Οι δύο μέτοχοι της ομάδας έδωσαν το στίγμα της επόμενης χρονιάς, δήλωσαν αισιόδοξοι για συνέχιση της συνεργασίας με τον Στάικο Βεργέτη και σχολίασαν τις αδικίες που προκύπτουν από την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση των δύο ομίλων.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη των δύο παραγόντων της Νίκης σε απόδοση του goalpost.gr:

Για τον λόγο που επιλέχθηκε το Π. Μαγουλάς για τη Γενική Συνέλευση: «Δεν επιλέξαμε τυχαίο το Π. Μαγουλάς για την πρώτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Έχει σημειολογικό χαρακτήρα, καθώς το γήπεδο αυτό είναι το σπίτι μας και σ’ αυτή τη φάση έχει ολοκληρωθεί η πρώτη εργολαβία αναδιαμόρφωσής του. Σε δεύτερη φάση, που ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει σύντομα, θα ολοκληρώσουμε τα έργα του γηπέδου. Αυτή τη στιγμή θεωρείται το προπονητήριό μας, ευελπιστούμε αφού ολοκληρωθούν τα έργα που πρόκειται να γίνουν, να γίνει η βάση μας και γιατί όχι το γήπεδό μας».

Για τους 153 μετόχους: «Ορίσαμε χαμηλά την τιμή ανά μετοχή ώστε ο κάθε φίλος της ομάδας να συμμετέχει έστω και με μία μετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις. Μας ενδιαφέρει και λαμβάνουμε υπόψη τη γνώμη ακόμη και αυτού που διαθέτει μία μετοχή. Ο σκοπός της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που έγινε δεν ήταν τα χρήματα που θα έμπαιναν στο ταμείο της ομάδας από τον απλό κόσμο. Σκοπός είναι ο φίλαθλος της ομάδας να συμμετέχει στις διαδικασίες».

Αν θα επιτραπεί η είσοδος σε μη μετόχους: «Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε μη μετόχους. Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με κανόνες».

Για την αγάπη του κόσμου: «Την αγάπη του ο κόσμος την έδειξε  έμπρακτα με τη συμμετοχή του και την παρουσία του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Μια παρουσία που ήταν συνεχώς αυξανόμενη».

Για τον Στάικο Βεργέτη και αν θα παραμείνει στην ομάδα: «Δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο με τον κ. Βεργέτη, όμως είμαστε στην τελική ευθεία και σε καλό δρόμο για την παραμονή του. Άλλωστε είναι γνωστή η εκτίμησή μας για το πρόσωπο και τον προπονητή Βεργέτη. Καταλαβαίνετε πως αν δεν πέσουν υπογραφές δεν μπορεί να ανακοινωθεί τίποτα».

Για την αναδιάρθρωση: «Από το Φεβρουάριο η Νίκη είχε καταθέσει πρόταση εμπεριστατωμένη για το θέμα της αναδιάρθρωσης, όχι βέβαια με τον ίδιο αριθμό που αναφέρεται τώρα τελευταία. Αυτό που μας απασχολούσε και μας απασχολεί μέχρι τώρα είναι η βιωσιμότητα των ΠΑΕ. Να είναι δηλαδή υγιείς ομάδες, να μην αποχωρούν στα μισά του πρωταθλήματος και το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Εμείς στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα προτείνουμε το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ να είναι 300.000€. Πώς μπορεί να είναι μικρότερο όταν τα έξοδα ξεπερνούν τις 500.000€. Πρέπει επιτέλους να μπουν κανόνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Να σταματήσουμε να ακούμε φανφάρες για χορηγίες 200.000€ ή τηλεοπτικά εκατομμυρίων. Πού θα βρει η ΕΡΤ 200.000 για κάθε ομάδα, δηλαδή 7.000.000 και γιατί να δοθεί τόσο δημόσιο χρήμα σε ΠΑΕ;».

«Προχωρά ο σχεδιασμός»

«Είναι πάλι 3 Ιουλίου και δεν ξέρουμε ακόμη που θα παίξουμε. Εμείς προχωράμε τον σχεδιασμό μας. Υπάρχουν όμως ομάδες που κάθονται και περιμένουν».

«Δεν θέλουμε μια ομάδα κομήτη. Θέλουμε να βάλουμε γερές βάσεις, να είναι σταθερή και να μπορούμε να πάμε παρακάτω».

Για τις αδικίες που θα φέρει μία πιθανή αναδιάρθρωση που δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα: «Τρεις ομάδες της Super League2 και πέντε ομάδες της Football League, δηλαδή 8 από τις 26 συνολικά κάτι διεκδικούσαν. Τώρα ισοπεδώνονται όλα, γίνονται όλοι ίσοι. Αυτοί που έκαναν τρεις μήνες ήττες γίνονται ίσοι».

Για τους μακροπρόθεσμους στόχους της Νίκης: «Θα ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στις Ακαδημίες. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η Νίκη να είναι αυτάρκης. Επίσης μεγάλο βάρος θα ρίξουμε στην υλικοτεχνική υποδομή, στις εγκαταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ναυαρχίδα του συλλόγου που είναι η ομάδα, δεν θα έχει υψηλούς στόχους».

Για τις σχέσεις με την ΕΠΣΘ: «Ως ΠΑΕ πρέπει να έχουμε άριστες σχέσεις και με την ΕΠΣΘ και με την ΕΠΟ. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε καλές σχέσεις με ανθρώπους, όπως ο κ. Λασκαράκης, που είναι κοντά σε κέντρα αποφάσεων τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλήνιο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις