Χατζησαρόγλου: “Μονόδρομος η δημιουργία της Β’ Εθνικής με δύο ομίλους”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Γ. Χατζησαρόγλου, μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί μια ενιαία Β’ εθνική δύο ομίλων:

«Η λογική αυτό λέει, η πρόταση της κυβέρνησης μέσω της ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη, δύο όμιλοι, βορράς-νότος από 15 ομάδες, ένα καλό χρηματικό ποσό για την κάθε ομάδα για να μπορούν να επιβιώσουν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω της πανδημίας είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Β εθνικής δύο ομίλων. Δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσες πολλές, τριάντα επαγγελματικές ομάδες στα έξοδα με μακρινές μετακινήσεις. Είναι αδύνατον. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Με δύο ομίλους και τηλεοπτικό πάροχο την ΕΡΤ που είναι μια σημαντική βοήθεια και ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει το ποδόσφαιρο».

Για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση:

«Αν δεν φέρουν προτάσεις οι δύο λίγκες θα πάει στην ΕΠΟ, αν οι προτάσεις είναι αντίθετες πάλι θα πάει στην ΕΠΟ, ξέρετε πολύ καλά ότι στο τέλος η ΕΠΟ αναγκάζεται να πάρει την τελική απόφαση».

-Για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα. Αν επικρατήσει η λογική θα γίνουν τώρα, αν επικρατήσει μια κόντρα χωρίς να καταλάβουμε το λόγο, το σκοπό από όλες τις πλευρές, θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

-Για το ποιοι πρέπει να ψηφίσουν:

«Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Πενήντα τρεις Ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν στην ΟΥΕΦΑ, 263 ψηφίζουν στη ΦΙΦΑ, το ποδόσφαιρο λειτουργεί έτσι, δεν μπορούμε να καταργήσουμε ένα ολόκληρο όργανο, το δευτεροβάθμιο, θα είναι σαν να καταργούμε τις Ενώσεις».