Formula 1: Επικό grand prix με νικητή τον Μπότας!

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τη Formula 1 στην Αυστρία εξελίχθηκε σε ένα από τα κορυφαία grand prix των τελευταίων χρόνων.

Νικητής αναδείχθηκε ο Βάλτερι Μπότας, με τους Λεκλέρκ-Νόρις να ανεβαίνουν στο βάθρο. Ποινή και 4η θέση για τον Χάμιλτον.

Ο Χάμιλτον μπορεί να δέχτηκε αργοπορημένη ποινή για τα όσα έκανε το Σάββατο και να ξεκίνησε από την 5η θέση, ωστόσο άμεσα ανέβηκε δεύτερος και μαζί με τον poleman Μπότας ήταν κυρίαρχοι και όδευαν για το 1-2.

Από τον 11ο γύρο ξεκίνησε το… show! Ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε βρίζοντας τη Ρεντ Μπουλ, εγκατέλειψαν οι Ρικιάρντο, Στρολ, Μάγκνουνσεν, Ράικονεν, Ράσελ και Γκροζιάν, βάζοντας το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο… παιχνίδι (3 φορές), και έτσι οι διαφορές μηδενίστηκαν.

Ο 3ος Άλμπον πήγε να προσπεράσει τον Χάμιλτον, ο Λιούις- σύμφωνα με τους αγωνοδίκες- τον έβγαλε εκτός πίστας, και δέχτηκε ποινή 5 δευτερολέπτων.

Σε ένα τρελό φινάλε, ο Λεκλέρ πάτησε το… γκαζί και από το πουθενά πέρασε διαδοχικά τους Νόρις και Πέρες και ανέβηκε στη δεύτερη θέση! Το βάθρο έκλεισε ο Νόρις ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Πέρες, αλλά κατάφερε να τερματίσει μέσα στην τριάδα.

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις