Σάββατο 1/8 ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου

Κάθε προηγούμενο θα ξεπεράσει σε συμμετοχές ο 5ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου, που θα γίνει το Σάββατο 1 Αυγούστου το απόγευμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε 4 ημέρες, από τότε δηλαδή που άνοιξαν οι εγγραφές, γράφτηκαν ήδη 62 trail runners στον αγώνα, και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο αριθμός θα πολλαπλασιαστεί. Πολλά σωματεία εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στη διοργάνωση, με αποκορύφωμα τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας Ζευς που θα πραγματοποιήσει αποστολή στα Χάνια με λεωφορείο.

Εκτός από τους δρομείς από τον Βόλο και όλη τη Μαγνησία, ήδη έχουν κάνει εγγραφή στον αγώνα αθλητές από πολλά μέρη της Ελλάδας, πιο συγκεκριμένα από τους εξής συλλόγους και περιοχές:

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας (4)

ΑΚΟ Λιβαδειάς (3)

Running Team Φάρσαλα (3)

ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς (2)

ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς

Απόλλων Δυτικής Αττικής

Θεσσαλονίκη

Τριανδρία

ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων

Μεσημέρι Έδεσσας

Αρχέλαος Κατερίνης

Παλαιό Φάληρο

Πετρούπολη

Αθήνα

Ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου επιστρέφει λοιπόν πλήρως ανανεωμένος, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς και στους trail runners που για σχεδόν μισό χρόνο στερήθηκαν κάθε αγωνιστική δράση λόγω του covid, να επανέλθουν στους μέχρι πρότινος ρυθμούς. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελεί ένα προπονητικό τεστ για όσους θα αγωνιστούν μία βδομάδα μετά στον Faethon Olympus Marathon!

Ο αγώνας θα γίνει με την σφραγίδα και την εγγύηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα, και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ). Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά στην υποστήριξη της διοργάνωσης, η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Τόπο διεξαγωγής αποτελεί το Καταφύγιο Φυσιολατρικού Ομίλου ο « ΠΑΝ» στα Χάνια Πηλίου. Φυσικά ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid. Ο αγώνας έχει τη βεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι δεν εμπίπτει στον νόμο που αφορά επίσημες αποστάσεις δικαιοδοσίας του ΣΕΓΑΣ. Επίσης κατόπιν επικοινωνίας με τη ΓΓΑ η διοργάνωση έλαβε τις διατάξεις και το πρωτόκολλο βάση των οποίων πρέπει να διεξαχθεί, και φυσικά τα πάντα θα τηρηθούν ρητά.

Οι αγώνες του Καραμάνειου θα είναι απόστασης 15.100 μέτρων (ώρα έναρξης 17.00) και 5.100 μέτρων (ώρα έναρξης 18.05). Θα έχουν ποσό συμμετοχής έκαστος, 5 ευρώ. Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους δύο αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 300 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 300 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Οι συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από το Σανατόριο Καραμάνη. T-shirts δεν θα δοθούν, για τη μείωση του κόστους συμμετοχής και του κόστους διεξαγωγής του αγώνα.

Οι εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr στην κατηγορία «νέα». Εκεί βρίσκεται και η πλήρης προκήρυξη του αγώνα. Επίσης στη σελίδα του συλλόγου στο facebook. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 17.00 με εκκίνηση από χώρο σε απόσταση 500 μέτρων μετά το Καταφύγιο του Πανός προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός με τους δρομείς. Η πεζοπορία κατευθυνθεί προς το Σανατόριο Καραμάνη και θα επιστρέψει κυκλικά ενώ θα έχει χρονική διάρκεια το ανώτερο 2 ωρών. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής. Τα παιδιά των αθλητών και της περιοχής θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παιδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικούς αγώνες. Μετά το τέλος του αγώνα θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σε εξωτερικό χώρο στο Καταφύγιο του Πανός, για το Σανατόριο Καραμάνη. Θα υπάρξουν και άλλα δρώμενα, επίσης αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από τον αφηγητή Γιάννη Προκοπίου. Τόσο για την προβολή του ντοκιμαντέρ όσο και για τα άλλα δρώμενα θα ακολουθούνται οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν για τον covid όπως τους ορίζει η Πολιτεία, και αν οι όροι θα έχουν τότε αυστηροποιηθεί, δεν θα γίνουν.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου το απόγευμα, μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα θα πραγματοποιήσουν προπόνηση-χάραξη στη διαδρομή, και μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις