Καμπουράκης (Διαγόρας Ρόδου): «Δύο όμιλοι, αλλά με εγγυήσεις»

Το πιο πιθανό σενάριο αναδιάρθρωσης θεωρεί ο Μάιος Καμπουράκης ότι είναι η δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους στη Super League 2. Ο πρόεδρος του Διαγόρα μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τεθούν για να λειτουργήσει αυτό το μοντέλο, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο για να μπορέσουν οι ομάδες να κάνουν τον σχεδιασμό τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καμπουράκη:

Για τη ΓΣ της Λίγκας: «Η Γενική Συνέλευση στην Ένωση Super League 2 Football League είχε απαρτία. Δύο θέματα είχε, μια τροποποίηση για τη θητεία του προέδρου στη Λίγκα, από δύο χρόνια να γίνει τέσσερα χρόνια, για να μπορεί να αξιολογηθεί η θητεία και το έργο του καλύτερα. Οι εκλογές αποφασίστηκε να γίνουν μέσα στον Ιούλιο. Έχει γίνει μια καλή δουλειά στο οικονομικό κομμάτι, γιατί υπάρχουν παλιά χρέη που ταλαιπωρούν τη Λίγκα».

Για το αν θα πάρουν τη νέα σεζόν χρήματα οι ομάδες: «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μοντέλο για τη νέα χρονιά. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και πως θα γίνει αναδιάρθρωση. Δεν ξέρουμε αν θα παραμείνουν οι δύο κατηγορίες, ή θα υπάρξει μια κατηγορία. Δεν ξέρουμε πως θα είναι δομημένο το πρωτάθλημα, αν θα υπάρχουν έσοδα».

Για το πότε εκτιμά ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο: «Υπάρχει η ένσταση του Λεβαδειακού, που θα εκδικαστεί στις 15/7 και μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει κάτι. Μέχρι τις 30/7 θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, γιατί μετά καμία ομάδα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και σχεδιασμό. θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τις 5 Αυγούστου να γνωρίζουμε τι θα γινεί».

Για το τι προτιμά ο Διαγόρας: «Η θέση μας είναι να γίνει μια κατηγορία με δύο ομίλους βορρά-νότο, αλλά να υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει. Να υπάρχουν έσοδα, νομικές δικλείδες, χορηγίες, για να μην εγκαταλείψουν ομάδες το πρωτάθλημα στα μέσα της σεζόν. Πρέπει να δοθούν χρήματα από τις στοιχηματικές εταιρείες στις ομάδες, μέσω χορηγιών. Το έχουν ζητήσει και οι ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική, έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης.

Το πρωτάθλημα με δύο ομίλους βορρά-νότο δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τις ομάδες του βορρά ως προς τις μετακινήσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να είναι αυξημένα τα έσοδα για τις ομάδες του Νότου, γιατί οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα κοστοβόρες».

Για τις αποφάσεις της αναδιάρθρωσης: «Η ΕΠΟ θα πάρει την απόφαση για την αναδιάρθρωση. Έχει κατατεθεί η πρόταση που ψήφισε η Super League 2, όπου στη Super League θα ανέβουν 4 ομάδες και έχει 18, η Super League 2 θα έχει 14 και η Football League 16. Η ΕΠΟ θα αποφασίσει και φαίνεται να θέλει αναδιάρθρωση με μια κατηγορία, δύο ομίλων βορρά-νότου».

Για τη νέα πρόταση από την ΕΡΤ: «Δεν ειπώθηκαν νούμερα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αποχωρεί η ΕΡΤ από τη Super League 1, αλλά θα δώσει χρήματα στη δεύτερη κατηγορία. Για εμάς φέτος στη Football league υπήρχε μια δόση που δεν θα δοθεί, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος».

Για τις προθέσεις του Διαγόρα τη νέα σεζόν και το μπάτζετ: «Σαν Διαγόρας, έχουμε διάθεση και όρεξη να κάνουμε ότι πρέπει. Οι απαιτήσεις παικτών και παραγόντων, δεν μπορεί να είναι οι ίδιες, υπάρχουν νέα δεδομένα. Εμείς έχουμε να υπολογίζουμε για το μπάτζετ μας 100.000 ευρώ μετακινήσεις, 50-60.000 ευρώ για το ΙΚΑ των παικτών. Κάτω από 500.000 ευρώ δεν μπορεί να είναι το μπάτζετ. Ανάλογα με την κατηγορία που θα αγωνιστούμε θα θέσουμε τους στόχους μας. Τα μέλη της διοίκησης ασχολούνται με τον τουρισμό και τα έσοδα φέτος είναι περιορισμένα».

Για τις τρεις ομάδες της Ρόδου: «Πρέπει να καταλάβουμε οι παράγοντες των 3 ομάδων του νησιού, ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία».

Για την πιθανότητα μιας δυνατής ροδίτικης ομάδας: «Είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να προχωρήσει».