Θ. Μακρής: Ο Ολυμπιακός Β. θα δείξει από την αρχή πως είναι ομάδα

Ο Θωμάς Μακρής επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου, αναλαμβάνοντας ένα νευραλγικό πόστο στην ΠΑΕ, αυτό του τεχνικού διευθυντή. Δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς όποτε του ζητήθηκε, υπηρέτησε με πάθος τον Ολυμπιακό. Από τότε που, ως ποδοσφαιριστής, τη δεκαετία του ’90, φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και αργότερα, ως προπονητής.

Ο Θωμάς Μακρής την περίοδο 2019-20 πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ, κατέχοντας και τότε το πόστο του τεχνικού διευθυντή, με διοικητικό ηγέτη και πάλι τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο και προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη.

Άτομο οργανωτικό, γνώστης του ποδοσφαίρου, πετυχημένος, με όρεξη για δουλειά, αλλά και χαμηλών τόνων, μιλά σήμερα στη “Θεσσαλία” για το νέο Ολυμπιακό που «χτίζεται» και το όραμα που θέλει να δώσει η διοίκηση στους φιλάθλους.

Αρχικά ο Θωμάς Μακρής αναφέρθηκε στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Με τη διοίκηση του Ολυμπιακού υπήρχαν συζητήσεις εδώ και αρκετό καιρό. Μου παρουσιάστηκε το πλάνο, πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ομάδα. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, με προοπτική για το μέλλον. Μιλήσαμε για την οργάνωση που θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα και καλύφθηκα από αυτά που άκουσα από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος, κ. Μαυρονάσιος, είναι έμπειρος παράγοντας  και έχει πολύ καλές σκέψεις για το ποδόσφαιρο. Είναι ήρεμος άνθρωπος και γνωρίζει το χώρο.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, το οποίο θα αποπνέει υγεία, ενώ όπως είπε και ο μεγαλομέτοχος, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα λάθη της περσινής χρονιάς, να μάθουμε από αυτά και να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις, όπως αρμόζει σε μια ομάδα με τον brand name του Ολυμπιακού.

Πέρυσι υπήρξε ένα μεταβατικό στάδιο, όπου η ομάδα έγινε ΠΑΕ και υπήρξαν κάποιες δυσκολίες. Χάθηκε, τότε, πολύτιμος χρόνος, ενώ υπήρξε ένα διαφορετικό σχέδιο από πλευράς διοίκησης, με αποτέλεσμα πολλά άτομα από το ποδοσφαιρικό τμήμα να μην παραμείνουν στην ομάδα.

Θα πρέπει να τονίσω, πως όταν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία ο Σούλης Παπαδόπουλος, μου προτάθηκε να αναλάβω προπονητής στον Ολυμπιακό, μαζί με τον Ηλία Σολάκη. Δεν ανέλαβα, τότε, γιατί θεώρησα, πως εκείνη την περίοδο, όπως ήταν η ομάδα, δεν θα μπορούσα να προσφέρω και να βοηθήσω. Για τον λόγο αυτό απάντησα αρνητικά.

Ήταν, γενικά, μια δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό. Έγιναν λάθη τα οποία και αναγνώρισε η διοίκηση. Κοιτάξαμε να τραβήξουμε μία γραμμή, να κρατήσουμε ότι θετικό μπορεί να υπήρχε και από εκεί και πέρα να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό για τη δημιουργία μιας ομάδας, την οποία θα αγκαλιάσει ο κόσμος. Μια ομάδα που θα δώσει και πάλι όραμα στους φιλάθλους, με μαζική επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο».

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ χαρακτήρισε έργο πνοής για τον Ολυμπιακό το προπονητικό κέντρο που δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου: «Είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό η κατασκευή του προπονητικού κέντρου. Θα είναι έργο πνοής για τον σύλλογο, ο οποίος θα έχει το δικό του χώρο για προπονήσεις. Θα κατασκευαστούν δύο σύγχρονα γήπεδα, αποδυτήρια, ενώ θα γίνουν έργα, τόσο στο κτίριο που ήδη υπάρχει, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του προπονητικού κέντρου. Βάσει χρονοδιαγράμματος, στις 25 Ιουλίου το ένα γήπεδο, το οποίο θα διαθέτει έτοιμο χλοοτάπητα, θα παραδοθεί από την τεχνική εταιρεία προς χρήση».

Υπάρχει αισιοδοξία στον Ολυμπιακό, ενόψει της νέας χρονιάς, ωστόσο, όπως τονίζει ο Θωμάς Μακρής, οι υποχρεώσεις θα είναι αυξημένες και όλοι στην ΠΑΕ οφείλουν να δουλέψουν σκληρά: «Με την επικείμενη αναδιάρθρωση ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα σκαλοπάτι από τη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, η ομάδα για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις, θα πρέπει να πατά καλά στα πόδια της και να «χτιστεί» πάνω σε γερές βάσεις. Το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος δυνατές.

Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Η ομάδα θα απαρτίζεται από παίκτες που θα έχουν παραστάσεις από τις μεγάλες επαγγελματικές κατηγορίες, έχουν κάνει επί σειρά ετών πρωταθλητισμό, αντέχουν στην πίεση του κόσμου και το έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια.
Θα δημιουργήσουμε ένα κράμα έμπειρων και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών, ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή, πριν από δύο χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στη Φούτμπολ Λιγκ. Μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι να υπάρχουν στην ομάδα και ορισμένα παιδιά από τη Μαγνησία. Αν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να βγάλει κάποιους ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα του, όπως έγινε με τους Σκοπελίτη και Παπαϊωάννου, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ομάδα Κ19 του συλλόγου. Ευκαιρίες θα δοθούν σε παίκτες από τη Μαγνησία. Θα είναι στο χέρι τους να δουλέψουν σκληρά και να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Θέλω να δω να αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα νεαρά παιδιά από την Ακαδημία, όπως έγινε και με μας, όπου ξεκινήσαμε στον Ολυμπιακό, ως ερασιτέχνες και συνεχίσαμε ως επαγγελματίες».

Για τις κινήσεις που γίνονται για τον καταρτισμό του ρόστερ ανέφερε: «Οι κινήσεις που γίνονται είναι στοχευμένες. Δεν θα γίνουν κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας. Θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές σε καίριες θέσεις. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε πάρει αποφάσεις, όσον αφορά το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Έχουμε αποφασίσει ποιοι παίκτες είναι απαραίτητοι να παραμείνουν στην ομάδα και πάνω σ’ αυτούς να έρθουν και θα… κουμπώσουν τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ, που είναι οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν.

Έχουμε καταρτίσει μία λίστα με ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους και από κοινού με τον μεγαλομέτοχο Ευριπίδη Τσιμπανάκο, ο οποίος γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο και το έχει αποδείξει έμπρακτα όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται, θα φροντίσουμε να φέρουμε στον Ολυμπιακό παίκτες από το πάνω ράφι, αλλά και ικανούς να βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα.

Ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό θα ανακοινωθούν επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έξι-επτά ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει και ανανεώσει τη συνεργασία τους με τη ομάδα.

Επίσης, με τρεις ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός έχει έρθει σε συμφωνία και μάλιστα έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Αν κρίνουμε από την περίοδο που βρισκόμαστε, με το σύνολο των ομάδων να τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας τις εξελίξεις, είναι σημαντικό το γεγονός, πως στον Ολυμπιακό έχουν γίνει αρκετά βήματα, όσον αφορά τον σχεδιασμό της χρονιάς σε όλα τα επίπεδα.

Έχουμε ήδη σκεφτεί πως θα παρουσιαστεί το οργανόγραμμα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και ορισμένες από αυτές θα δείχνουν και το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου».

Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα και στην υποδομή, όπως τονίζει ο Θωμάς Μακρής: «Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην ομάδα Κ19, προκειμένου να είναι ανταγωνιστική και κάποιοι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές να πλαισιώσουν μελλοντικά την πρώτη ομάδα. Θα υπάρχει συνεργασία. Θα παρακολουθούμε τα παιχνίδια, για να υπάρχει εικόνα από την εξέλιξη που θα έχουν οι νεαροί παίκτες.

Αυτό το κομμάτι, που έχει να κάνει με την οργάνωση της υποδομής, το έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, που είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Ευχής έργον είναι, μέσα από τα τμήματα υποδομής να βγουν ταλέντα που θα στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα.

Το προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας στην Άλλη Μεριά είναι ένα πραγματικό στολίδι. Έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα για να είναι άρτιες οι εγκαταστάσεις, ενώ καθημερινά οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη αφιερώνουν πολλές ώρες για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, προκειμένου να υπάρχει αυτό το εξαιρετικό γήπεδο για τις υποδομές του συλλόγου. Το προπονητικό κέντρο είναι το Α και το Ω για μια ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους».

Ο Ολυμπιακός βαδίζει στη φιλοσοφία του εμείς και όχι του εγώ, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων»: Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι υπόθεση του ενός και του εγώ. Είμαστε όλοι μαζί και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε στην ομάδα και στους καινούργιους παίκτες που θα έρθουν στο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός θα δείξει από την αρχή πως είναι πλέον ομάδα.
Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει γνώμη, κρίση και άποψη. Καταλαβαίνει πολλά και χωρίς να του πεις πολλά λόγια, έχει την αίσθηση, αν αυτό που δημιουργείται είναι καλό. Πριν από δύο χρόνια, η ομάδα με το καλημέρα έδειξε στον κόσμο πως θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Πατούσε γερά στα πόδια της και είχε τεράστιες δυνατότητες. Το ίδιο θέλουμε να δημιουργήσουμε και φέτος. Χωρίς να λέμε πολλά λόγια, είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα στηρίξει την προσπάθεια, καθώς θα δει κάτι καινούργιο να δημιουργείται. Θα δει περισσότερα έργα και πράξεις…
Φιλοδοξούμε ο κόσμος του Ολυμπιακού να είναι πολύ περισσότερος φέτος στο γήπεδο, σε σχέση με την περσινή περίοδο. Πριν δύο χρόνια όλοι είμασταν ενθουσιασμένοι από τον κόσμο, καθώς ζούσαμε έντονα την αγάπη των φιλάθλων.

Σίγουρα, δεν θα είναι όλα ρόδινα μέσα στη χρονιά. Η ομάδα, ωστόσο, θα φροντίσει να διατηρήσει τα στεγανά της. Ό,τι πρόβλημα προκύψει, έχουμε τον τρόπο να το λύνουμε. Εκεί που πρέπει και όχι στα καφενεία…».

Αναφορικά με την προετοιμασία, τόνισε: Από μέρα σε μέρα θα κλείσουμε το προπονητικό κέντρο, στο οποίο θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πρώτο μας μέλημα είναι η ομάδα να κάνει την προετοιμασία της στο Πήλιο. Επικοινωνήσαμε με το «Portaria Hotel», ωστόσο, δεν υπήρχαν κενές ημερομηνίες για το χρονικό διάστημα που θέλουμε. Κοιτάζουμε μία ακόμη περίπτωση στο Πήλιο και εύχομαι να ευδοκιμήσει. Εναλλακτικά, εξετάζουμε και δύο αθλητικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται εκτός Μαγνησίας.
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας υπολογίζουμε να αρχίσει στις 7 Αυγούστου. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στα τέλη Ιουλίου-1η Αυγούστου. Τις προσεχείς μέρες θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες».

Για το θέμα του προπονητή ανέφερε: «Το θέμα του προπονητή μας απασχόλησε έντονα. Δεν βιαστήκαμε να κάνουμε την επιλογή, αν και αρκετό καιρό πριν είχαμε επιλέξει το άτομο που θα ερχόταν να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Ο προπονητής από τη φύση του είναι φιλόδοξος, του αρέσει να δημιουργεί ομάδες που πρωταγωνιστούν και οι οποίες παίζουν καλό ποδόσφαιρο».

Στον Ολυμπιακό θέλουν να κάνουν το γήπεδο της Νεάπολης «καυτή» έδρα: «Η Νεάπολη είναι ένα γήπεδο, το οποίο όντως μπορεί να γίνει «καυτή» έδρα. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει τον παλμό και τη δυναμική για κάνει τη Νεάπολη ποδοσφαιρικό «καμίνι». Εμείς από την πλευρά μας, μ’ αυτό που θα δείξουμε στον κόσμο, θα συμβάλουμε στο να είναι χαρούμενες οι Κυριακές για τους φιλάθλους μας.
Βλέπω, πως ο κόσμος διψάει να δει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί και πάλι και αναμένουν κάτι καλό από την ομάδα. Αυτό εισπράττω καθημερινά. Από το γήπεδο δεν αποκλείουμε κανέναν. Η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους και σε όποιους θέλουν να έρθουν κοντά και να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται».

Πηγή: εφημερίδα “Θεσσαλία”

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις