Ήταν στραβό το κλήμα το ‘φαγε κι ο γάιδαρος…

Στη Νίκη Βόλου μπορεί αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή να είναι η ηρεμία, όμως μόνο ήρεμο δεν είναι το κλίμα. Δεν της έφταναν τα ατυχή αποτελέσματα με Οπούντιο και Τύρναβο ήρθαν και οι δηλώσεις πρώην και νυν τεχνικών να ανάψουν το φυτίλι σ’ ένα ήδη μπαρουτοκαπνισμένο τοπίο.

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

 velitzelos-niki-tyrnavos-782

Η αρχή έγινε μετά το ματς με τον Τύρναβο, όταν ο κ. Βελιτζέλος ανέφερε πως όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα γνωρίζουν το πρόβλημα της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας και τόνισε πως δεν υπάρχει ηρεμία στο τμήμα: «Για μας τους πολύ κοντά στην ομάδα φαίνεται ακριβώς τι φταίει, αλλά αν τα πούμε παραέξω, θα μας πουν ότι λέμε δικαιολογίες. Δεν είμαστε άνθρωποι των δικαιολογιών.
Με πολύ περισσότερη δουλειά και ηρεμία που δυστυχώς δεν υπάρχει, πρέπει να κοιτάξουμε τα επόμενα παιχνίδια».

 

syn-typou-bilis-eras-niki 2015-05-06 006

Την επόμενη μέρα (09/11) ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης, Θάνος Θεοδώρου, μιλώντας στο Blue Star FM διευκρίνισε με λεπτομέρεια για το τι εννοούσε ο Κώστας Βελιτζέλος, όταν έλεγε πως όλοι στην ομάδα γνωρίζουν το πρόβλημα.

Ο κ. Θεοδώρου υποστήριξε ότι έγινε κακή προετοιμασία από τον κ. Μπίλη και τους συνεργάτες του, ότι οι παίκτες δε δούλεψαν καθόλου στην ταχυδύναμη και δεν έχουν έκρηξη, ενώ «σκάνε» μετά το 60′. Συνεχίζοντας ανέφερε πως ο ίδιος είχε προβλέψει και το είχε αναφέρει στη διοίκηση, δίνοντας το παρών σε συμβούλιο που είχε γίνει στις 19/9, ότι η Νίκη θα κάνει «κοιλιά» σε βάθος χρόνου, κάτι που συμβαίνει αυτήν την εποχή, αλλά οι διοικούντες έκριναν ότι πρέπει να δώσουν χρόνο στον κ. Μπίλη.

Ακόμη, ο Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη θέληση από όλους, αλλά με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης στη φυσική κατάσταση αυτό διάστημα, ενώ έκανε λόγο για πολύ μεγάλο ρόστερ και για παίκτες που έμπαιναν στην ενδεκάδα με τρεις προπονήσεις, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις παικτών, που μπήκαν στην προετοιμασία, χωρίς να το γνωρίζει ούτε εκείνος ούτε η διοίκηση, αλλά μόνο ο κ. Μπίλης και οι συνεργάτες του.

Για το ρόστερ υποστήριξε πως είναι πολύ καλό όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν ομάδα με ταυτότητα αγωνιστική και πως τώρα με τον κ. Βελιτζέλο προσπαθούν να παίξουν ορθολογικά. Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για τον δικό του ρόλο, καθώς υπάρχει μία παραφιλολογία. Έτσι διαβεβαίωσε ότι δεν κάνει καμία παρέμβαση για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και δεν μπαίνει στ’ αποδυτήρια».

 

syn-typou-bilis-eras-niki 2015-05-06 007

Όπως ήταν φυσικό αυτές οι δηλώσεις έφεραν την αντίδραση του πρώην τεχνικού της Νίκης, Λεωνίδα Μπίλη, ο οποίος μέσω του Blue Star FM απάντησε σε ένα προς ένα, σε ότι του καταλόγισε ο Θάνος Θεοδώρου:

«Η στιγμή δεν είναι σωστή για να δημιουργούνται ίντριγκες και μεταθέσεις ευθυνών. Προτίμησα, μέχρι σήμερα, να μη βγω να μιλήσω δημόσια για τους λόγους της αποχώρησής μου, σεβόμενος τον σύλλογο. Το μόνο που θέλω να πω πως κριτής της δουλειάς μου, είναι ο κόσμος της Νίκης. Όλοι ξέρουν στο Βόλο, ποιος είναι ο Λεωνίδας ο Μπίλης και ποια είναι η δουλειά που έκανε στην ομάδα το καλοκαίρι. Τολμώ να πω πως έχω πετύχει μία παγκόσμια πρωτοτυπία: Στα έξι παιχνίδια που έχω κάτσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της ομάδας είμαι αήττητος. Μπορεί στην πορεία μίας ομάδας υπεύθυνος να μην είναι μόνο ο προπονητής, αλλά σίγουρα έχει το μερίδιό του. Θα ήθελα να τονίσω πως κριτική για τη δουλειά μου, δέχομαι μόνο από επαγγελματίες προπονητές. Από ανθρώπους που έχουν επιτυχίες κι έχουν δουλέψει χρόνια σε υψηλό επίπεδο στο χώρο. Ο κ. Θεοδώρου δεν είναι τέτοιος».

Για τη δουλειά που έγινε στη φυσική κατάσταση

«Εγώ και οι συνεργάτες μου καταφέραμε στα πρώτα πέντε παιχνίδια, να έχουμε τη Νίκη στην πρώτη θέση. Σημειώνω πως τα τρία παιχνίδια που κερδίσαμε, τα πήραμε στο τελευταίο τέταρτο, δείγμα της πολύ καλής φυσικής κατάστασης των ποδοσφαιριστών. Ο κ. Αθανασιάδης παραιτήθηκε μετά από μένα, γιατί ορισμένες καταστάσεις μέσα στην ομάδα δεν του άρεσαν. Όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στην προετοιμασία είναι καταγεγραμμένα σε υπολογιστή και βίντεο. Για το αν η ομάδα έτρεχε και αν δούλευε πάνω στη φυσική κατάσταση είναι στοιχεία αποθηκευμένα και ο καθένας μπορεί να το επιβεβαιώσει. Να υπενθυμίσω πως εκείνη την εποχή είχε πραγματοποιηθεί κι εργομετρικός έλεγχος των ποδοσφαιριστών από τον κ. Γερουσόπουλο, ο οποίος είπε τα καλύτερα για την φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και μάλιστα απόρησε για το πώς είναι δυνατόν να βρέθηκαν τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές, με τόσο καλά αθλητικά προσόντα»

Το “ευχαριστώ” στους συνεργάτες του

«Όσον αφορά τους συνεργάτες μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Κοκκινάκη και τον κ. Αθανασιάδη. Είμαι περήφανος που είχα τον Κυριάκο βοηθό μου, έστω και για λίγο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που το αίμα του μπορεί να είναι και μπλε, όχι κόκκινο. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος και πραγματικά με βοήθησε πολύ. Ο Νίκος είναι εκπληκτικό παιδί και καταπληκτικός γυμναστής. Όταν έφυγε από την ομάδα, ήταν περιζήτητος από πολλές ομάδες της Μαγνησίας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Αυτά τα δύο παιδιά, επειδή με στηρίξανε, διώχθηκαν από την ομάδα κακήν κακώς. Είναι τυχαίο;»

Διαφορά φιλοσοφίας με τον κ. Θεοδώρου

«Με τον κ. Θεοδώρου υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας. Στη διάρκεια των φιλικών παιχνιδιών ήθελε να είναι στον πάγκο και να δίνει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές. Στο φιλικό με τον Οικονόμο, του μίλησα απότομα, μπροστά σε όλα τα μέλη της ομάδας, όμως το μετάνιωσα και του ζήτησα συγνώμη. Όμως το κοουτσάρισμα είναι δουλειά αποκλειστικά του προπονητή και των συνεργατών του. Στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μετά το φιλικό ο κ. Θεοδώρου με χαρακτήρισε αχάριστο και επέλεξα να μην του απαντήσω».

«Μίλησε με προπονητές από την πρώτη αγωνιστική»

«Μετά την πρώτη αγωνιστική με τον Πύρασο ενημερώθηκα πως ο κ. Θεοδώρου είχε έρθει σε επαφή με κάποιους προπονητές για την αντικατάστασή μου, χωρίς να μου έχει τεθεί θέμα αποχώρησης. Το έμαθα από τους ίδιους τους προπονητές που τους έγινε κρούση. Μάλιστα, χλεύαζαν την κατάσταση και απορούσαν πώς είναι δυνατόν να αναζητείται προπονητής για μία ομάδα που κερδίζει. Άμεσα ενημέρωσα τη διοικούσα επιτροπή για το συγκεκριμένο περιστατικό και ζήτησα να μάθω αν αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με εντολή δικιά τους ή ο Θεοδώρου πήρε την πρωτοβουλία. Μου απάντησαν πως δεν υπάρχει θέμα προπονητή».

«Μπήκε στα αποδυτήρια και έβρισε τους παίκτες»

«Μετά το παιχνίδι με τον Πύρασο, ο κ. Θεοδώρου πραγματοποίησε τραπέζι για τους ποδοσφαιριστές, στο οποίο εγώ δεν ήμουν καλεσμένος. Σκοπός ήταν να μάθει αν έχουν κάποιο πρόβλημα μαζί μου. Τελικά, ενημερώθηκα τυχαία και πήγα. Στην επικοινωνία με τους διοικούντες, μου είπαν ότι απλά έγινε λάθος. Έμπαινε στα αποδυτήρια και αποθάρρυνε τους ποδοσφαιριστές. Μιλούσε επικριτικά απέναντί τους για τα πιο ασήμαντα θέματα. Μετά το τέλος του αγώνα με το Ρήγα, μπήκε στα αποδυτήρια κι έβρισε τους ποδοσφαιριστές. Τότε, υπέβαλα την παραίτησή μου και ζήτησα να μιλήσω με τη διοίκηση για το πλάνο που πρέπει να ακολουθηθεί, όπως είχα πει και στην συνέντευξη Τύπου. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με κανέναν. Ο κ. Γκόλιας με πήρε τηλέφωνο μετά από μισή ώρα και με ενημέρωσε πως η παραίτησή μου έγινε δεκτή».

«Δεν μπορεί να με κρίνει»

«Έχω δουλέψει χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, εκείνος δεν το έχει κάνει, οπότε δεν είναι δυνατόν να με κρίνει. Κι επειδή διάβασα πως αναφέρθηκε στον τομέα της ταχυδύναμης, θα ήθελα να τονίσω πως όταν ήμουν μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ, πριν μερικά χρόνια, είχα αναλάβει και καθήκοντα γυμναστή. Τέτοιους όρους πριν τους αναφέρεις, θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τί σημαίνουν”.

Για τις μεταγραφικές προσθήκες της τελευταίας στιγμής

«Για τις μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, έπρεπε να γίνουν, καθώς οι ανταγωνιστές μας συνεχώς δυνάμωναν. Ήταν δύσκολο να φέρουμε πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές στην ομάδα από την αρχή του καλοκαιριού, διότι υπήρχε αβεβαιότητα, με όσα είχαν γίνει γύρω από τον σύλλογο, το περασμένο έτος. Έτσι, πήραμε τον Κυπτίου, τον Χολέβα, τον Κοτίτσα και άλλα παιδιά που θα έδιναν το κάτι παραπάνω στην κατηγορία. Δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος. Όλες οι ομάδες το κάνουν. Ακόμα και ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Περιμένουν να πέσουν τα κασέ των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να τους αποκτήσουν».

Για τον Κολημήτρα και τον Ταουσιάνη:

«Ο Κολημήτρας για ακόμα μία φορά, πληγώθηκε στο Βόλο. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και πιστεύω πως σε λίγα χρόνια θα τον δούμε να αγωνίζεται στη Super League. Είναι άδικο για τον Άγγελο να φεύγει έτσι από τη Νίκη. Με τον Ρήγα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου και μετά την αποχώρησή μου, έφυγε και αυτός. Τον εμπιστεύομαι, γι’ αυτό τον πήρα μαζί μου στην Καλαμάτα.

Με τον Ταουσιάνη δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη. Κάποιοι μετέφεραν στη διοίκηση πως επιθυμεί να αποχωρήσει. Στη συνέχεια του είπαν πως η διοίκηση δε σε θέλει. Τελικά κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά κι αποχώρησε οικειοθελώς».

Για το διοικητικό “διαζύγιο”

«Εγώ ήμουν αυτός που πάντα προσπαθούσα να λειτουργώ ενωτικά και στο διοικητικό κομμάτι. Θυμίζω πως όταν ο κ. Βούλγαρης και ο κ. Λάμπρου παραιτήθηκαν, μίλησα και δημοσίως για την προσφορά τους ώστε να πειστούν να παραμείνουν στη Νίκη. Το ίδιο έκανα, όταν οι κ.κ. Ξάνθης και Μακρόπουλος εκδήλωσαν την πρόθεση να αποσυρθούν από τη διοίκηση. Σε αντίθεση με άλλους που δεν ήθελαν να βαδίσουν οι τέσσερις της διοίκησης μαζί, αλλά έβαζαν λόγια στον κ. Βούλγαρη για τους κ.κ. Ξάνθη και Μακρόπουλο, πετυχαίνοντας εντέλει να απομακρυνθούν από τα πόστα τους».

«Ήρθα κι έφυγα σαν κύριος»

«Στη Νίκη ήρθα κι έφυγα σαν κύριος. Είμαι επαγγελματίας τεχνικός. Έχω δύο πτυχία, έχω δουλέψει σε υψηλό επίπεδο κι επιτρέψτε μου να ξέρω δύο παραπάνω πράγματα από τον κ. Θεοδώρου. Δεν θέλω να προκαλέσω πρόβλημα, αλλά όταν η συζήτηση πάει επί προσωπικού, νομίζω πως έπρεπε να απαντήσω. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα της Νίκης και θέλω να τονίσω πως όταν η ομάδα αυτή είναι ενωμένη, δεν την τρομάζει κανένα -11 και κανένας αντίπαλος. Με τον κόσμο δίπλα της μπορεί να τους κερδίσει όλους».

 

Το τελευταίο επεισόδιο, μέχρι το επόμενο, περιελάμβανε «άκομψη» διακοπή της ραδιοφωνικής εκπομπής που φιλοξενήθηκε ο Λεωνίδας Μπίλης με τον οικοδεσπότη να αφήνει υπονοούμενα για φασιστικές μεθόδους:

makridis2

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις