Ανδρέας Μαύρος: «Τυχερός που υπηρετώ την ομάδα που αγάπησα και τόσο αγαπώ»

Μία σημαντική προσθήκη πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου, εντάσσοντας τον Ανδρέα Μαύρο στο στο προπονητικό τιμ της ομάδας. Ο 48χρονος προπονητής, γέννημα θρέμμα της Νέας Ιωνίας επιστρέφει στην πόλη και στην ομάδα που αγάπησε και συνεχίζει να αγαπά με το ίδιο πάθος από μικρό παιδί, για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του ώστε ο σύλλογος να συνεχίσει να κοιτάζει ψηλότερα.

Οι πρώτες του δηλώσεις από τη θέση του ενός εκ των προπονητών της ομάδας είναι χαρακτηριστικές για το πάθος του Ανδρέα Μαύρου για το μπάσκετ και την ομάδα της Νίκης:

«Συγχαρητήρια καταρχήν στους ανθρώπους που αποτελούν την Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας. Πριν πέντε χρόνια το μπάσκετ της Νίκης ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Παρόλο που ήμουν μακριά, πάντα μιλούσα και πάντα μ’ ένοιαζε η ομάδα και το μέλλον της.

Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν μέσα σε πέντε χρόνια να κάνουν πάρα πολλά πράγματα. Στον χώρο του μπάσκετ στο Πανελλήνιο η ομάδα της Νίκης θεωρείται πρότυπο. Πολύ άνθρωποι ενδιαφέρονται να έρθουν σ’ εμάς γιατί γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι της ομάδας είναι αξιόπιστοι.

Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα από τη Νέα Ιωνία. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Θα πρέπει να διαφυλάξουμε την ιστορία της και ν’ αφήσουμε παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Με γνώμονα αυτή τη σκέψη δεν θα πρέπει να παραμελήσουμε τη λειτουργία των ακαδημιών.

Μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει ή θα έχει χρήματα για να κάνει μεταγραφές ή θα παράγει. Στο μοντέλο αυτό συνυπάρξουμε εγώ με τον Γιώργο Κοσμάτο και μέσα σε μια τριετία αναδείξαμε κάποια παιδιά που στελέχωσαν τις εθνικές ομάδες. Αυτό μπορεί να ξαναγίνει και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να μπορέσουμε να βασιστούμε τα επόμενα χρόνια στα δικά μας παιδιά. Σημαντικό αυτό το κομμάτι για έχει ταυτότητα η ομάδα. Όλα τα τμήματα της Νίκης Βόλου θα έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Ο καθένας από εμάς τους προπονητές θα έχει στην ομάδα μια συγκεκριμένη αρμοδιότητα και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε η ομάδα να μπορέσει όχι μόνο φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια να έχει αγωνιστική ταυτότητα.

Έχουμε ενισχυθεί με νέα παιδιά, έχουμε κρατήσει περσινούς παίκτες και θα κάνουμε και άλλες προσθήκες, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Θέλουμε να παραμείνουμε στο υψηλό στερέωμα του μπάσκετ.

Νιώθω ευλογημένος που φοράω τον άγγελο στο στήθος, γιατί δεν μου το επέτρεπαν οι συνθήκες τα προηγούμενα χρόνια να βρίσκομαι εδώ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που υπηρετώ αυτή την ομάδα που αγάπησα και τόσο αγαπώ».

Η ανακοίνωση της Δ.Ε. Επιτροπής για την έναρξη συνεργασίας με τον Ανδρέα Μαύρο:

ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ!

Η Δ.Ε. του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου ανακοινώνει κι επίσημα την έναρξη της συνεργασίας της με τον coach Ανδρέα Μαύρο.

Ο πολύπειρος τεχνικός, που έχει διατελέσει και ομοσπονδιακός προπονητής, θα συνθέσει μαζί με τον coach Γιώργο Κοσμάτο το προπονητικό staff στην ανδρική ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα έχει τον ρόλο του υπευθύνου των υποδομών της ομάδας μας σε άμεση συνεργασία με τον coach Ανδρέα Τσιριγωτάκη.

Ο Ανδρέας Μαύρος είναι γεννημένος στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας στις 11 Ιανουαρίου 1972, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών και ασχολείται με την προπονητική από το 1991.

Ως αθλητής έχει αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου (1983-1990), στον Άγιο Θωμά Ζωγράφου (1990 – 1996, Γ’ Εθνική), στον Σαρωνικό Αίγινας (1996-1999, Α’ Εσκανα) και στον Ίωνα Βόλου (1999 – 2001, άνοδος στη Γ’ Εθνική).
Επίσης, έχει υπάρξει Πρωταθλητής Ελλάδος στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων το 1988 με συμπαίκτες μεταξύ άλλων τον έταιρο προπονητή της ομάδας μας Γιώργο Κοσμάτο, καθώς και το Νίκο Μπουντούρη.

Ως προπονητής επιστρέφει στη Νίκη Βόλου, καθώς έχει προπονήσει την ανδρική μας ομάδα τη σεζόν 2001-2002 (Γ’ Εθνική), ενώ μέσα από την πιο επιτυχημένη παραγωγική διαδικασία στις υποδομές της Νίκης Βόλου μαζί (μεταξύ άλλων) και με τους Γιώργο Κοσμάτο και Χρήστο Αθανασιάδη ανέδειξε 5 αθλητές που έπαιξαν σε εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και νέων (Φρουσκλιάς, Καραβασάνης, Μαυρογιάννης, Παππούλιας, Στούκας).

Ως ομοσπονδιακός προπονητής έχει προσθέσει πάρα πολλές επιτυχίες στο παλμαρέ του, ενώ έχει συνεργαστεί στις εθνικές ομάδες με προπονητές όπως οι Κώστας Μίσσας, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, Γιάννης Κτιστάκης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Αλέκος Δάγλας, Βαγγέλης Μάγειρας, Θάνος Σόφτσης, Σάκης Παραλίκας.
Κάποιες από τις επιτυχίες του ως ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι παρακάτω:
– 2007 Σλοβενία Camp FIBA κ16 από όλη την Ευρώπη
– 2008 Εθνική Γυναικών προκριση στο πανευρωπαϊκό
– 2009 Εθνική Γυναικών 5η θέση στο πανευρωπαϊκό, πρόκριση στο παγκόσμιο (μεγαλύτερη επιτυχία εθνικής γυναικών)
– 2009 Εθνική Νέων Ανδρών Χρυσό Πανευρωπαϊκό στην Ρόδο με παίκτες όπως Σλούκας, Παππάς, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης κτλ
– 2010 Εθνική Νέων Ανδρών Αργυρό Πανευρωπαϊκό στο Ζαντάρ της Κροατίας
– 2010 Εθνική Γυναικών Παγκόσμιο στη Τσεχία 10η θέση με παίκτριες όπως Μάλτση, Καλτσίδου, Καλέντζου κτλ
– 2011 Εθνική Γυναικών Πανευρωπαϊκό στη Πολωνία
– 2011 Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών
– 2012 Εθνική Γυναικών Προκριματικά Πανευρωπαϊκού
– 2012 Εθνική Νέων Γυναικών, Άνοδος στην Α’ κατηγορία
– 2013 Εθνική Νέων Ανδρών Πανευρωπαϊκό στο Ταλίν της Εσθονίας, 5η θέση, με παίκτες όπως Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Αντετοκούνμπο (πρώτη συμμετοχή Αντετοκουνμπο στην εθνική Ελλάδος)
– 2014 Εθνική Νέων Ανδρών Πανευρωπαϊκό στο Ηράκλειο 6η θέση
– 2014 Πανευρωπαϊκό Εθνική Κορασίδων στην Ουγγαρία
– 2015 Εθνική Γυναικών Πανευρωπαϊκό Ρουμανία – Ουγγαρία

Ακόμη, βρέθηκε το 2012 με υποτροφία του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών στην Αμερική και παρακολούθησε επί ένα μήνα προπονήσεις των Detroit Pistons, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks, καθώς και κολεγιακών ομάδων (South Western, De Paul, Marquette‎).

Έχει επίσης παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια με Έλληνες, αλλά και ξένους προπονητές (Ομπράντοβιτς, Ιωαννίδης κ.α).

Τέλος, κατά την παραμονή του στην Σύρο έχει κατακτήσει περισσότερα από 25 πρωταθλήματα Κυκλάδων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (ανδρών, εφήβων, παίδων), ενώ έχει αναδείξει αθλητές που μετέπειτα έπαιξαν σε εθνικές κατηγορίες.

Καλωσορίζουμε τον coach Ανδρέα Μαύρο στο σπίτι του, τον καλωσορίζουμε πίσω στην αγαπημένη του ομάδα, και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις