Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο προπονητικό κέντρου του Ολυμπιακού Β.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Βόλου στον Άγιο Γεώργιο Φερών. Το έργο έχει αναλάβει η τεχνική εταιρεία «Περιβαλλοντική Βόλου Αφοί Καραλή» και περιλαμβάνει πλήρη ανακατασκευή του ενός από τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (κύριο γήπεδο-αγωνιστικός χώρος) με σύγχρονο υπόγειο αυτόματο πότισμα και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα και την προετοιμασία που απαιτείται για την σπορά του δευτέρου γηπέδου (βοηθητικό) τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα από την ΠΑΕ θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια και στον περιβάλλοντα χώρο.
Σε ότι αφορά τις εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του κυρίως γηπέδου προβλέπεται η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου με αντικατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού 7.800τ.μ., η προμήθεια νέου έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα, καθώς και η τοποθέτηση του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες.
Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η αφαίρεση του κατεστραμμένου υφιστάμενου χλοοτάπητα στο σύνολο του, η διαμόρφωση των κατάλληλων κλίσεων για την ορθή απορροή των ομβρίων και η διάστρωση νέου ανθεκτικού χλοοτάπητα ώστε ο αγωνιστικός χώρος να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Η αφαίρεση του υπάρχοντος χλοοτάπητα έχει ήδη πραγματοποιηθεί με ειδικό μηχάνημα το οποίο μαζί με το χορτάρι απομάκρυνε και 3-4 εκ. παλιού υποστρώματος και αυτή την στιγμή γίνεται η τελική διαμόρφωση του εδάφους με ράμματα και τσουγκράνες για να δημιουργηθεί η κατάλληλη επιφάνεια ώστε να τοποθετηθούν αρχικά οι εγκαταστάσεις και τα μπεκ για το αυτόματο πότισμα και στην συνέχεια να γίνει η απολύμανση του εδάφους και η τοποθέτηση του έτοιμου χλοοτάπητα.
Σε ότι αφορά τον δεύτερο αγωνιστικό χώρο (βοηθητικό γήπεδο) η σπορά του θα γίνει τον Σεπτέμβριο ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες στα αποδυτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο.
Άλλωστε στόχος της διοίκησης της ΠΑΕ είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες όχι μόνο για τις προπονητικές ανάγκες της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν αλλά και νωρίτερα για την διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών στο στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις