Τουτουντζόγλου: Στα δύσκολα είμαστε πάλι εδώ

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για τη νέα αγωνιστική σεζόν ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ως πρόεδρος της Δ.Ε. καλαθοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, έκανε έναν μίνι απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, χαρακτηρίζοντας δίκαιη την άνοδο της ομάδας ενώ έθεσε και τον στόχο της επόμενης αγωνιστικής σεζόν, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στη Β’ Εθνική. Αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν να εκπληρωθεί ο στόχος της ομάδας, στον κόσμο και στους εκατοντάδες χορηγούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην οικονομική βοήθεια που είχε από τον Νίκο Ιμεράι, τον οποίο ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά. Για τη νέα χρονιά ο Μπάμπης Τουτουντζόλου ανέφερε πως οφείλει να ευχαριστήσει τον Ερασιτέχνη και τον πρόεδρο του σωματείου, κ. Φάτση για το γεγονός πως μερίμνησε να βρεθεί χορηγία για τις μετακινήσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάμπη Τουτουντζόγλου στην πρώτη συνέντευξη Τύπου της Νίκης Βόλου για τη σεζόν 2020-2021, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr

«Η ομάδα μας όπως είναι γνωστό θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική κατηγορία. Είναι μία άνοδος που προήλθε αγωνιστικά. Ήμασταν στην 2η θέση τη στιγμή που διακόπηκε το πρωτάθλημα και βάσει προκήρυξης πρωταθλήματος, δικαιωματικά παίρναμε την άνοδο, ανεξαρτήτως τι θα γινόταν στη συνέχεια. Μια άνοδος που δικαίως την κατακτήσαμε γιατί πραγματικά είχαμε μια σταθερή πορεία σ’ όλο το πρωτάθλημα και ειδικά στο κομμάτι που παίχτηκε η Γ’ Εθνική».

«Ευχαριστώ τον κόσμο, τους χορηγούς και τον Νίκο Ιμεράι»

«Αυτή η προσπάθεια δεν θα στεφόταν με επιτυχία αν δεν είχαμε στο πλευρό μας τον κόσμο. Μέσα από την συνέντευξη θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη στην ομάδα και τους εκατοντάδες  χορηγούς, που ήταν οι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Νίκο Ιμεράι για την οικονομική ενίσχυση του τμήματος. Επίσης ευχαριστώ τους προπονητές και τους παίκτες. Κάποιοι παίκτες δεν θα συνεχίσουν τη φετινή χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους ευχαριστήσουμε κι ότι δεν παραμένουν φίλοι της ομάδας».

«Η Νίκη Βόλου για εμάς είναι η ιστορία μας, οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η χαμένη μας πατρίδα»

«Πριν πέντε χρόνια που ξεκινήσαμε, παραλάβαμε το τμήμα εντελώς διαλυμένο. Μεγάλο στοίχημα, μεγάλη προσπάθεια και τα καταφέραμε. Φτάσαμε την ομάδα μετά από πέντε χρόνια να είναι στη Β’ Εθνική. Από το τοπικό φτάσαμε να έχουμε Ακαδημίες άκρως λειτουργικές. Θεωρώ ότι αυτά τα πέντε χρόνια ότι είχαμε στο μυαλό μας το πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό. Κάποιοι άνθρωποι αφιέρωσαν πολύ προσωπικό χρόνο για να είναι το μπάσκετ της ομάδας μας εκεί που είναι. Κι εννοώ την Διοικούσα Επιτροπή ο καθένας από το πόστο του. Δούλευε και εξακολουθεί να δουλεύει για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας. Η Νίκη Βόλου για εμάς είναι η ιστορία μας, οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η χαμένη μας πατρίδα. Άρα υποχρέωσή μας είναι εμείς που αγαπάμε την ομάδα να έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την διατήρηση κάποιων ιδανικών που τιμούν την ιστορία της ομάδας μας και γενικότερα της προσφυγιάς και της πόλης που έχουμε μεγαλώσει».

«Είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί»

«Φέτος η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Το δίλημμα ήταν μεγάλο. Πήραμε μια απόφαση εμείς και τα παιδιά της Διοικούσας να συνεχίσουμε, πάνω-κάτω, για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως. Δηλαδή η ιστορία της Νίκης και του κόσμου της δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους. Ίσα ίσα στα δύσκολα είμαστε εδώ, δεν φεύγουμε και αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο για να έχουμε την ομάδα μας στα υψηλότερα στρώματα του ελληνικού μπάσκετ. Πολύ δύσκολη η απόφαση αν σκεφτούμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η όλη αυτή κατάσταση στην κοινωνία μας. Εμείς είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ερασιτέχνη που φέτος θα μας στηρίξει με τις μετακινήσεις τις ομάδας. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση του Ερασιτέχνη και προσωπικά στον Στέργιο Φάτση, ο οποίος μετά από συζητήσεις που κάναμε, προσπάθησε και θα μας βοηθήσει σ’ αυτό το κομμάτι».

«Η Κ21 θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΣΚΑΘ»

Για την επόμενη ημέρα: «Νιώθω την χαρά μετά από πέντε χρόνια προεδρίας στην Διοικούσα Επιτροπή να έχω την τιμή και την χαρά το προπονητικό τιμ να αποτελείται από τρεις καταξιωμένους προπονητές: Γιώργο Κοσμάτο, Ανδρέα Μαύρο και το Ανδρέα Τσιριγωτάκη. Ο τελευταίος είναι η ψυχή της ομάδας μα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτοί θα συνθέσουν μια πολύ καλή ομάδα για να μπορέσουμε να έχουμε την επιτυχία που θέλουμε στην ανδρική ομάδα αλλά συγχρόνως και στις υποδομές. Είμαι επίσης ευτυχισμένος γιατί το προπονητικό τιμ θα είναι υπεύθυνο και για την ανδρική ομάδα και τις Ακαδημίες. Σας ενημερώνω για την κατάργηση της ομάδας των Νέων Αθλητών, που ήταν η ομάδα παραγωγής παικτών της Νίκης. Από φέτος θα πάμε ένα σκαλί παραπάνω και θα κατέβει η Κ21 που θα αγωνιστεί στη Β’ ΕΣΚΑΘ. Αυτή η ομάδα θα απαρτίζεται από τα ταλαντούχα παιδιά της ομάδας μας. Οι τρεις προπονητές που ανέφερα πριν και ο Βασίλης Γιωτόπουλος θα είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά».

«Ευχαριστώ τους παίκτες που δεν θα συνεχίσουν»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες που δεν θα είναι φέτος στην ομάδα. Τον Θωμά Καραγεώργο, που είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και άνθρωπος. Για δύο χρόνια τίμησε την ομάδα μας και τη φανέλα που αγωνίστηκε. Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνει. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γιώργο Παρασκευά, που δεν θα είναι ούτε αυτός στην ομάδα μας φέτος. Εκπλήρωσε τον στόχο του, βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα για να ανέβει. Ευχαριστούμε πολύ τον Χρήστο Σιμάκη και τον Ηλία Σταυροθεόδωρο».

Τα διαρκείας

«Από σήμερα θα κυκλοφορήσουν οι κάρτες διαρκείας, που είναι για να είμαι ειλικρινής κάρτες ενίσχυσης. Οι τιμές τους θα είναι αυτές που ισχύουν τα τελευταία τρία χρόνια:

Silver 30€

Gold 50€

Diamond (συλλεκτική) 200€

Κάθε χρόνο στηριζόμαστε στον κόσμο. Θέλω και εφέτος ο κόσμος να μας στηρίξει. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράγοντα, αλλά υπηρέτη της Νίκης Βόλου».

«Στόχος η παραμονή μας στη Β’ Εθνική»

Για τον στόχο της ομάδας: «Όποιος καεί από το κουρκούτι φυσάει και το γιαούρτι. Έχουμε ένα πάθημα από τη Β’ Εθνική, άρα το μεγάλο μας μέλημα είναι να εδραιωθούμε στη Β’ Εθνική. Η παραμονή της ομάδας θα είναι το Α και το Ω».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις