ΣΔΥ Βόλου: 1ο Trail Run & MTB στην Γορίτσα

Ο αγαπημένος λόφος όλου του Βόλου αποκτά τον δικό του αγώνα!

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Απόσταση αγώνα 6.000 μέτρα.

Παράλληλα θα γίνει και αγώνας ασφάλτου: Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρα

Και αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων). Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί για την επιμέλεια της διαδρομής του MTB την MTB4FUN VOLOS.

Επίσης Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων, και πεζοπορία.

Ο αγώνας θα γίνει από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Φυσικά ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η πλήρης προκήρυξη δημοσιεύεται και οι εγγραφές γίνονται στη σελίδα του συλλόγου sdyvolou.gr, στην κατηγορία “Νέα”

Θα γίνουν οι εξής αγώνες:

Ανάβαση Γορίτσας ασφάλτου, 2.100 μέτρα (ώρα εκκίνησης 09.30)

6.000 μέτρα TRAIL (ώρα εκκίνησης 10.30)

Και αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων) (ώρα εκκίνησης 12.00)

Κάθε αγώνας θα έχει ποσό συμμετοχής 5 ευρώ.
Όποιος γραφτεί σε 2 αγώνες, σύνολο 8 ευρώ.
Όποιος γραφτεί και στους 3 αγώνες, σύνολο 10 ευρώ.
Θα κάνει δηλαδή μία κατάθεση, με το συνολικό ποσό ανάλογα των αγώνων. Οι ώρες ορίστηκαν ώστε να μπορεί κάθε αθλητής να μετέχει ακόμη και σε όλους τους αγώνες.

Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους τρεις αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 500 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 500 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 500 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες και στους τρεις αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από τον όμορφο λόφο μας, και από τα αρχαία που δεσπόζουν σε αυτόν. T-shirts δεν θα δοθούν, για τη μείωση του κόστους συμμετοχής και του κόστους διεξαγωγής του αγώνα.

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Πεζοπορία

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 08.30 με διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής.

Παιδικοί αγώνες

Τα παιδιά των αθλητών και του Βόλου θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παιδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικούς αγώνες. Ώρα εκκίνησης 11.30.

Σηματοδότηση:

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια και κορδέλες που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.