Κούγιας: «Αδιάσειστα στοιχεία» για ΠΑΟΚ-Ξάνθη και αιχμές για Σαββίδη

Θέση για την παραίτηση του Παναγιώτη Φιλόπουλου πήρε ο Αλέξης Κούγιας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να αποχωρήσει και η συγκεκριμένη του ενέργεια συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του CAS για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας είπε επί του θέματος:

«Διάβασα σήμερα τη θλιβερή είδηση, ότι ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες ανώτερους δικαστές, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και Πρόεδρος Εφετών, συγγραφέας νομικών βιβλίων, κ. Παναγιώτης Φιλόπουλος, γνωστός σε εμάς τους πραγματικούς δικηγόρους, που έχουμε αφιερώσει την καθημερινότητα της ζωής μας στο να βοηθούμε τους τακτικούς δικαστές όλων των βαθμών από το Ειρηνοδικείο ως τον Άρειο Πάγο να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, αηδιασμένος από την πρωτοφανή για τον ελληνικό δικαιικό πολιτισμό επίθεση ανύπαρκτων σε παρουσία στα ελληνικά δικαστήρια δικηγόρων, σκουπιδιών της δημοσιογραφίας, δημοσιογράφων, παραιτήθηκε.

Διάβασα επίσης σε αναρτήσεις των ίδιων αυτών σκουπιδιών δημοσιογράφων για την προαναγγελία με θριαμβευτικό τρόπο, ότι σε λίγο επίκειται και η παραίτηση ενός ακόμη μέλους της Επιτροπής Εφέσεων, ενός εκ των αξιολογοτέρων Εφετών με παρουσία σε σημαντικότατες δίκες, του κ. Γεράσιμου Βρυώνη.

Είμαι 46 χρόνια στα δικαστήρια και τέτοια αηδιαστική επίθεση εις βάρος τακτικών δικαστών, που δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να εφαρμόσουν τον Νόμο σε μία αυταπόδεικτη υπόθεση πολυιδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δεν έχω συναντήσει ούτε καν την περίοδο την ακραίας εξάρσεως των πολιτικών παθών, όταν ανεύθυνοι και χωρίς αίσθηση ντροπής πολιτικοί σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές περιθωριακού τηλεοπτικού σταθμού καθύβριζαν και απειλούσαν τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου, που δίκαζε τον αείμνηστο Παπανδρέου, με σκοπό να επηρεάσουν την κρίση τους.

Είμαι στην 5η δεκαετία της επαγγελματικής μου καριέρας, δεν έχω λείψει ούτε μια μέρα από τα δικαστήρια όλης της χώρας, δεν ανέστειλα ούτε για μια μέρα τη δικηγορική μου ιδιότητα για να γίνω είτε υπάλληλος ΚΑΕ επί δεκαετίες, είτε πρόσκαιρος υπαλλήλων πολιτικών με πολύ κακή εικόνα και πολύ κακά αποτελέσματα και προς όλους αυτούς και τα σιχάματα της δημοσιογραφίας, που προβάλλον τις καταστροφικές για τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές απόψεις τους, στέλνω ένα μήνυμα:

Οποιοσδήποτε τακτικός δικαστής δικάσει αυτήν την υπόθεση, όπως έκαναν η κα Τσαγκιά, ο κ. Μάρκου, ο κ. Βρυώνης και ο κ. Φιλόπουλος, θα εκδώσει ακριβώς την ίδια απόφαση.

Εμείς οι πραγματικοί δικηγόροι ξέρουμε και τη νομική επάρκεια και την εντιμότητα και το ήθος αυτών των δικαστών, γιατί τους ζούμε καθημερινά.

Μόνο τακτικός δικαστής που έχει κάνει λοβοτομή θα εκδώσει διαφορετική απόφαση από αυτή που εξέδωσαν όλοι αυτοί οι τακτικοί δικαστές.

Δεν υπάρχει τακτικός δικαστής στην Ελλάδα που να εκδώσει διαφορετική απόφαση.

Τα αδιάσειστα στοιχεία είναι συντριπτικά εις βάρος ΠΑΟΚ και Ξάνθης και κανείς δεν μπορεί να τα αγνοήσει, να τα ερμηνεύσει και να τα εφαρμόσει διαφορετικά.

Αυτό που κάνουν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους τα διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ και τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ θα τα πληρώσει ο ΠΑΟΚ διαχρονικά και στο μέλλον, γιατί αυτού του είδους οι συμπεριφορές, εφόσον τις ανέχεται η οικογένεια Σαββίδη, δείχνουν τόσο την ποιότητα των ιδιοκτητών, αλλά και την άποψη τους για το πως λειτουργεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα ούτε εκτελούνται δικαστές φυσικά και ηθικά, ούτε στέλνονται εξορία όταν τιμούν τον όρκο τους και κάνουν το καθήκον τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις