Το χρέος της με Σαρακηνό η Νίκη

Το χρέος της, ως όφειλε, έκανε η Νίκη Βόλου απέναντι στον Σαρακηνό για το θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, κερδίζοντας με σκορ 1-0. Το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μέτσε στο 66′, μετά από προσωπική ενέργεια και ασίστ του Μπαλαράμπε.

Η πρόκριση για τους κυανόλευκους ήρθε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, καθώς ειδικά στο 2ο μέρος, που ο Σαρακηνός αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα τέρματα. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Θανάση Ψαρόμπα κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλο και αν ο Σατελιάν ήταν πιο τυχερός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να έχει προηγηθεί, βάζοντας δύσκολα στη Νίκη.

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους όταν στο 6′ ο Κεμάλι δέχθηκε δέχθηκε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, σούταρε, με τον πορτιέρο του Σαρακηνού να αποκρούει σωτήρια.

Δοκάρι για τον Σαρακηνό

Η αντίδραση της ομάδας του Θανάση Ψαρόμπα ήρθε πέντε λεπτά αργότερα με τον Βαΐτση να εισέρχεται στην περιοχή των φιλοξενούμενων από δεξιά, να σουτάρει, με τις κόντρες να ευνοούν τον Σατελιάν, ο οποίος απέναντι από την εστία του Παπουρτζή, σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 16′ ήταν και πάλι ο Σαρακηνός που έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Σατελιάν σούταρε από θέση μέσα αριστερά, με τον Παπουρτζή να διώχνει εντυπωσιακά.

Η Νίκη παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας, δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Στούκα. Χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά για να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Σαρακηνού όταν ο Αποστολίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Μέτσε πήρε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Στο 34′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ. Ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή του Σαρακηνού, αναγκάζοντας τον Στούκα σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ. Το χλιαρό σουτ του Αποστολίδη στο 42′ που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ήταν η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Πέναλτι για τη Νίκη, αποβολή για τον Σαρακηνό

Η φάση του 50′ ήταν αυτή που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Αποστολίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, πλάσαρε, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουν όμως στο νέο σουτ που επιχείρησε ο Τσιαμπαλής απέκρουσε με το χέρι. Ο κ. Θεοχάρης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και ταυτόχρονα την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Σαρακηνού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κόλα με τον Στούκα να βγαίνει νικητής της μονομαχίας, κρατώντας το μηδέν στην εστία του. Μετά την απόκρουση με τα πόδια, η μπάλα έφτασε στον Κεμάλι όμως το σουτ του αμυντικού της Νίκης πέρασε άουτ.

Δοκάρι και η Νίκη

Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες της Νίκης να πιέσουν ασφυκτικά τους γηπεδούχους και να δημιουργούν συνεχώς προϋποθέσεις για γκολ. Στο 57′ η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέτσε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στούκα.

Σερβιτόρος ο Μπαλαράμπε, εκτελεστής ο Μέτσε

Η πίεση που ασκούσε η Νίκη ψηλά, απέδωσε καρπούς στο 66′ όταν ο Μπαλαράμπε έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο αμυντικό, με την ταχύτητά του έφτασε στην περιοχή του Σαρακηνού, σέρβιρε στον Μέτσε, ο οποίος με πλασέ έκανε το 0-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπαλαράμπε η Νίκη έχασε ευκαιρία να «κλειδώσει» το ματς. Ο Γκανέζος επιθετικός έκλεψε και πάλι την μπάλα, κινήθηκε προς την εστία των γηπεδούχων, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 76′ ο Μπαλαράμπε με τακουνάκι στη σέντρα του Μέτσε παραλίγο να σημειώσει το γκολ της χρονιάς, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στούκα.

Οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τη νίκη και στο 89′ ο Βουρδάκης, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (πέρασε στη θέση του Μπαλαράμπε) έπιασε δυνατό σουτ που κατέληξε μόλις άουτ.

Δοκάρι στο 90′ για τον Σαρακηνό

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Σαρακηνός λίγο έλειψε να ισοφαρίσει όταν ο Καραπλιάγκος γέμισε από αριστερά με εκτέλεση φάουλ, την μπάλα δεν τη βρήκε κανείς ποδοσφαιριστής, καταλήγοντας το οριζόντιο δοκάρι αφού πρώτα έσκασε στο χορτάρι. Τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν χωρίς άλλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τη Νίκη να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Αγχίαλο.

Κίτρινες: Στεργιόπουλος, Τσορμπατζής – Παπουρτζής

Κόκκινες: Τσιαμπαλής

Σκόρερς: Μέτσε (66′)

Διαιτητής: Θεοχάρης

Βοηθοί: Τριφωνίδης, Βλάχος

Σαρακηνός (Θ. Ψαρόμπας): Στούκας, Τσιαμπαλής, Ρουκάς, Τανάγιας (61′ Τσάπης), Καραπλιάγκος, Τσορμπατζής, Δημακόπουλος, Στεργιόπουλος, Σατελιάν (78′ Βαλέρα), Κατής, Βαΐτσης (70′ Κολιαμήτρας)

Νίκη Βόλου (Κ. Βελιτζέλος): Παπουρτζής, Κοτίτσας (58′ Κυπτίου), Κανταρτζής (77′ Βέργος), Ναουμίδης, Πασκούλεφ, Μέτσε, Κεμάλι, Αποστολίδης, Κόλα, Αλεξανδρής, Μπαλαράμπε (89′ Βουρδάκης)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις