Αχ. Μπέος: Αναρμόδια η ΕΕΑ να επιβάλλει ποινές, δικαίωση Ολυμπιακού Β. μετά από εννέα χρόνια

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με παρέμβαση που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε το CAS στην υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, σχετικά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τονίζοντας πως αυτή η απόφαση δικαιώνει και τον Ολυμπιακό Βόλου, εννέα χρονιά μετά την ποινή διάλυσης που επιβλήθηκε στην ομάδα.
Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε σχετικά: «Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Ευρώπης, το CAS, πήρε μία απόφαση στην οποία τονίζεται πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν έχει καμία αρμοδιότητα και δεν μπορεί να επιβάλει ποινές. Αποδεικνύεται, πλέον, περίτρανα ότι η ΕΕΑ είναι εργαλείο ενός σάπιου πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα του κάθε πολιτικού προϊσταμένου, που στην ουσία ορίζει τα μέλη και αυτά εκτελούν εντολές.
Με αφορμή αυτή την απόφαση, που είναι επίσημη, περίμενα από τους …Ολυμπιακάρες της πόλης να βγουν και να το κάνουν σημαία. Ό,τι δηλαδή κάποιοι εντεταλμένοι το 2011 διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, τα όνειρα μιας ολόκληρης πόλης, τις φιλοδοξίας και τις χαρές χιλιάδων φιλάθλων. Όλο το παρασκήνιο ήταν στημένο. Κάποιοι πολιτικοί απατεώνες έπαιξαν στην πλάτη του Ολυμπιακού Βόλου.
Όλοι μας πικραθήκαμε, τότε, στεναχωρηθήκαμε, κλάψαμε. Σήμερα, έρχεται μετά από εννέα χρόνια το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Ευρώπης και λέει: Κύριοι της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είστε αναρμόδιοι και δεν μπορείτε να επιβάλετε ποινές.
Το 2011 η Δευτεροβάθμια Επιτροπή, που έκρινε την υπόθεση του Ολυμπιακού, δεν διέλυσε την ομάδα. Ήρθε η ΕΕΑ και με το έτσι θέλω διέλυσε μια ομάδα μοντέλο, όπως ήταν, τότε, ο Ολυμπιακός Βόλου.
Η ΠΑΕ δεν είχε προσφύγει στο CAS γιατί ήμουν στη φυλακή και δεν ασχολήθηκε κανείς. Δεν είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν. Φρόντισαν να με βάλουν στη φυλακή, για να μην μπορώ να αντιδράσω και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της ομάδας και της πόλης μου».
Σε ερώτηση αν μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να διεκδικήσει αποζημίωση, μετά την απόφαση του CAS, ο δήμαρχος Βόλου απάντησε: «Ήδη έχει ξεκινήσει μία διαδικασία. Τόσο εγώ, ως φυσικό πρόσωπο, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου έχουμε κάνει αγωγή στην ΕΠΟ. Αν, πάντως, ο Ολυμπιακός διεκδικήσει αποζημίωση, μη νομίζουν ότι θα την πάρουν αυτοί που είναι σήμερα στη διοίκηση. Δεν έχουν καμία σχέση, καθώς δεν εκπροσωπούν τον Ολυμπιακό Βόλου εκείνης της περιόδου. Η ομάδα έχει, πλέον, άλλο ΑΦΜ…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις