Θωράκισε την ακεραιότητά της, απέρριψε τη διοίκηση Πρωτοδικείου για την εκκαθάριση

Μία σημαντική απόφαση έλαβε η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Νίκης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Νέα Ιωνία. Τα μέλη αποφάσισαν την τροποποίηση των άρθρων του καταστατικού που αναφέρονται στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας του Συλλόγου και στη συγχώνευση. Πλέον χρειάζεται ομόφωνη απόφαση για την οποιαδήποτε απόφαση αφορά τα δύο άρθρα αντί για τα ¾ που ήταν μέχρι σήμερα. Έτσι θωρακίζεται η ακεραιότητα του Συλλόγου και διασφαλίζεται η ακίνητη περιουσία του.

Επίσης στη σημερινή συνέλευση στην οποία προήδρευσε η Φωτεινή Κοκκινάκη και χρέη Γραμματέα εκτέλεσε ο κ. Ακτσιαλής, γνωστοποιήθηκε στους παρευρισκόμενους πως γίνονται ενέργειες ώστε να βγει μία άκρη με την εκκαθάριση. Η υπόθεση έχει ανατεθεί σε δικηγόρο και προχωρά.

Για την υπόθεση της εκκαθάρισης αναφέρθηκαν ο κ. Φάτσης και ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο κ. Φάτσης είπε μεταξύ άλλων: «Έχει παρθεί απόφαση του Δ.Σ. να τρέξει η υπόθεση της εκκαθάρισης. Κάναμε διάφορες επαφές και με το Υπουργείο Εμπορίου, που έκανα εγώ προσωπικά και ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για το θέμα αυτό. Μάλιστα, στο Γ.Ε.ΜΗ υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα στο διαδίκτυο. Η μία αναφέρει ότι στις 27/8/15 καταχωρήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ έγγραφο με το οποίο γνωστοποιήθηκε πως η ΠΑΕ Νίκη δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League για την περίοδο 2015-16 και σύμφωνα με το άρθρο116 του νόμου 27-25 του 1999, λόγω της μη συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, λύεται και τίθεται σε εκκαθάριση. Αυτή ήταν μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 27/8/15, όταν η ΠΑΕ δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Football League».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αρβανιτόπουλος: «Κατά τη γνώμη μου αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Κατ’ αρχήν αυτό το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην ΠΑΕ. Σύμφωνα με τη διεύθυνση που γράφει το έγγραφο, κοινοποιήθηκε στα γραφεία μας, στη Μαιάνδρου 14. Τέτοιο έγγραφο όμως δεν έχει έρθει ποτέ στα γραφεία.
Εμείς, μη έχοντας υπόψη αυτό το έγγραφο είχαμε κινηθεί ώστε με εισαγγελική παραγγελία να πάρουμε κάποια αντίγραφα πρακτικών γενικών συνελεύσεων και συνεδριάσεων της ΠΑΕ. Τέτοιου είδους έγγραφα τηρούνται σε φάκελο στη διεύθυνση εμπορίου και στο Γ.Ε.ΜΗ, διότι το Δεκέμβριο του 2014, τα είχαμε ζητήσει με γραπτό αίτημα αλλά δεν μας απάντησαν ποτέ. Αυτό το κάνουμε για να δούμε σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ ώστε να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα για να επιτευχθεί η εκκαθάριση. Επίσης απορρίψαμε την εκδοχή της σύστασης διοίκησης Πρωτοδικείου, για να προστατεύσουμε τον κόσμο που θα έμπαινε στη διοίκηση και γιατί θα έπρεπε να διορίσουμε εκκαθαριστή, ο οποίος έχει αντίστοιχες ευθύνες ενός προέδρου μίας ανώνυμης εταιρίας. Δηλαδή τα χρέη θα βεβαιωθούν και εις βάρος του. Αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στη λύση της εταιρίας μέσω της δικαστικής οδού και μέσω των όσων προβλέπει ο νόμος. Βέβαια, το έγγραφο που αναρτήθηκε στο Γ.Ε.ΜΗ μας απαλλάσσει από αυτή τη διαδικασία γιατί φαίνεται πως η λύση της εταιρίας έχει πραγματοποιηθεί και αυτό που μένει είναι η εκκαθάρισή της».

Το λόγο πήρε ο κ. Φάτσης και πάλι, ο οποίος έκανε αναφορά και για δεύτερο έγγραφο που αποτελεί συνέχεια του πρώτου: «Σε συνέχεια του πρώτου εγγράφου, σχετικά με λύση της εταιρίας σας και σχετικά με την εκκαθάριση σας συγκαλούμε το ταχύτερο να καλέσετε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων σας με σκοπό τον διορισμό εκκαθαριστών. Σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαγραφεί η εταιρία από το Γ.Ε. ΜΗ. Αυτά σε γενικές γραμμές ανέφερε το έγγραφο. Η πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι καμία γενική συνέλευση δεν είναι καταχωρημένη στο Υπουργείο από το 2012 και μετά. Έχω την αίσθηση πως οι αρμόδιοι των υπουργείων θέλουν να επισπεύσουν τη διαδικασία των εκκαθαρίσεων των ΠΑΕ, ώστε να κινηθούν εναντίον των διοικήσεων και να εισπράξουν ότι μπορούν».

Ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε και σε μία αναφορά του κ. Κοντονή στην πρόσφατη συνάντησή τους, όπου ο Υπουργός τους είπε πως είναι προτιμότερο να ξεκινήσουν κάτι υγιές από την αρχή παρά να σκαλίζουν θέματα που αφορούν ΠΑΕ και ειδικά εταιριών με χρέη εκατομμυρίων. Τους τόνισε χαρακτηριστικά πως νέα περίπτωση ΑΕΚ δεν θα επιτρέψει να ξανασυμβεί.

Για το θέμα των βαθμών αναφέρθηκε ο κ. Ακτσιαλής, τονίζοντας πως είναι απολύτως βέβαιος για την επιστροφή των πέντε βαθμών από το ματς με τον Πιερικό, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως ούτε το μείον έξι θα ισχύσει.

Ο Γιάννης Αρβανιτόπουλος έθεσε θέμα εναρμόνισης του καταστατικού με το νέο αθλητικό νόμο, τροποποιώντας το άρθρο 3, αίτημα που έγινε αποδεκτό ομόφωνα από τα μέλη.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις