Δύο κατηγορίες στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ χωρίς πλέι οφ

Χωρίς πλέι οφ θα διεξαχθεί η Α’ ΕΠΣΘ την περίοδο 2020-21 και θα λάβουν μέρος 16 ομάδες. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, δεν θα υπάρχει Γ’ κατηγορία καθώς συγχωνεύεται με τη Β’.
Με 16 ομάδες θα διεξαχθεί τη νέα χρονιά η Α’ ΕΠΣΘ, καθώς ανέβηκε στην Γ’ Εθνική η Δήμητρα Ευξεινούπολης, ενώ από τη Β’ την άνοδο κέρδισαν οι Αστέρας Ριζομύλου, Αγχίαλος, Μυρμιδόνες και Αθλητικό Κολέγιο Νίκης.
Οι 16 ομάδες θα συμμετάσχουν σε 30 αγωνιστικές, 15 αγωνιστικές στον α’ γύρο και σε ισάριθμες στον β’ γύρο. Όταν ολοκληρωθούν οι αγώνες και των δύο γύρων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 16η θέση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα γίνουν πλέι οφ την επόμενη χρονιά.
Οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ θα είναι οι εξής: Αγία Άννα, Αγία Παρασκευή, Αθλητική Ένωση 2002, Αθλητικό Κολέγιο Νίκης Βόλου, Ακρόπολη Σέσκλου, Αίας Σούρπης, Δάφνη, Αστέρας Ριζομύλου, Μυρμιδόνες Πλατάνου, Πρωτεσίλαος, Πύρασος, Ρήγας Φεραίος, Σαρακηνός, Σκιάθος, Τοξότης και Αγχίαλος.
Από εκεί και πέρα η Β’ Τοπική συγχωνεύεται με την Γ’ και μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 18 ομάδες. Όπως υπογραμμίζει η ΕΠΣΘ «ο αριθμός συμμετοχής ομάδων στην Β’ Κατηγορία είναι ενδεικτικός και πιθανόν να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ανάλογα τον τελικό αριθμό των ομάδων θα συγκροτηθεί ένας ή δύο όμιλοι.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Β’ Κατηγορία έχει κάθε νέο, σωματείο ή μέλος, εφόσον πληρούνται οι σχετικές περιοριστικές προϋποθέσεις και έχει καταθέσει την δήλωση συμμετοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, η δε διαδικασία αναγνώρισής του από την ΕΠΟ έχει ολοκληρωθεί 18 μέχρι της προηγουμένης από την ημέρα κλήρωσης, καθώς επίσης όσα σωματεία επαναδραστηριοποιηθούν . Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ΚΑΠ».
Οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής στη Β’ ΕΠΣΘ είναι οι ακόλουθες: ΑΕ Διμηνίου, Άθλος Αλμυρού, Άνθιμος Γαζής, ΑΠΟΒ, Απόλλων Καναλίων, Αχιλλέας Αχιλλείου, Δημητριάς, Ελευθεριακός, Ερμής, Ένωση Λεχωνίων/Νηλέας, Ιάσων Άλλης Μεριάς, Κένταυρος Νοτίου Πηλίου, Μαγνησιακός, Μακρινίτσα, Νέος Μαγνησιακός, Πανιώνιος, Πηλέας, Σκόπελος.

Τρεις κατηγορίες το 2021-22
Αξίζει να σημειωθεί πως από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-22) θα επανέλθει το μοντέλο που ίσχυε μέχρι πρότινος, δηλαδή των τριών κατηγοριών στα τοπικά πρωταθλήματα. Μάλιστα για την Α’ Τοπική οι ομάδες θα έχουν την υποχρέωση να χρησιμοποιούν σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα δύο ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2001 και μετά.
Τέλος, για όλες τις ομάδες της Α’ ΕΠΣΘ είναι η υποχρεωτική η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Υποδομών σε τουλάχιστον μία ηλικιακή κατηγορία.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις