Σ. Μαυρονάσιος: Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου μας δίνει δύναμη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» αναφέρθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση της ΠΑΕ, καθώς και στο σχεδιασμό της ομάδας. Αναλυτικά:

«Ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση για τη νέα χρονιά. Φάνηκε περίτρανα η δυναμική που έχει αυτή η ομάδα. Είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για τη διοίκηση, μας δίνει δύναμη και κουράγιο για την καινούργια χρονιά, η οποία θα έχει πάρα πολλές δυσκολίες. Οι οικονομικές καταστάσεις θα είναι πολύ δύσκολες, η προσέλευση όμως του κόσμου στην εκδήλωση, αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό».

Για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με τον Ερασιτέχνη τόνισε: «Εμείς στον Ολυμπιακό δεν ξεχωρίζουμε Ερασιτέχνη και ΠΑΕ. Τα άτομα από τον Ερασιτέχνη που μπήκαν στο συμβούλιο αποτελούν κομμάτι της ΠΑΕ. Οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού. Δεν περισσεύει κάνεις. Θέλουμε πάρα πολλούς ανθρώπους δίπλα μας για να έχουμε καλύτερη λειτουργία, μεγαλύτερη οργάνωση και καλύτερα αποτελέσματα».

Για το αν έχει κάποια τελευταία πληροφόρηση, όσον αφορά το θέμα της αναδιάρθρωσης: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προσανατολίζεται στο να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας σε δύο ομίλους, βόρειο και νότιο. Η απόφαση αυτή θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

Για το αν θα αυξηθούν οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ, όλα είναι ανοιχτά. Υπάρχει και η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 να ανέβουν τέσσερις ομάδες. Κι αυτό, καθώς το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 σταμάτησε. Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να γίνει το μπαράζ μεταξύ του δευτέρου της Σούπερ Λιγκ 2 με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ».

Για το αν θα δοθεί, σε σχέση με πέρυσι, μεγαλύτερη βαρύτητα στους ξένους ποδοσφαιριστές: «Έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας. Η δημιουργία του ρόστερ είναι καθαρά θέμα προπονητή. Αυτός μας έχει δώσει το σχεδιασμό, το πρόγραμμα του και εμείς εναρμονιζόμαστε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προπονητή μας».

Για το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου: «Εδώ και καιρό έχουμε κάνει ενέργειες να αναμορφωθεί το αθλητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες. Μέχρι τις 15 Αυγούστου θα είναι έτοιμο το ένα γήπεδο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα γίνει η σπορά στο δεύτερο γήπεδο. Με ενέργειες του Ολυμπιακού θα γίνει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο για τις ανάγκες της ομάδας. Δημιουργείται και αναμορφώνει το αθλητικό κέντρο, το οποίο θα είναι ένα στολίδι».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε πως το πιθανότερο είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας να διεξαχθεί στο Καρεπενήσι, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν: «Θα ανακοινώσουμε τις ανανεώσεις που έχουμε κάνει, ενώ έχουμε αποκτήσει άλλους δύο ποδοσφαιριστές (σ.σ. η πρώτη μεταγραφή είναι ο Παντελής Ριζογιάννης). Προχωράμε και δεν βιαζόμαστε. Με αργά, αλλά σταθερά βήματα, γιατί το πιο σημαντικό για μας είναι να γίνουν σωστές επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε άμεση συνεργασία με τον προπονητή και από κοινού αποφασίζουμε. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τον προπονητή και γι’ αυτό, άλλωστε, τον φέραμε στην ομάδα. Είναι καταξιωμένος, είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή και για μας και γενικά για την ευρύτερη περιοχή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζεται συγκράτηση. Δεν υπάρχουν έσοδα. Έχουμε μόνο έξοδα και μέχρι στιγμής όλα αυτά πληρώνονται από την τσέπη της διοίκησης. Οι κινήσεις είναι προσεγμένες και πάντα με γνώμονα την οικονομική δυνατότητα που υπάρχει».

Για το πότε υπολογίζει πως θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα: «Τηρουμένων των αναλογιών, εκτιμούμε πως θα αρχίσει τέλος Σεπτεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Υπάρχει μία γραφειοκρατία. Οι ομάδες που θα παίξουν στο πρωτάθλημα από τη Γ’ Εθνική, θα πρέπει να γίνουν ΠΑΕ. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιες θα είναι οι διαδικασίες και ποιο θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο. Όλα αυτά δεν μπορούν να λυθούν μέσα σε μία εβδομάδα και 10 μέρες. Θα πρέπει να καταθέσουμε φάκελο για να πάρουμε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και γενικά υπάρχουν πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Για τη θέση του προέδρου που έχει αναλάβει: «Έχω τεράστια εμπειρία στο χώρο από τη διαδρομή μου, ως ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας, αλλά δεν σας κρύβω, ότι συγκινήθηκα πάρα πολύ από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλο πράγμα να είσαι πρόεδρος στον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος από αυτή την τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η δυνατότητα, μέσα του φίλου μου Ευριπίδη Τσιμπανάκου, να υπηρετήσω τον Ολυμπιακό Βόλου από τη θέση του προέδρου. Υπόσχομαι ότι θα φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν…».

Τέλος, για το αν θα είναι και φέτος η Νεάπολη η έδρα της ομάδας, ανέφερε: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, όσον αφορά το γήπεδο. Η σχέση μας με το δήμο Βόλου είναι άριστη. Δεν είχαμε κανένα παράπονο πέρυσι από τη συνεργασία, αλλά ούτε πιστεύω και ο δήμος από τον Ολυμπιακό. Εκτιμούμε, ότι θα έχουμε και φέτος την ίδια συμπεριφορά και μεταχείριση».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις