Π. Ανανατίδης: Κινήσεις για να πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου έστειλε μήνυμα στην προχθεσινή εκδήλωση της ΠΑΕ, στην οποία παρουσιάστηκε ο Περικλής Αμανατίδης, ο τεχνικός διευθυντής Θωμάς Μακρής και ο προπονητής της ομάδας Κ17 του συλλόγου, Σταύρος Σταμπουλής.
Η δυναμική παρουσία των φιλάθλων και το κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε, δίνουν δύναμη στη διοίκηση να συνεχίσει με μεγαλύτερο πάθος τον σχεδιασμό του ρόστερ. Ο Περικλής Αμανατίδης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας στον κόσμο που βρέθηκε στην εκδήλωση. «Ο Ολυμπιακός θα είναι μία σκληρή ομάδα, θα πρωταγωνιστήσει και σε κάθε παιχνίδι θα μπαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει», τόνισε ο 50χρονος προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρώτη και μεγαλύτερη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου το αθλητικό κέντρο που δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου.
Ο Θεσσαλονικιός τεχνικός μίλησε για τη νέα πρόκληση που έχει μπροστά του: «Στη δουλειά δεν υπάρχει μυστικό. Μέσα από την προσπάθεια και τις κινήσεις που θα γίνουν, θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα ανταγωνιστικοί για να πρωταγωνιστήσουμε. Βέβαια, αυτό είναι καλό να το λες, αλλά υπάρχει μία απόσταση μέχρι να το δείξεις. Θα φανεί μέσα στο γήπεδο… Μία ομάδα, όμως, όταν θέλει να πετύχει πρέπει να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες».
Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για το αθλητικό κέντρο που δημιουργείται στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου: «Η δημιουργία του προπονητικού κέντρου θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό. Θα είναι μεγαλύτερη η πρόκληση για τους παίκτες. Οι απαιτήσεις θα μεγαλώσουν, όταν θα υπάρχει ένα καλύτερο προπονητικό κέντρο. Θα υπάρχει και μεγαλύτερη απαίτηση απ’ όλους μας για κάτι πιο καλό».
Σε ερώτηση αν έχει πάρει από τη διοίκηση τις εγγυήσεις για την υλοποίηση όλων όσων ζητά, ως προπονητής, απάντησε: «Στις ομάδες κάποια πράγματα είναι σημαντικά, όπως οι εγκαταστάσεις, οι ακαδημίες και γενικά όλο το περιβάλλον. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος έχει ένα χαρακτηριστικό. Έχει παίξει ποδόσφαιρο και γνωρίζει το χώρο. Κινείται δυναμικά και χρόνο με το χρόνο κάνει νέα πράγματα. Σε σχέση με την ημέρα που έφυγα από τον Ολυμπιακό, έχω δει δύο καινούργια πράγματα στην ομάδα. Στην πορεία θα πετύχουμε κι άλλα. Όλα μετράνε στο ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι όλοι στη διοίκηση είναι αποφασισμένοι να πετύχουν. Νομίζω, ότι όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα για να πάμε καλύτερα. Δεν σας κρύβω, ότι με τους παίκτες που μιλάμε για να έρθουν στον Ολυμπιακό, τους ρωτάω, αν τους αρέσει η δυναμική της ομάδας και το brand name, αν τους αρέσουν τα στελέχη της ομάδας κι αν θέλουν να υποστηρίξουν το μοντέλο που δημιουργείται. Αν η απάντησή τους είναι θετική, τότε και εμείς συνεχίζουμε το ενδιαφέρον μας για έναν τέτοιο παίκτη. Γιατί θα μετρήσει και ο ψυχισμός των ποδοσφαιριστών».
Σε ερώτηση ποιο θα είναι το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, ο Περικλής Αμανατίδης απέφυγε να απαντήσει: «Θα είναι πολύ μεγάλο στρατηγικό λάθος να το πω σήμερα. Γιατί ότι ειπωθεί στην εκδήλωση θα το διαβάσουν οι αντίπαλοί μας».
Για το ποιοι θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του, τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι συνεργάζομαι με τους καλύτερους. Συνεργάζομαι τελευταία με τον Φάνη Τζατζάκη, έναν επιστήμονα κι εξαιρετικό παιδί, που δουλεύει σε πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχω δικούς μου συνεργάτες, όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι και σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν από τη διοίκηση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις