Οι υποψηφιότητες για το προολυμπιακό τουρνουά, εκτός η Ελλάδα

Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία για τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά, τόσο στους Άνδρες (που συμμετέχει και η Εθνική μας), όσο και στις Γυναίκες, με φόντο το εισιτήριο για το Ρίο. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ ανακοίνωσε τις υποψήφιες χώρες, με τη σχετική λίστα να μην περιέχει…

…την Ελλάδα.
Για το τουρνουά των Γυναικών, όπου 12 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα διεκδικήσουν τα πέντε εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στις 13-19 Ιουνίου, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον οι Γαλλία και Ισπανία.
Όσον αφορά τους Άνδρες, όπου θα διεξαχθούν τρία τουρνουά των έξι ομάδων από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου, με τους νικητές αυτών να… ταξιδεύουν στην Βραζιλία, κατέθεσαν την υποψηφιότητά τους οι Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Φιλιππίνες, Σερβία και Τουρκία. Η Ελλάδα αν και αρχικά είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, τελικά έκανε πίσω λόγω οικονομικής στενότητας.
Όπως ανακοίνωσε η FIBA, οι υποψήφιες χώρες θα έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν το φάκελό τους μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2016, ενώ η τελική απόφαση για τη διοργάνωση των προολυμπιακών τουρνουά θα γίνει γνωστή στις 26 Ιανουαρίου.