Με Λουξεμβούργο αρχίζει η εποχή Σκίμπε στην Εθνική

Yπό άλλες συνθήκες το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής απέναντι σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τόσο αδύναμο όπως αυτού του Λουξεμβούργου ίσως να μην είχε πολύ μεγάλη σημασία. Όταν όμως προέρχεσαι από μια τραγική παρουσία στην προηγούμενη προκριματική φάση και σε έχουν… γλεντήσει και μάλιστα δύο φορές…

…τα Νησιά Φερόε, τα πράγματα αλλάζουν.
Επιπλέον το βράδυ της Παρασκευής στο «Stade Municipal» στις 20.30 (πιθανή μετάδοση του αγώνα σε live streaming απο την ιστοσελίδα της ΕΠΟ, καθώς κανένα κανάλι δεν ενδιαφέρθηκε για τη μετάδοση του ματς) θα είναι η πρώτη φορά που θα πάρουμε μια… γεύση από τον Μίχαελ Σκίμπε που θα κάνει το ντεμπούτο το στον πάγκο της ομάδας. Στόχος του φυσικά δεν είναι άλλος από το να πάρει τη νίκη, κάτι που η Εθνική μοιάζει να έχει ξεχάσει το πώς γίνεται, ενώ η παρουσία του είναι λογικό να έχει επιφέρει εγρήγορση στους διεθνείς, οι οποίοι καλούνται από νωρίς να δείξουν πως αξίζουν μια θέση σε αυτήν.
Ίσως αυτός να είναι και ένας λόγος που ο Γερμανός τεχνικός δεν έχει φανερώσει κάποιο πλάνο σχετικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει σε καμία από τις προπονήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί. Σε εκείνης της Πέμπτης πάντως, γυμνάστηκαν κανονικά οι Κώστας Μανωλάς και Κλάους Αθανασιάδης, οι οποίοι τίθενται στη διάθεση του Σκίμπε. Αντίθετα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Θάνος Πέτσος που αντιμετωπίζει πρόβλημα χαμηλής οσφυαλγίας λειτουργικού τύπου στη μέση. Την Παρασκευή θα φανεί αν θα μπορέσει να παίξει.
Όπως είναι γνωστό, ο Φορτούνης έχει παραμείνει στην Ελλάδα εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού και ενδέχεται να μεταβεί απευθείας στην Κωνσταντινούπολη για το επόμενο φιλικό απέναντι στην Τουρκία.
Με βάση τα παραπάνω, αν ήθελε κάποιος να ποντάρει σε κάποιο σχήμα, αυτό θα ήταν το 4-2-3-1 (ή 4-3-3 ανάλογα με το πώς το «διαβάζει» κανείς, ενώ στα πρόσωπα λογικά δεν θα υπάρξουν συγκλονιστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης και η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά θα αποτελείται από τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο. Υπάρχει μια πιθανότητα να προτιμηθεί τελικά ο Μανωλάς, αλλά κάτι τέτοιο δύσκολα θα συμβεί αφού ο σέντερ μπακ της Ρόμα έχει χάσει προπονήσεις αφού είχε άδεια μέχρι την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη έκανε ατομικό.
Στα χαφ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Τζιόλη, Σάμαρη, με τον Πέλκα ή τον Νίνη να είναι ο τρίτος της παρέας (αν μιλάμε για 4-3-3) ή ο ελεύθερος χαφ πίσω από τον σέντερ φορ στο 4-2-3-1. Σε ότι αφορά την επίθεση, δεξιά θα αγωνιστεί ο Αραβίδης, στα αριστερά ο Καρέλης και κλασικός προωθημένος θα είναι ο Μήτρογλου.
Το γήπεδο που θα διεξαχθεί το παιχνίδι είναι το δημοτικό στην περιοχή Ντιφερντάνζ, ενώ είναι προγραμματισμένη διανυκτέρευση των μελών της Εθνικής στο Λουξεμβούργο και αναχώρηση για Τουρκία το πρωί του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις