Πάτσης: «Η εκκαθάριση πρέπει να γίνει με την συνδρομή και των δύο»

Τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο του Blue Star και στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη, πραγματοποίησε ο Ανδρέας Πάτσης με αφορμή όσα ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής περί εκκαθάρισης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Νίκης ανέφερε πως κανείς δεν τον έχει ενοχλήσει για το συγκεκριμένο θέμα, είτε για να δεχθούν την πρότασή του, είτε να του θέσουν τη δική τους. Ο κ. Πάτσης τόνισε επίσης πως η παραφιλολογία περί επιστροφής του στα διοικητικά της Νίκης, δεν έχουν καμία βάση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Blue Star και στον Γιώργο Μαστρογιάννη:

«Λόγω της παρατεταμένης παραφιλολογίας για το θέμα της εκκαθάρισης αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τηλεφωνική παρέμβαση. Έχω κάνει μία πρόταση εδώ και ενάμιση μήνα και κανείς δεν με έχει ενοχλήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Είναι προφανές πως κάποιοι δεν θέλουν την εκκαθάριση. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν επικοινωνήσει μαζί μου, ακόμη και για να μου καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις. Εγώ ποτέ δεν είπα να γίνει η εκκαθάριση αποκλειστικά με τον δικό μου τρόπο. Αν έχουν μία βρει μία διαφορετική φόρμουλα».

«Θέλουν έναν να του χρεώνουν τα λάθη»

«Θέλουν πάντα να έχουν έναν να του χρεώσουν τα λάθη άλλων. Να σου πω κάτι πάρα πολύ απλό:Το νομικό τμήμα του Ερασιτέχνη έψαξε και βρήκε ότι η πρότασή μου δεν είναι εφικτή και έχει μια άλλη πρόταση. Εφόσον υπάρχει μια άλλη πρόταση, σε ποιον τη θέτεις; Τη θέτεις στη Γενική Συνέλευση να πάρει ποια απόφαση; Δεν τη θέτεις στον Πάτση και λες: Ανδρέα άκουσε να δεις έχουμε μια άλλη πρόταση και θέλουμε να την κουβεντιάσουμε και να βρούμε μια κοινή πορεία. Θέλουμε και οι δυο την εκκαθάριση. Συμφωνούμε σ’ αυτό; Αφού λοιπόν ο Ερασιτέχνης έχει καλύτερη πρόταση γιατί δεν την κουβεντιάζει μαζί μου; Από την τελευταία φορά που βγήκα και μίλησα έχει περάσει ενάμιση μήνας. Ήδη τρώμε τον Νοέμβριο, μπαίνουμε Δεκέμβρη δηλαδή μιλάμε για Γενάρη, Φλεβάρη».

«Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με την συνδρομή και των δύο»

«Όταν λοιπόν υπάρχει μια πρόταση – γιατί εμείς θέλουμε την εκκαθάριση κι εγώ κι όλοι μας. Ποιους ενδιαφέρει η εκκαθάριση; Εμένα ή τον Ερασιτέχνη; Ποιος πρέπει να καίγεται; Εγώ ή ο Ερασιτέχνης; Και οι δυο. Άρα λοιπόν υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν με την συνδρομή και των δύο και να γίνει ομαλά διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος εγώ προσωπικά να πιέσω μια κατάσταση μέσω της δικαστικής οδού χωρίς να έχω τη σύμπλευση και τη συναίνεση του Ερασιτέχνη, γιατί αν κάποιος δεν συμφωνεί ή δεν συναινεί πρέπει να γίνουν άλλες νομικές διαδικασίες».

Για το λόγο που δεν παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση:

«Και πού το ήξερα εγώ; Εσύ κάνεις μια γιορτή στο σπίτι σου, εγώ το ξέρω, αλλά δεν με έχεις καλέσει…. Εγώ δεν είμαι ο οποιοσδήποτε που θα πάει αυτόκλητος σε μια Γενική Συνέλευση. Σημαίνει ότι είτε η παρουσία μου είναι αναγκαία είτε δεν είναι. Δεν ανήκω στον Ερασιτέχνη, δεν είμαι μέλος του. Δεν πάω μόνος μου σε μια συγκέντρωση η οποία καλούνται όλοι. Έχω έναν θεσμικό ρόλο όπου πρέπει και για λόγους σεβασμού, αρχής και αξιοπρέπειας να με καλέσουν. Κι εγώ μπορεί να κάνω κάτι αύριο, θα έρθεις εσύ μόνος σου αν την κάνω ανοιχτή; Κάνω μια εκδήλωση για την δικηγορική μου εταιρεία. Γιατί δεν ήρθες; … Δεν πάει έτσι. Έπρεπε λοιπόν για λόγους σεβασμού και αρχής να με καλέσουν να κουβεντιάσουμε. Δεν είναι θέμα να πάμε να κάνουμε μια συζήτηση ανοιχτή. Έχουμε δικηγόρους; Πολύ ωραία. Ποιο είναι ζητούμενο; Η εκκαθάριση. Λες: εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να κάνουμε άλλη διαδικασία γιατί εδώ υπάρχουν κάποια θέματα. Αφού και οι δύο θέλουμε τα ίδια πράγματα θα το βρίσκαμε. Το να μην μου κάνεις καμία προσέγγιση μετά την τελευταία παρέμβαση που έκανα στο ράδιο πριν ενάμιση μήνα, να καλείς γενικές συνελεύσεις, να μην με έχεις ενημερώσει για τίποτα… Λέει έχω δύο προτάσεις. Τις προτάσεις πού τις θέτεις; Τις έφερες σε εμένα και τις απέρριψα; Εάν είχα απορρίψει εγώ την πρόταση, την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη καταλαβαίνω ότι πρέπει κι εσύ να κάνεις κάποιες ενέργειες. Μα εγώ δεν γνώριζα τίποτα από τις προτάσεις».

«Γιατί εδώ και ενάμιση μήνα δεν με πήρε κανείς κανένα τηλέφωνο να μου θέσει άλλες προτάσεις;»

«Δυστυχώς είναι άσχημο αυτό που γίνεται όχι μόνο απέναντι στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο της και στην κοινωνία. Υπάρχει μια γελοιότητα στην όλη ιστορία. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Βούλγαρη. Γιατί εδώ και ενάμιση μήνα δεν με πήρε κανείς κανένα τηλέφωνο να μου θέσει άλλες προτάσεις. Και αν τις απέρριπτα να πουν ο Πάτσης έχει μια σκληρή γραμμή και απορρίπτει. Γιατί οι δικηγόροι δεν μου έθεσαν με οποιονδήποτε τρόπο κάποια νομικά ζητήματα. Από προχθές που έγινε η Γενική Συνέλευση και μέχρι σήμερα, τώρα που μιλάμε δεν με έχει ενοχλήσει κανένας. Δηλαδή τι κάναμε; Κάναμε ένα σόου, ένα εφέ, είπαμε πέντε δέκα πράγματα, κατηγορήσαμε… Κάναμε δηλαδή μια τέτοια διαδικασία και μετά εξαφανιστήκαμε και θα ‘ρθούμε πάλι τον Γενάρη; Τα πράγματα είναι απλά. Εάν πραγματικά θέλουν την εκκαθάριση, μπορεί κάλλιστα να γίνει αρκεί να παρουσιαστούν. Εγώ αυτή τη στιγμή σε διαβεβαιώνω και το τονίζω σε όλους τους τόνους ότι δεν με έχει ενοχλήσει κανένας μα κανένας ποτέ ούτε και τώρα που μιλάμε για το θέμα της εκκαθάρισης. Δηλώνω και είναι και η τελευταία φορά που θα σε ενοχλήσω γι’ αυτό το πράγμα, ότι όποια νομική φόρμα θέλουν, ότι θέλουν… και όσο εγώ λέω «ότι θέλουν» τόσο δεν ανταποκρίνεται κανένας».

«Εάν τον Βούλγαρη δεν τον ενδιαφέρει η εκκαθάριση μία για να με πάρει τηλέφωνο, εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει τριάντα μία»

«Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να μπω σε τέτοια διαδικασία (εννοεί την εκκαθάριση). Μην μου πετάτε το μπαλάκι. Εάν τον Βούλγαρη δεν τον ενδιαφέρει η εκκαθάριση μία για να με πάρει τηλέφωνο, εμένα δεν μ’ ενδιαφέρει τριάντα μία. Είναι απλά τα πράγματα. Ποιος καίγεται αυτή τη στιγμή; Εγώ ή η Διοικούσα;»

– Γιατί να μην θέλει ο Βούλγαρης να σε πάρει τηλέφωνο και να το αφήσει να πάνε χαμένα τα χρήματά του;

«Γιατί ρωτάς εμένα να απαντήσω για τον Βούλγαρη; Δεν σου κάνει όμως εντύπωση ότι ενώ τα λένε στο ραδιόφωνο, τα λένε στις συνελεύσεις εμένα δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ κανένας; Δεν σου κάνει εντύπωση;»

Για το τηλέφωνο που πήρε ο κ. Βούλγαρης τον κ. Πάτση:

«Με πήρε μια φορά πριν από ενάμιση μήνα να με ρωτήσει εάν έχει ξεκινήσει και τι έχει γίνει με την εκκαθάριση. Αυτό τίποτε άλλο. Του απάντησα λοιπόν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, ότι φέτος τον Ιούνιο είχα στείλει μια επιστολή με emailστον Δημήτρη Καραγιάννη για κάποια νομικά θέματα για τα οποία δεν μου απάντησε ποτέ. Μπορεί να μην ήταν εξουσιοδοτημένος ή οτιδήποτε άλλο και από εκεί και πέρα δεν έχει γίνει καμιά άλλη ενέργεια. Και δεν καταλαβαίνω κάτι πάρα πολύ απλό: αφού λοιπόν υπάρχουν όλα αυτά και το ίδιο πράγμα θέλουν όλοι, γιατί να χαλιόμαστε μέσα από ραδιόφωνα, μέσα από συνελεύσεις, μέσα από την τοπική κοινωνία του Βόλου; Ένα ερώτημα έχω να θέσω: Για ποιο λόγο απευθύνονται σε όλους τους άλλους εκτός από εμένα που είμαι διατεθειμένος εάν έχουν κάποιες νομικές λύσεις διαφορετικές από τις δικές μου να τις αποδεχτώ και να προχωρήσω την εκκαθάριση; Αυτά θα παρακαλούσα τον οποιονδήποτε προτού ξαναβάλει θέμα εκκαθάρισης να έρθει σε εμένα ή αφού δεν θέλει να έρθει σε εμένα να μην το χρησιμοποιούν ως μια μόνιμη καραμέλα το θέμα ότι γίνεται, δεν γίνεται ή οτιδήποτε άλλο. Αυτή την παράκληση».

«Και στα δικαστήρια να πάμε χρειάζεται η συναίνεση του Ερασιτέχνη»

«Αντί λοιπόν να προσπαθούν να λύσουν το θέμα αυτό μέσα από ραδιόφωνα, συνελεύσεις κλπ να έρθουν σε εμένα και να το λύσουμε το θέμα αυτό και να μην περνάει ο χρόνος. Τα πράγματα είναι απλά: για να ξεκινήσει η διαδικασία χρειάζονται δυο. Και στα δικαστήρια να πάμε χρειάζεται η συναίνεση του Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ ξεκινάει την διαδικασία αλλά θα στο πω λαϊκά για να το καταλάβουν όλοι: Υπάρχει η αντιδικία υπάρχει και η συναίνεση. Η ΠΑΕ λοιπόν δεν έχει λόγο να ξεκινήσει κάτι με αντιδικία. Θέλει την συναίνεση με κοινά έγγραφα, να πάμε στο δικαστήριο και από κοινού να ζητήσουμε την εκκαθάριση. Τόσο απλό. Η ΠΑΕ είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει και λέει ορίστε κύριοι είμαι εδώ για να ξεκινήσω. Ελάτε να συναινέσετε να ξεκινήσουμε να τελειώνουμε. Η ΠΑΕ δεν είπε όχι».

«Δεν έχω κανένα μα κανένα ενδιαφέρον με τον α’ ή β’ τρόπο να επιστρέψω στην ομάδα»

«Εγώ προσωπικά και θέλω να το τονίσω σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση: Δεν έχω κανένα μα κανένα ενδιαφέρον με τον α’ ή β’ τρόπο να επιστρέψω στην ομάδα. Επειδή ακούγονται και διακινούνται σενάρια θέματος επιστροφής μου. Εγώ στον Βόλο έρχομαι για συγκεκριμένους λόγους που νομίζω τους γνωρίζετε όλοι. Η παρουσία μου είναι για τελείως διαφορετικούς λόγους. Έχω δέκα, είκοσι, πενήντα φίλους που τους έκανα μέσα από την ομάδα και έρχομαι και τους βλέπω. Από εκεί και πέρα λοιπόν δεν έχω κανένα ενδιαφέρον και καμία πρόθεση με οποιονδήποτε τρόπο άμεσο ή έμμεσο, υπογείως, πλαγίως να αναμειχτώ σε οτιδήποτε αφορά την ομάδα, την πορεία και το μέλλον της. Άρα λοιπόν θα ήθελα να παρακαλέσω έχει τέτοιες σκέψεις ή βλέψεις να τις αποβάλει . Δεν υπάρχουν φαντάσματα σε ότι αφορά εμένα. Να προχωρήσουν την πορεία τους, αυτή την οποία χάραξαν, χωρίς να θεωρούν ότι κάπου υπάρχει στη γωνία κάποιος κρυμμένος που λέγεται Πάτσης και μπορεί να κάνει το οτιδήποτε. Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό γιατί δεν είναι καλό και όμορφο ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν που θέλει να βρίσκει άλλοθι ότι υπάρχουν φαντάσματα. Το τονίζω ξεκάθαρα δεν θέλω δεν μ’ ενδιαφέρει δεν με αφορά».

Για το θέμα της απουσίας εγγράφων (πρακτικά Δ.Σ., πρακτικά Γ.Σ., μετοχολόγια) που τέθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής

«Η ομάδα δεν θα έπαιζε ούτε στη FootballLeague, ούτε στη SuperLeagueαν δεν ήταν πλήρης εγγράφων. Αυτά που ακούγονται είναι “αστυνομικές ταινίες”. Δεν ξέρω ο Φάτσης ποιος είναι, αλλά πρόκειται για έναν ψεύτη, συκοφάντη και παραμυθατζή. Καμία ομάδα δεν συμμετέχει σε πρωτάθλημα αν δεν έχει όλα τα έγγραφά της. Ακόμα και στη FootballLeagueγια να παραστείς πρέπει να προσκομίσεις έγγραφα για το πώς προκύπτει η σχέση σου με την ομάδα. Ειδικά στο πρωτάθλημα της SuperLeague όπου γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των εγγράφων της ΠΑΕ για να σου δώσουν τη δυνατότητα να αγωνιστείς εκεί. Δεν μπορεί να συμμετάσχει εκεί ομάδα φάντασμα. Πείτε ότι θέλετε αλλά μην αρχίσουμε και διακινούμε παραμύθια της Χαλιμάς και ψέματα. Προφανώς ο κ. Φάτσης, ή όποιος το είπε, το είπε για άλλους, γιατί όπως γνωρίζετε στα γραφεία της ΠΑΕ υπήρχε ένα έγγραφο ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ΠΑΕ, διότι μέχρι τότε δεν υπήρχε τίποτα

Εμείς όχι μόνο είχαμε διοικητικά συμβούλια και όλα είναι καταχωρημένα αλλά καθίσαμε και φτιάξαμε κι εκείνα για την περίοδο πριν το 2012. Πώς είναι δυνατόν να λένε πως επί Πάτση δεν υπήρχαν πρακτικά και υπήρχαν πριν, όταν στα γραφεία υπήρχε έγγραφο ανακλήσεως άδειας λειτουργίας της ΠΑΕ. Αυτό σημαίνει πως την περίοδο πριν από μένα η ΠΑΕ δεν είχε προσκομίσει κανένα έγγραφο στο Υπουργείο. Εγώ προσκόμισα όχι μόνο ότι αφορούσε τη δική μου διοίκηση αλλά και ότι έγγραφο χρειάζονταν από την προηγούμενη περίοδο ώστε να υπάρξει νομική υπόσταση της ΠΑΕ, γιατί αλλιώς δεν θα συμμετείχε η ομάδα».

– Γιατί τότε οι τελευταίες 30 προσφυγές κοινοποιήθηκαν στον Ιωαννίδη;

«Αυτό είναι ένα τρυπάκι που έχει μπει ένας δικηγόρος ο οποίος νομίζει πως μπορεί να δημιουργήσει νέα νομικά δεδομένα σ’ αυτή τη χώρα, ζητώντας τα λεφτά των συμβολαίων που ήταν τριετή, μέχρι τη λήξη τους. Μάλιστα, έχει κάνει αγωγή στην ΠΑΕ και δικάζεται τον άλλο μήνα. Αυτός δεν έχει κάνει αγωγή στον Ιωαννίδη, αλλά στην ΠΑΕ».

Για το μετοχολόγιο και τα υπόλοιπα έγγραφα της ΠΑΕ

«Γιατί δεν έρχονται να ζητήσουν το μετοχολόγιο ή ότι άλλο έγγραφο αφορά την ΠΑΕ; Αυτή τη στιγμή όλα τα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια της ΠΑΕ. Όποιος θεσμικός έχει ενδιαφέρον για οποιοδήποτε έγγραφο της ΠΑΕ μπορεί να μου το ζητήσει. Παράδειγμα αν ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη μου ζητήσει το μετοχολόγιο της ΠΑΕ εγώ θα του το δώσω. Υπάρχουν πρακτικά για όλα τα διοικητικά συμβούλια και όλες τις γενικές συνελεύσεις».

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις