Εμβόλιο για τον κορονοϊό: Σήμερα οι χαρμόσυνες ανακοινώσεις

Εμβόλιο για τον κορονοϊό: Η ώρα.. μηδέν. Η ώρα για κάτι χειροπιαστό ή φτου και από την αρχή.
Στις 20 Ιουλίου αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις για την πρώτη φάση της κλινικής έρευνας του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που παρασκευάζει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την εταιρεία AstraZeneca.

Αυτό αναφέρει το Reuters, με το εμβόλιο να έχει ήδη ενταχθεί σε μελέτες τελικής φάσης, με χιλιάδες εθελοντές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το φθινόπωρο.

Τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών του πιθανού υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca θα δημοσιευθούν στις 20 Ιουλίου, σύμφωνα με το ιατρικό περιοδικό The Lancet.

«Αναμένουμε ότι αυτό το έγγραφο, το οποίο βρίσκεται σε τελική επεξεργασία και προετοιμασία, θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, για άμεση κυκλοφορία», δήλωσε η εκπρόσωπος του περιοδικού στο Reuters.

Το εμβόλιο με την κωδική ονομασία AZD1222, έχει ήδη περάσει στη Φάση ΙΙΙ των κλινικών μελετών, με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών σε Βρετανία και Βραζιλία. Ωστόσο, οι ερευνητές της Οξφόρδης δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης των κλινικών δοκιμών. Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες, το εμβόλιο θα μπορούσε να παρέχει «διπλή προστασία» έναντι του ιού.

«Αυτοί οι επιστήμονες μοχθούν χρόνια για να καταφέρουν κάτι που ακόμα από πολλούς θεωρείται αδύνατο, να φέρουν ένα ασφαλές εμβόλιο στον κόσμο, για τον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα», σχολιάζει από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Επιδημιολογός και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Πλέον πρέπει να σκεφτούμε την προσωπική μας ευθύνη σοβαρά και να εξαλείψουμε ότι συνομοσιολογία υπάρχει γύρω από τα εμβόλια. Τώρα είναι η στιγμή να κτυπήσουμε την ανευθυνότητα και την άγνοια διότι η επιδημία της αντι-εμβολιαστικής ανοησίας έχει ρίζες βαθιές που αν δεν ξεκινήσουμε τώρα να τις κτυπαμε, όταν το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο θα είναι αργά!», συμπληρώνει.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις