Σε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει δράσεις και προγραμματισμό ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου (photos)

Η συνέχεια της αγωνιστικής παρουσίας των δρομέων μελών του ΣΔΥ Βόλου δόθηκε την Κυριακή στο χωριό Άγναντα Τζουμέρκων Άρτας. Εκεί έγινε ο “Δρόμος του Ταχυδρόμου 2020“, εξ αναβολής από τον Μάρτιο οπότε είχε σταματήσει η διεξαγωγή των αγώνων δρόμου λόγω του covid. Στα 25.500 μέτρα ο Δημήτρης Μπιντάκας τερμάτισε 27ος με χρόνο 2 ώρες 51:41, ενώ στα 8.500 μέτρα ο Θανάσης Μπιντάκας ήταν 32ος με 1:08:05.

Ο Γιάννης Κλόκας συνέχισε την ποδηλατική παρουσία αυτή τη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδος που έγινε στα Κανάλια το Σαββατοκύριακο. Αρχικά αγωνίστηκε στην ατομική χρονομέτρηση 20 χιλιομέτρων και ανέβηκε στο βάθρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Την Κυριακή αναδείχθηκε 5ος στα 80 χιλιόμετρα αντοχής.

Όλα τα μέλη του συλλόγου που δεν αγωνίστηκαν, συνέχισαν ακατάπαυστα την προετοιμασία σε διάφορες διαδρομές, για παράδειγμα το Σάββατο έγινε αναγνωριστική προπόνηση από δρομείς του ΣΔΥΒ στη διαδρομή του Faethon Olympus Trail που θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου στον Κοκκινοπλό και ο ΣΔΥΒ θα μετέχει με περισσότερους από 10 trail runners. Άλλα μέλη του συλλόγου προπονήθηκαν στον Όλυμπο, στο Πήλιο ακόμη και σε βραδινή προπόνηση, κ.α.

Κανονικά συνεχίστηκαν και οι πεζοπορίες. Πολύ όμορφη ήταν αυτή που έγινε το Σάββατο σε διαδρομή 8 χιλιομέτρων, Νταμούχαρη – Μούρεσι – Τσαγκαράδα – Nταμούχαρη. Η εντυπωσιακή πορεία, άγνωστη στους περισσότερους, συνδυάστηκε με μπάνιο στον Άη Γιάννη και στην Νταμούχαρη στο τέλος, και με επίσκεψη στα μαγαζιά της περιοχής. Μετείχαν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας, και πολίτες που όπως είναι φυσικό μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα, και ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις.

Η πεζοπορία αυτής της βδομάδας

Για το Σάββατο 25 Ιουλίου η ομάδα αποφάσισε να επαναληφθεί η εκδρομή στην Νταμούχαρη ώστε να γίνουν και άλλες διαδρομές που κρύβει η περιοχή. Αυτή τη φορά η πεζοπορία θα πάει από την Νταμούχαρη στο Κρυφό Σχολειό, τη Φακίστρα και θα επιστρέψει, ενώ μάλιστα στη Φακίστρα θα γίνει και διάλλειμα για μπάνιο. Χωρίς τα διαλλείματα, η πορεία με την επιστροφή θα διαρκέσει 2 ώρες. Η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, δεν υπάρχει κόστος, ενώ κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται.

5ος Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Χανίων Πηλίου

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ετοιμασίες για τον 5ο Καραμάνειο που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου το απόγευμα με αφετηρία από το Καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα, συνδιοργανωτή του αγώνα με τον ΣΔΥ Βόλου. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά στην υποστήριξη της διοργάνωσης, η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Θα γίνουν διαδρομές 15.100 και 4.500 μέτρων με ποσό συμμετοχής 5 ευρώ έκαστος, ενώ με ελεύθερη συμμετοχή θα διεξαχθούν πεζοπορία και Παιδικός Αγώνας. Οι εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr (κατηγορία νέα), και προς διευκόλυνση όσων μένουν στον Βόλο, και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160. Καθημερινά γίνονται προπονήσεις και ετοιμασίες στη διαδρομή, και μια φορά τη βδομάδα διεξάγεται test event. Το τελικό τεστ θα γίνει αυτή την Πέμπτη 23 Ιουλίου, και για όσους θέλουν να μετέχουν, η αναχώρηση από τον Βόλο προγραμματίζεται στις 16.00 από την οδό Κασσαβέτη με Γ.Δήμου.

Τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου που επιθυμούν να είναι εθελοντές στον αγώνα, μπορούν να το αναφέρουν στους υπεύθυνους του συλλόγου. Μπορούν επίσης να φέρουν όλοι φίλους και συγγενείς ώστε να βοηθήσουν, και να το πούνε έγκαιρα ώστε να γίνει ο καθορισμός των θέσεων που θα έχουν.

Και άλλοι αγώνες

Την Κυριακή 23 Αυγούστου θα γίνει από τον ΣΔΥΒ το 1ο Volos Αλυκές by Night 2020, με εκκίνηση στις 20.00 και αγώνες 4 χιλιομέτρων και Παιδικό, όλοι με δωρεάν συμμετοχή. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Κώστας Ρέππος, ο Σπαρταθλητής του ΣΔΥ Βόλου που κατέκτησε τη νίκη στη γενική κατάταξη στο Σπάρταθλο το 1997 και το 1998, κάτι που έχει πετύχει μόνο ένας ακόμη Έλληνας, ο Γιάννης Κούρος. Ο Κώστας Ρέππος θα τρέξει τιμητικά τον αγώνα, και φυσικά θα κάνει τις απονομές σε όλους τους νικητές και τις νικήτριες. Μετά τον αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν και μπάνιο στη θάλασσα, ενώ στις 21.00 θα γιορτάσουν σε ταβέρνα των Αλυκών (τα έξοδα στην ταβέρνα θα βαρύνουν τον κάθε συμμετέχοντα), θα τιμηθεί από τον ΣΔΥ Βόλου ο Κώστας Ρέππος, και θα μιλήσει σε όλους για τα επιτεύγματά του, ενώ θα συμβουλεύσει τους νέους δρομείς.

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Διοργανωτής θα είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, ενώ πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Η απόσταση του αγώνα trail θα είναι 6.000 μέτρα, ενώ παράλληλα θα γίνουν και αγώνας ασφάλτου (Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρα), αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων) με επιμέλεια της διαδρομής από την MTB4FUN VOLOS, Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων, και πεζοπορία.

Στις 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ημί Βόλου, ο 6ο Volos Half Run ZeniΘ, σε μια ακόμη πιο βελτιωμένη και αξέχαστη διοργάνωση που θα προσφέρει 2.000 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου χάρη στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που καθιερώθηκε από πέρυσι οπότε το ίδιο ποσό παραδόθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου. Για όλους τους παραπάνω αγώνες οι εγγραφές γίνονται στο sdyvolou.gr (κατηγορία νέα). Σε όλες τις διοργανώσεις, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της.

Επίσης άνοιξαν οι εγγραφές για τον 14ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτεμβρίου. Οι αποστάσεις που θα γίνουν είναι 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα όπως ορίζει η διοργάνωση, 14, 10 και 8 ευρώ. Τα 5χλμ θα γίνουν Σάββατο απόγευμα, τα 30 και τα 10χλμ Κυριακή πρωί. Η λήξη των εγγραφών ορίζεται για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις