Προχωρά γοργά ο σχεδιασμός στον Ολυμπιακό Βόλου

Η πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, θα ακολουθήσουν αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις, πριν οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρήσουν για το Καρπενήσι στις 17/8.
Ο Περικλής Αμανατίδης επιθυμεί μέχρι τότε να έχει καταρτιστεί το ρόστερ στο μεγαλύτερο μέρος του και να έχουν αποκτηθεί όλα σχεδόν τα βασικά… γρανάζια, πάνω στα οποία θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει σχετικά με την αναδιάρθρωση, προκειμένου να γνωρίζουν οι ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν για να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως έχει «κλειδώσει» η Β’ Εθνική των δύο ομίλων (Βόρειος και Νότιος) και μένει να δούμε πόσες ομάδες θα απαρτίζουν την δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Κι αυτό, καθώς επίκειται αναδιάρθρωση και στη Σούπερ Λιγκ με αύξηση των ομάδων. Άλλοι κάνουν λόγο για 16 και άλλοι για 18 ομάδες.
Επίσης, θα γίνουν γνωστά και τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να τηρούν οι ΠΑΕ (κι αυτές που θα γίνουν και αφορά τις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική), για να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Είναι σημαντικά να δούμε ποιο θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο για τις ομάδες της Β’ Εθνικής και ποιες από αυτές θα είναι σε θέση να το καλύψουν.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, συνεχίζονται οι επαφές με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας. Με κάποιους έχει επέλθει συμφωνία (βλέπε Γιαννίτση), χωρίς όμως ακόμη να έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή τους. Με άλλους οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να δώσουν τα χέρια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις