ΚΕΔ: Οφσάιντ το γκολ στον Βόλο!

Σε ανάλυση έξι πολυσυζητημένων φάσεων που διαλευκάνθηκαν με τη χρήση του Virtual Offside Line προχώρησε η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, βρίσκοντας πέντε σωστές αποφάσεις και μία λανθασμένη.

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι έβαλε γραμμή οφσάιντ σε 6 αμφισβητούμενες φάσεις της σεζόν.

Οφσάιντ το γκολ στον Βόλο.

Το μοναδικός λάθος σε ματς του Παναθηναϊκού.

Σωστές οι αποφάσεις για ΠΑΟΚ.

ΚΕΔ: Εξηγήσεις

Στο παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό, ορθώς είχε ακυρωθεί το τέρμα του Σουντανί, καθώς αποδείχτηκε ότι η τηλεοπτική γραμμή δεν είχε τοποθετηθεί τελικά σωστά στον τελευταίο αμυνόμενο των γηπεδούχων κι ως εκ τούτου το σώμα του ο Αλγερινού εξτρέμ ήταν οριακά πιο μπροστά.

Λανθασμένη απόφαση εναντίον του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Ξάνθη, με διαιτητή τον Κομίνη και στο VAR τον Σκουλά.

Κακώς ακυρωθεί το γκολ των «πρασίνων» που τους στέρησε την ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο για οφσάιντ που δεν υπήρξε, αντιθέτως ορθώς είχε μετρήσει τελικά το τέρμα της ακριτικής ομάδας, σε μία οριακή φάση στο φινάλε του αγώνα.

Στο Λαμία – ΠΑΟΚ, όπου είχε γίνει λόγος για βλάβη στο VAR τη στιγμή που σκόραραν οι Θεσσαλονικείς. Η γραμμή του οφσάιντ όμως έδειξε κι εδώ ότι ορθώς προσμετρήθηκε το τέρμα του Δικεφάλου.

ΚΕΔ: Αναλυτικά, η ανακοίνωση

Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε , σε ορισμένα παιχνίδια της SL1, υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις των οποίων η ορθότητα όσον αφορά τον κανόνα 11 (offside), αμφισβητήθηκε έντονα και οι οποίες σήκωσαν μεγάλο θόρυβο, προκαλώντας καυστικές επιθέσεις ενάντια στους αξιωματούχους αγώνα, υπερθεματίζοντας κυρίως την έλλειψη χρήσης της γραμμής offside του συστήματος VAR και το κενό στην ακρίβεια στη λήψη της απόφασης που αυτή δημιουργούσε.

Η ΚΕΔ στη διαρκή της προσπάθεια επίτευξης διαφάνειας, έγκυρης ενημέρωσης, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες Παιχνιδιού, και προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων, προχώρησε με τη συνδρομή της τεχνολογίας σε λεπτομερή ανάλυση έξι τέτοιων περιπτώσεων (με χρήση της τεχνολογίας Virtual Offside Line που είναι πλέον διαθέσιμη) στοχεύοντας στην πλήρη διαλεύκανσή τους, για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Αναλυτικότερα:
1. 4″ Αγωνιστική ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ Λεπ. 45+2
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε ως offside Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή,
Τελική Απόφαση OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ).

ΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 31
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΛΑΘΟΣ)

ΙΙΙ. 6η Αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ Λεπ. 90+3
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα ΞΑΝΘΗΣ ακυρώθηκε αρχικά ως offside. Ο VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και κατοχύρωση του τέρματος.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

ΙV. 16η Αγωνιστική ΒΟΛΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λεπ. 17
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ακυρώθηκε ως offside. Ο VAR επιβεβαίωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

V. 20η Αγωνιστική ΛΑΜΙΑ-ΠΑΟΚ Λεπ. 37
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΚ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR επιβεβαίωσε
την αρχική απόφαση του διαιτητή.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

VI. 26η Αγωνιστική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΙΣΩΛΙΚΟΣ Λεπ. 45+1
Το τέρμα που πέτυχε η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κατακυρώθηκε ως κανονικό. O VAR O VAR μετά από έλεγχο συνέστησε αλλαγή της αρχικής απόφασης και ακύρωση του τέρματος.
Τελική Απόφαση: ΟΧΙ OFFSIDE (ΣΩΣΤΗ)

Συνοψίζοντας, από τις 6 παραπάνω περιπτώσεις που αναλύθηκαν, παρά το γεγονός ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ληφθεί ακριβής απόφαση με γυμνό μάτι και με δεδομένη εκείνη τη στιγμή την έλλειψη της Virtual offside Line, πάρθηκαν τελικά πέντε σωστές αποφάσεις και μονάχα μία λανθασμένη.

Με βάση τα παραπάνω, η ΚΕΔ θα ήθελε να δώσει έμφαση στον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης που επέδειξαν οι αξιωματούχοι των αγώνων, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στο να ληφθούν τελικά οι σωστές αποφάσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρατέθηκαν, και με την ευκαιρία αυτή επιθυμεί να ευχαριστήσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τους αξιωματούχους των ομάδων, που στο πνεύμα του Fair-Play σεβάστηκαν tς όποιες αποφάσεις ελήφθησαν.

Εκ της ΚΕΔ/ΕΠΟ,

Αθήνα, 22072020

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις