Ντροπιαστική ήττα από το Λουξεμβούργο για την Εθνική

Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν… Κάπως έτσι μοιάζει η κατάσταση για την Εθνική Ελλάδας, που μπορεί να θέλει να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο και ελπιδοφόρο πρόσωπο με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της, αλλά για την ώρα… για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Αυτό φάνηκε περίτρανα το βράδυ της Παρασκευής (13/11) για το αντιπροσωπευτικό μας…

…συγκρότημα, που γνώρισε ακόμη μία ντροπιαστική ήττα, έστω και αν πρόκειται για φιλικό ματς, με 1-0 από το Λουξεμβούργο και προβλημάτισε εντονότατα με την παρουσία της στο δεύτερο ημίχρονο.
Φυσικά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχουν δικαιολογίες, αφού ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός και οι διεθνείς μετρούν ελάχιστες μέρες μαζί, ωστόσο το να σε έχουν κάνει… πελάτη οι Νήσοι Φερόε, η Βόρεια Ιρλανδία και τώρα και το Λουξεμβούργο δεν περιποιεί τιμή στην άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Και μια και ο λόγος για τον Σκίμπε, στο πρώτο ημίχρονο έκανε το αυτονόητο με αντίπαλο μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας και παρέταξε την Εθνική με Μήτρογλου και Καρέλη μαζί στην επίθεση, ωστόσο στην επανάληψη προτίμησε να γεμίσει τον άξονα με τρία χαφ, να βγάλει τον δραστήριο Πέλκα για να χρησιμοποιήσει τον Τζιόλη και να αφήσει τον «Μητρο-γκολ» μόνο του στην κορυφή της επίθεσης.
Η εν λόγω επιλογή αποδείχθηκε ατυχέστατη, οι γηπεδούχοι ξεθάρρεψαν για τα καλά, έβγαλαν φάσεις και στο τέλος δικαιώθηκαν με το γκολ του Γιόακιμ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Πρέσινγκ ψηλά και δοκάρι ο Μήτρογλου…
Στο πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, οι διεθνείς παρουσιάστηκαν ευδιάθετοι και το 4-4-2 που επέλεξε ο Σκίμπε αποδείχθηκε ορθή κίνηση, με τους Πέλκα και Χολέμπας να είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.
Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει σε καμία περίπτωση τις αρκετές καλές στιγμές που είχε, με τον Μήτρογλου να σημαδεύει το δοκάρι μόλις στο 3ο λεπτό.
Οι παίκτες της «γαλανόλευκης» πίεζαν ψηλά, γεγονός πάντως που έφερε και κάποια προβλήματα στα μετόπισθεν αφού οι παίκτες του Λουξεμβούργου ήταν αρκετά γρήγοροι, με το 0-0 να θεωρείται άδικο για την Εθνική.
Μαύρα χάλια στο δεύτερο 45λεπτο…
Στην επανάληψη, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσίασε τη γνωστή κάκιστη εικόνα της τελευταίας διετίας, με τους διεθνείς να κάνουν αγγαρεία και το Λουξεμβούργο να αναλαμβάνει πλήρως τα ηνία του αγώνα.
Ένα καλό σουτ του Σάμαρη στο 58′ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Ζουμπέρ δεν αλλάζει καθόλου την τραγική εμφάνιση της Ελλάδας στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, με τον Σκίμπε, όπως προαναφέρθηκε, να έχει την ευθύνη του με την 100% λανθασμένη αντικατάσταση του Πέλκα από τον Τζιόλη.
Το γκολ ήρθε στο 90’+1 από τον Γιόακιμ και με κακή αντίδραση του προφανώς ανέτοιμου Καπίνο, αφού ο τελευταίος… σκουριάζει στον πάγκο του Ολυμπιακού, και το σφύριγμα της λήξης πρόσθεσε άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των δίχως τέλος αρνητικών αποτελεσμάτων για την πάλαι ποτέ κραταιά Εθνική μας.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιρλανδός Τίμοθι Μάρσαλ.
Κίτρινες: 61′ Σάμαρης.
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67′ Παγιάλ), Γκέρσον (76′ Τιλ), Μάρτινς (63′ Ντα Μότα), Μπενσί (90’+2 Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (85′ Χoλτέρ), Γιανς.
ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Ταχτσίδης, Σιόβας (78′ Μόρας), Χολέμπας (69′ Αραβίδης), Σάμαρης, Πέλκας (46′ Τζιόλης).
Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις