“\u0394\u03b5\u03bd \u03b5\u03af\u03bd\u03b1\u03b9 \u03c4\u03c5\u03c7\u03b1\u03af\u03b5\u03c2 \u03bf\u03b9 \u03b5\u03c0\u03b9\u03bb\u03bf\u03b3\u03ad\u03c2 \u03c0\u03bf\u03c5 \u03ba\u03ac\u03bd\u03b1\u03bc\u03b5”

Ο Ανδρέας Πάτσης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BlueStarFM 105.1, στάθηκε στο νεανικό και φιλόδοξο ρόστερ της Νίκης και τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι επιλογές των ποδοσφαιριστών, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας. Επισήμανε πως εξετάζονται πάρα πολλοί ακόμα ποδοσφαιριστές, όμως πολλά ονόματα απ’ αυτά που έχουν γραφτεί δεν έχουν απασχολήσει ποτέ την ομάδα.

Αναλυτικά το 2ο μέρος της συνέντευξης του Ανδρέα Πάτση στο BlueStarFM:

«Το ρόστερ ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Βρισκόμαστε περίπου στο 90% των μεταγραφών. Από εκεί και πέρα οι μεταγραφές των πιο επιτελικών, πιο έμπειρων παικτών απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή. Ήδη ένας παίκτης που είμαστε σε διαπραγμάτευση επισκέφτηκε τον Βόλο. Προτού καταλήξει, απαίτησε να δει τις εγκαταστάσεις της ομάδας, που θα προπονείται, τα αποδυτήρια, ήθελε να δει την οργάνωση της ομάδας που θα αποφασίσει να αγωνιστεί. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει θετική κατάληξη. Από εκεί και πέρα υπάρχει πλειάδα ονομάτων».

Τα κριτήρια του Φλουτ για τους παίκτες που μεταγράφονται στη Νίκη:
«Μια διαφορά που υπάρχει και με ικανοποιεί είναι ότι ο προπονητής δεν βλέπει τους παίκτες σε βίντεο. Τον ενδιαφέρει καταρχήν να μην έχει κάνει πολλές μετακινήσεις ομάδων, δεν του αρέσουν οι παίκτες που κάθε έξι μήνες ή κάθε χρόνο αλλάζουν ομάδα, αυτό είναι ένα κριτήριο που βάζει και ένα δεύτερο είναι αν δεν έχει παίξει σε ομάδα που μπορεί να έχει απευθείας γνώση, μέσω επαφών που κάνει ο ίδιος, είτε με προπονητές, είτε με παράγοντες κλπ, δυσκολεύεται να προσεγγίσει έναν ποδοσφαιριστή. Δεν είναι δηλαδή ο προπονητής που κάθεται και βλέπει το youtube και λέει μου αρέσει. Θέλει μια άποψη πολύ πιο ζωντανή. Για παράδειγμα για τον Σκούρτη και τον Νικλητσιώτη πήρε τους προπονητές τους στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Ρώτησε τα χαρακτηριστικά τους. Θέλουμε να διασφαλιστούμε όσο μπορούμε περισσότερο και να ελαχιστοποιήσουμε τα …ατυχή γεγονότα. Μου έκανε εντύπωση που πρώτα απ’ όλα διαβάζει το βιογραφικό του παίκτη σε μια πρόταση, θέλει να βλέπει ένα παίκτη με ανοδική πορεία στην καριέρα του, αυτό είναι ένα κριτήριο. Δεύτερο κριτήριο πόσο καιρό κάθεται σε μια ομάδα. Όταν ένας παίκτης κάνει πολλές μετακινήσεις αυτό τον προβληματίζει. Τρίτο είναι να έχει περάσει από ομάδες με τις οποίες ο ίδιος είχε επαφές στο ευρύτερο ευρωπαϊκό επίπεδο, σε οποιαδήποτε χώρα, για να έχει μια πρώτη προσλαμβάνουσα εικόνα απ’ τους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τον παίκτη. Αυτή η αξιολόγηση θέλει χρόνο αλλά εξετάζονται συνέχεια παίκτες και γίνονται συνέχεια επαφές τηλεφωνικές με παράγοντες στο εξωτερικό. Είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν και αυτά».

Για τους παίκτες που έχουν προταθεί:
«Έχουν περάσει πάνω από 100 παίκτες απ’ το μικροσκόπιο. Τα mail μας έχουν μπλοκάρει από προτάσεις για ποδοσφαιριστές. Εμείς δεν απορρίπτουμε κανέναν και με κανέναν δεν ενθουσιαζόμαστε. Ξεκινούμε μια διαδικασία αποκωδικοποίησης του κάθε παίκτη με βάση τα κριτήρια που είπαμε. Ακόμα και για παίκτες από την Ελλάδα κάνουμε μια έρευνα, ρωτάμε τον προπονητή του, να δούμε τον χαρακτήρα του, αν δημιουργούσε προβλήματα, ποια είναι η αγωνιστική του συμπεριφορά. Είναι μία ολόκληρη διαδικασία. Λόγω του θέματος της μη αδειοδότησης γίναμε πιο επαγγελματίες και πιο προσεκτικοί. Κάτι που ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες να μην το διπλο-τριπλοτσεκάραμε, τώρα το κάνουμε».

Για περιπτώσεις ονομάτων που έχουν ακουστεί για την ομάδα:
«Κάποια ονόματα που έχουν ακουστεί όπως ο Λαμπάκης και ο Μπαξεβάνος δεν υπάρχουν στο δικό μας μικροσκόπιο. Δεν υπάρχουν καθόλου. Είναι πάρα πολλά ονόματα τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Είναι λίγο κουραστικό κάθε τρεις και λίγο να διαβάζεις όλα αυτά. Και καμιά φορά αυτή η ονοματολογία προβληματίζει τους φιλάθλους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ο Μανιάς δεν είχε ποτέ καμία επαφή με την ομάδα. Δεν πέρασαν ποτέ μα ποτέ από τα ονόματα που ήταν υπό εξέταση. Ονόματα μπορεί να ακούγονται πολλά και πάρα πολλά εξετάζουμε. Τα συγκεκριμένα ονόματα δεν εξετάστηκαν ποτέ από εμάς»

Για την επιθυμία πολλών ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν στη Νίκη:
«Έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι το οικοδόμημά μας είναι πολύ γερό, πολύ στέρεο και πολύ δυνατό από την ανακοίνωση του τεχνικού μας επιτελείου. Αντιμετωπίζουμε όλη την κατάσταση με μια ιδιαίτερη σοβαρότητα. Δεν είναι τυχαίες οι επιλογές που κάναμε. Ο γυμναστής που φέραμε έχει ένα τεράστιο βιογραφικό και έχει μια μεγάλη θητεία στην Ελλάδα. Είναι περιζήτητος. Τον ζήτησε παράλληλα κι άλλη ομάδα στην Ελλάδα που αν το αποκαλύψω θα προκαλέσει έκπληξη. Αυτό δείχνει κάτι στους ποδοσφαιριστές. Όλο το τεχνικό επιτελείο και ότι άλλο ανακοινώσουμε δημιουργεί μία πεποίθηση το ότι θέλουμε μια ομάδα αξιόμαχη, αξιόπιστη και ανταγωνιστική δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι μια πραγματικότητα».

Ποδοσφαιριστές φιλόδοξοι και με θέληση να αποδείξουν την αξία τους:
«Οι ποδοσφαιριστές έρχονται με τη φιλοδοξία να αποδείξουν και να κερδίσουν. Όπως ο Μουζακίτης, έρχεται να αποδείξει. Είναι παιδιά με όνειρα και με φιλοδοξίες. Όχι στα στενά πλαίσια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Γενικότερα είναι πολύ καλοί αθλητές, παιδιά που έχουν δώσει δείγματα γραφής και από τις ομάδες τους δεν μπορούν να πάρουν αυτό που θέλουν στην παρούσα φάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν μία ομάδα, να την υποστηρίξουν και για την ομάδα και για τους εαυτούς τους. Είναι μακρύς ο δρόμος».

Στο Βόλο ήδη οι ποδοσφαιριστές:
«Η ομάδα είναι ήδη στον Βόλο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι στον Βόλο και ασχολούμαστε με διαδικαστικά θέματα για τους ποδοσφαιριστές. Αντιλαμβάνεστε καινούρια πόλη γι’ αυτούς, πολλά θέματα που πρέπει να λύσουν καθημερινά».

Για την αλλαγή έδρας:
«Το θέμα της έδρας έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα μας δεν έχει έδρα. Όσο κι αν σας φαίνεται παράδοξο τα χαρτιά κοινοποιούνται οπουδήποτε. Αυτό μας δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία της ομάδας μας, κυρίως σε θέματα του δημοσίου. Η έδρα μας είναι συγκεκριμένη είναι στη Δημητριάδος και θέλουμε να το κάνουμε επίσημο για να μπορούμε να έχουμε σωστή επικοινωνία με τις υπηρεσίες. Υπήρχε δηλωμένη μια διεύθυνση που ήταν ανύπαρκτη. Αυτό μας δημιούργησε τεράστιες επιπλοκές, χάσαμε έγγραφα, φάγαμε πρόστιμα. Πρέπει λοιπόν να έχουμε μια έδρα, την οποία την έχουμε. Είναι θέμα νομικό, πρέπει να περάσει από τη Γενική Συνέλευση να εγκριθεί, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε επίσημα την έδρα μας στη οδό Δημητριάδος που είναι τα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να έχουμε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Δεν υπάρχουν τρελά σενάρια σε σχέση με το θέμα αυτό».

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος της συνέντευξης: “Πολύ συγκινητικό. Όλη την ώρα κοιτούσα το σήμα της Νίκης”

Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr

*H απομαγνητοφώνηση είναι σε ελεύθερη απόδοση

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις