Αχιλλέας Μπέος: Στηρίξτε την προσπάθεια, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία

Ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος, πλέον, της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, στη σημερινή εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ και ο προπονητής της ομάδας, Σάκης Τσιώλης, τόνισε τα εξής: «Η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Βόλου, θεωρώ πως είναι άκρως επιτυχημένη και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που την υπηρέτησαν τα τρία τελευταία χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στην πόλη του Βόλου να εκπροσωπείται από μία ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Χωρίς προβλήματα, ενώ μέρα με την ημέρα δικαιώνονται αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια. Η ομάδα γυρίζει σελίδα, μιας και με απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου, ύστερα από μία σειρά παραιτήσεων από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Βόλος, ορίστηκε προσωρινή διοίκηση, η οποία αποτελείται από τα εννέα μέλη. Συγκεκριμένα, μετέχουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο οι  Γιώργος Τόρης, Νίκος Ιμεράι, Γιάννης Γκρίνιας, Χρήστος Χρήστου, Σταύρος Γιαγιάς, Νίκος Βαβανέλος, Αντώνης Κουτσουδάκης, Κώστας Νταόπουλος, ενώ ένατος είναι ο ομιλών, Αχιλλέας Μπέος.

Πριν πάρω την απόφαση να αποδεχτώ τον διορισμό, δέχθηκα αρκετές πιέσεις από τον κόσμο και ύστερα από το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει με τα υπόλοιπα μέλη, αποφάσισα να αποδεχθώ η θέση του προέδρου, που μου πρότειναν. Σίγουρα, είναι ένα μεταβατικό στάδιο, γιατί η παρουσία μου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Βόλος, όπως και των συνεργατών μου, πλέον, είναι μεταβατική. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που ίσως παρουσιαστούν, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να τα λύσουμε. Είναι μία καινούργια μέρα για την ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους αυτούς που πίστεψαν σ’ ένα εγχείρημα, σε ένα όνειρο και έφεραν τον Βόλο στη Σούπερ Λιγκ. Η χρονιά ήταν πετυχημένη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα ακόμη καλύτερη.

Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία. Καλώ τις άλλες δύο ομάδες της πόλης, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη, τους υγιείς παράγοντες και τους υγιείς φιλάθλους,  να στηρίξουν την προσπάθεια. Πιστέψτε με, δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία. Το 2011, τότε με τον Ολυμπιακό Βόλου, έγινε ένα θαύμα. Ήταν θέμα χρόνου σ’ αυτή την πόλη να υπήρχε μία επαγγελματική ομάδα, η οποία θα εκπροσωπούσε όλο το νομό. Δυστυχώς, τότε κατάστρεψαν κάτι πολύ όμορφο, κάτι πολύ δυνατό και δεν δίστασαν να οδηγήσουν εμένα στη φυλακή, για να υλοποιήσουν όνειρα και πολιτικές φιλοδοξίες. Στην ουσία να σπιλώσουν τις συνειδήσεις όλων των συνεργατών μου, που βρισκόταν στη διοίκηση. Σήμερα, μετά από δέκα περίπου χρόνια, κάνω έκκληση στους υγιείς παράγοντες, στους υγιείς σκεπτόμενους φιλάθλους να αγκαλιάσουν το εγχείρημα. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Αντίθετα, μας ενώνουν πολλά πράγματα. Η πόλη του Βόλου δεν μπορεί να έχει τρεις ομάδες. Το θέμα είναι, τι θέλει αυτή η πόλη, τι θέλει ο κόσμος… Θέλει μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει, θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και θα τη σέβονται οι αντίπαλοι; Ή θα συνεχίσει να είναι στην απαξίωση; Όλοι μαζί, αφήνοντας πίσω το παρελθόν, να κάνουμε το Βόλο να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όμως, η παρουσία μου εδώ σήμερα, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου και μαζί με τους συνεργάτες μου, έχει ημερομηνία λήξης. Δεν επιδιώκουμε να καθίσουμε στις καρέκλες. Κάνω έκκληση, λοιπόν, στον Ολυμπιακό Βόλου και στη Νίκη και στους παράγοντες τους, να έρθουν να πάρουν την ομάδα. Η πόρτα είναι ανοιχτή. Εάν αυτό δεν συμβεί, κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες της Ελλάδος, όχι όμως σε λαμόγια και στοιχηματζήδες, να έρθουν να αναλάβουν την ομάδα. Όλοι οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε, ότι η ομάδα θα πάει σε χέρια υγιών επιχειρηματιών. Ο Βόλος είναι μία ομάδα, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχω, δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ. Ήταν η πρώτη ομάδα – και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην απερχόμενη διοίκηση- που σε όλες τις υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους και στο ελληνικό δημόσιο, είναι τακτοποιημένη από την 1η Μαρτίου. Το σημαντικότερο, υπάρχουν εκκρεμότητες από την πλευρά του συνδρομητικού καναλιού και ελπίζω στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, να διατεθούν τα χρήματα που μας οφείλονται.

Όποιος θέλει, ας έρθει να ζητήσει επίσημα τις μετοχές της ομάδας. Να είναι, όμως, επιχειρηματίας, να έχει ονοματεπώνυμο και να μην φοράει κουκούλα. Να μη χρησιμοποιήσει, δηλαδή, την ομάδα για άλλες σκέψεις. Γιατί δυστυχώς, η νομοθεσία είναι διάτρητη, που δίνει το δικαίωμα σε πολλούς σαλταδόρους, να έχουν ελπίδες, μέσω των ποδοσφαιρικών ομάδων, για στοιχήματα και άλλες παράνομες ενέργειες. Εύχομαι σύντομα να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος, να αναλάβει την ομάδα και να την οδηγήσει πολύ ψηλά.

Την προσεχή Δευτέρα θα είναι «παρών» στη γενική συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ Βόλος και θα συναντήσω γνώριμους συνεργάτες στα γραφεία του συνεταιρισμού».

Στη συνέχεια ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν θα περιμένουμε πιο δυναμική εκπροσώπηση του Βόλου τη νέα χρονιά σε όλα τα επίπεδα, λόγω και του δυναμικού χαρακτήρα του Αχιλλέα Μπέου: «Είναι στον χαρακτήρα μου και το γνωρίζετε όλοι, να διεκδικώ αυτά που δικαιούμαι, ως ομάδα. Δεν μιλάω, ως πρόσωπο. Ο στόχος της ομάδας είναι και φέτος η άνετη παραμονή της στην κατηγορία, παρά τα μεγαθήρια που υπάρχουν. Όμως, αν αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια και στηριχθεί, ο στόχος της ομάδας να τερματίσει στην πρώτη εξάδα, θα υλοποιηθεί εύκολα».

Για το αν η ΠΑΕ Βόλος θα παλέψει να υπάρξει κεντρική διαχείριση, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Είναι κάτι το οποίο το θεωρώ αυτονόητο και αφορά υγιείς σκεπτόμενους παράγοντες. Θέλω να πιστεύω, ότι έχει ωριμάσει αυτή η ιδέα. Να σας θυμίσω, ότι το 2006 ήμουν αυτός, που ξεκίνησε τη διαδικασία, μαζί με τους Ντέμη Νικολαΐδη, Βασίλη Γκαγκάτση και Χρήστο Πανόπουλο και μετά ήρθαν όλοι οι υπόλοιποι και δημιουργήσαμε τη Σούπερ Λιγκ. Με βασική προϋπόθεση την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εμπορικών. Τώρα βλέπουμε κάτι τελείως διαφορετικό. Ας ελπίσουμε ότι τη νέα χρονιά θα υπάρξει ενότητα, σε ότι αφορά το κομμάτι του ποδοσφαίρου, γιατί αντίπαλοι οι ομάδες πρέπει να είναι μόνο για 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Έξω από το γήπεδο μας ενώνουν πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με το συμφέρον του ποδοσφαίρου».

Για το αν ο Βόλος είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης της Σούπερ Λιγκ: «Θα μου επιτρέψετε τη θέση μου να την εκφράσω τη Δευτέρα, όταν και θα τοποθετηθώ επίσημα στο συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ. Επειδή είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, το οποίο αφορά τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τέτοιες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με σχεδιασμό, προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου. Αλλά, όπως και να’ χει, την απόφαση θα τη πάρει η ΕΠΟ. Το συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ θα κάνει τις προτάσεις του».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις