Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο

Δολοφονική επίθεση δέχθηκε ο Στέφανος Χίος. Κατά τις πρώτες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, δύο άτομα είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και τον περίμεναν να επιστρέψει.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και ενώ επέστρεφε στο σπίτι του, δέχθηκε εξ επαφής πυροβολισμούς από το παράθυρο του συνοδηγού. Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά και αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.

Πάντως, όσο περνάνε οι ώρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Στέφανος Χίος έξω από το σπίτι του τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γνωστός δημοσιογράφος την ώρα που έφτασε στην οδό Παπασπήλιου στα Βριλήσσια άρχισε να δέχεται τις σφαίρες από δύο άγνωστους που του είχαν στήσει καρτέρι… θανάτου.

Μία τον βρήκε στον λαιμό, μία στα πλευρά, ενώ κάποιες άλλες δεν βρήκαν στόχο και καρφώθηκαν στο όχημά του.

Όπως φαίνεται, πάνω στην ατυχία του, ο Στέφανος Χίος στάθηκε σε κάτι τυχερός και σώθηκε… Το όπλο του δράστη, μάλλον κόλλησε κατά την διάρκεια της επίθεσης και για αυτό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του.

Μάλιστα, όλα δείχνουν οτι το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση είχε σιγαστήρα. Για αυτό και οι γείτονες δεν άκουσαν και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Στέφανος Χίος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, οδηγώντας. Αρχικά μετέβη στο ΚΑΤ, το οποίο είναι κοντά στο σπίτι του και από εκεί μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο.

Η κατάσταση της υγείας του είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Χίος είχε δεχτεί κατά το προηγούμενο διάστημα απειλές, ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σύνδεση του συμβάντος με τις απειλές αυτές.